petting przed rozpoczeciem kolejnego cyklu mozliwosc ciazy?
Witam. W piatek okolo godziny 23 ja i moj chlopak uprawialismy sex , potem on robil mi "dobrze" palcami i tu wlasnie zaczynaja sie schody bo ani on ani ja nie pamietamy czy wlasnie ta reka dotykal czlonka(na ktorym znajdowala sie sperma) czy nie, najpierw zanim wlozyl mi palce to je oblizal (nie wiem czy ma to jakis wplyw na przezycie i zywotnosc plemnikow, ale kazde fakty sa wazne). Nastepnym waznym aspektem jest to ze jestem przed miesiaczka(pobolewa mnie brzuch)5 sierpnia niby mam dostac (czyli teraz mam "niby" dni nieplodne), ale to nie jest metoda na ktorej calkowicie mozna sie opierac. I wszystko mniej wiecej bylo by jasne gdyby nie sytuacja z przed 3 tyg, w ktorej zazylam tabletke escapelle, po ktorej mialam krwawienie i teraz czekam na normalny okres ktory moze mi sie spoznic poprzez zazycie tej tabletki lub czy nie przesunela mi sie owulacja?? Martwie sie teraz ze przez ta sperme na palcach moze byc cos nie tak, i zastanawiam sie nad wzieciem tabletki escapelle . Stosujemy tylko prezerwatywe do zabezpieczania sie, nie biore zadnych tabletek ani plastrow czy inne. Prosilabym o jak mozliwie szybka odpowiedz lub sugestie.
Zależy, co znaczy "potem". Palce to nie jest dobre środowisko do życia plemników i raczej giną po krótkim czasie. W przypadku, gdy brałaś Escapelle 3 tygodnie temu, to w ogóle nie jesteś w stanie "wyliczyć" (kalendarzyk to naprawdę bardzo kiepska metoda - żeby nie napisać: żadna) dni płodnych/niepłodnych, owulacji i terminu następnej miesiączki. Ja bym na pewno nie brała kolejnej Escapelle w tak krótkim czasie. To jest taka bomba hormonalna, że podejrzewam, że żaden lekarz nie wypisze Ci jej teraz. Z tego co pamiętam można wziąć jedną na cykl. No i ja bym się tak strasznie nie przejmowała, bo plemniki nie żyją długo na powietrzu.
Potem tzn. jakies do 10 min po wytrysku i jezeli faktycznie cos bylo na palcach to minimalnie bo nie czul specjalnie niczego jak oblizywal palce . Ale jesli faktycznie owulacja przesunela mi sie wlasnie na te dni ? Nie wiem co mam robic , bo nie chce dziecka i wolalabym juz dla spokoju isc po tabletke . Ale czy jest sens.
No tak zgadzam sie z tym ze lykanie tych tabletek to nic dobrego, ale jesli nie ma innego wyjscia to lepiej w te strone niz rozlozyc rece i myslec ze moze sie uda, to tez nie jest podejscie dobre do tematu. Ciagle nurtuje mnie pytanie o ta owulacje czy sie przesunela czy nie i jak bardzo no ale teraz tego nie sprawdze . Od tego cyklu mialam zaczac brac tabletki antykoncepcyjne, ale teraz jesli wezme escapelle to znowu mi sie przesunie ;/ .
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum