w takim razie tak jak dziewczyny- mysle ze mozesz sprobowac mydla siarkowego. wysuszy napewno, a czy pomoze... sama musisz sprobowac. ja w sumie ostatnio zauwazylam u siebie na plecach dziwne krostki, ale tak jakby pod skora. sa tak gleboko ze przy wyciskaniu peka mi skora. bede musiala isc do dermatologa. dodam ze nie mam tlustej skory a krostki sa tylko w gornych partiach plecow, i po basenie. moze to jakies swoiste uczulenie na chlor? jak myslicie?
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Justyce poradź mi proszę. Czy ten krem, co używam mógł mi nieco wysuszyć skórę? Bo tak mi się wydaje, a moje kremy co dotychczas mi wystarczały, chyba nie dają rady wystarczająco nawilżyć. Czy jakiś niedrogi ale nie zapychający krem nawilżający mogłabyś doradzić?
No i jeszcze - skończył mi się mój maybelline wonder finish, a widzę, że mówicie że on zapycha? Kurde, to jedyne co podpasowało dotychczas do mojej karnacji. Czy coś w zamian (no i w granicach 30-35 zł) mogłabyś polecić?
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Mógł. Nie tyle wysuszyć, co po prostu znormalizować wydzielanie sebum. I wyszło, że za mało nawilżasz skórę
Rosemary napisał/a:
Czy jakiś niedrogi ale nie zapychający krem nawilżający mogłabyś doradzić?
Ziaja, Calma HLC krem nawilżający (ale co bardziej wrażliwych może podrażnić z powodu dość silnych subst. zapachowych); AA Help Krem nawilżający; oliwka Hipp Babysanft (tak, można ją stosować do twarzy, ma bardzo fajny skład, i faktycznie nawilża i nie zostawia tłustego połysku); emulsja Humektan; Krem nawilżający Iwostin.
Co do podkładów - no jeśli Wonder Finish zapchał, to trzeba szukać.. Ja ci powiem, że bardzo polubiłam Rimmel Recover, ale nie wszystkim odpowiadają podkłady rozświetlające. Albo spróbuj czegoś na silikonach - DMM Maybelline lub podkład Avonu w musie. Nie wiem, jak City Matt Lirene (może mieć za ciemne odcienie). Co mi jeszcze do głowy przychodzi - Wake up Make up Manhattan, Pan Stik MaxFactor (mocno kryjący), Rozświetlający podkład AA. Z droższych - Gosh X-Ceptional Wear.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rose, mnie też Wonder Finish zapychał, teraz mi się skończył City Matt i z konieczności sięgnęłam po resztki WF i to samo :/
Co do City Matt: u mnie żadnego zapychania nie powodował i gęba się po nim świeciła mniej niż po WF, ale efekt wizualny jest raczej mało spektakularny, ot, taki se fluid.
Właśnie się zastanawiam czy kupić następny CM czy szukać czegoś innego.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
No dobra to może inaczej. Jakie masz typowe problemy, gdy dobierasz odcień podkładu? Większość - nawet tych najjaśniejszych odcieni - jest za ciemna? za żółta? za pomarańczowa?
Bo w moim przypadku właśnie tak było - wszystkie kolorki były za ciemne. Dopiero najjaśniejszy Recover okazał się ok
This is it:
'Nothing.'
Są za ciemne, tzn. widac, że czymś twarz jest pomazana, nie wspominając o tym, że się wbitnie wyróżnia w zestawieniu szyi, dekoltu, a nawet rąk A w tych jaśniejszych twarz wygląda zazwyczaj lekko pomarańczowo...
Justyce to skład mojego kremu. Co o tym sądzisz?
Krem dla cery mieszanej i tłustej posiada lekką formułę z Mattisferami ( matujący kompleks związków krzemu, glinu oraz tytanu ) i regulatorem Active Sine, zapewniając długotrwały efekt matujący w partiach skóry narażonych na przetłuszczanie. Idealnie nawilża miejsca, które tego potrzebują, dzięki zawartości naturalnej hydraminy. Posiada SPF4, ochronę przed promieniami UVA/UVB. Krem nie powoduje powstawania zaskórników.
Chcę go skończyć a potem kupić coś innego, poleciłabyś mi to samo co Rose? Nie mam żadnych problemów alergicznych ze skóra.
Kupiłam ten pelling - ale wydaje mi się że słaby jest.
Po diacnealu skóra jakby gładsza, ale wredne wagry dalej się robią
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
to, co wytłuszczone:
- ethylhexyl methoxycinnamate, butyl methoxydibenzoylmethane, titanium dioxide - filtry UV, które na pewno nie dają dostatecznej ochrony przed promieniowaniem UV, spf4 może to faktycznie jest, ale moim zdaniem już lepiej kupić porządny krem z filtrem niż takie cuś; ponadto mogą niektórych zapychać (szczególnie titanium dioxide, filtr mineralny)
- alcohol denat - może wysuszać i podrażniać, powodując tym samym zwiększone wydzielanie sebum
- caprylic/capric triglyceride i myristyl myristate - moje "ukochane" zapychacze, których wystrzegam się jak ognia
- dimethicone - silikon (większość silikonów kończy się na -methicone) - niektórych zapychają, ale nie jest to reguła; daje uczucie gładkiej (czasem śliskiej) skóry
Z nawilżaczy to, co poleciłam Rose, poleciłabym każdemu, więc możesz śmiało coś wypróbować dla siebie.
No i nie poddawaj się - tak naprawdę Diacneal stosujesz dopiero od niedawna i już fajnie, że są jakieś efekty - daj mu jeszcze trochę czasu, a i te mniejsze wągry się ulotnią.
This is it:
'Nothing.'
Oki dzięki. To kupię sobie jakiś kremik z tych polecanych przez Ciebie.
Justyce kupilam ten krem z Ziaji posmarowałam się dzis i moja twarz świeci się jak wysmarowana masłem, wogóle czuję taką powłokę na skórze jakby krem się wogole nie wchłaniał
krem do cery suchej to chyba był błąd, może moja skóra potrzebuje tylko i wyłacznie kremu do cery tłustej? Co o tym myslisz?
Ja dzisiaj też zrobiłam sobie małe zakupy w końcu. Od dziś używam tego kremu codziennie, więc nawilżanie mi się przyda - zakupiłam AA krem nawilżajacy, dla próby właśnie sie nim posmarowałam i szybko się wchłania, całkiem dobre uczucie (a też jest dla skóry bardzo suchej, ja mam tak mieszanie...).
Justyce napisał/a:
Co do podkładów - no jeśli Wonder Finish zapchał, to trzeba szukać.. Ja ci powiem, że bardzo polubiłam Rimmel Recover, ale nie wszystkim odpowiadają podkłady rozświetlające. Albo spróbuj czegoś na silikonach - DMM Maybelline lub podkład Avonu w musie. Nie wiem, jak City Matt Lirene (może mieć za ciemne odcienie). Co mi jeszcze do głowy przychodzi - Wake up Make up Manhattan, Pan Stik MaxFactor (mocno kryjący), Rozświetlający podkład AA. Z droższych - Gosh X-Ceptional Wear.
Wypróbowałam dziś w Rossmannie niemal wszystkie, co tu wymieniłaś no i padło na Manhattan Wake Up Make Up, choć chciałam ten City Matt, ale zaden odcień mi nie podpasował. Zobaczymy, jak to będzie się wszystko rozwijać
Jak na razie nie widzę żadnej różnicy, ale jestem cierpliwa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum