miałam miesięczną przerwę w braniu tabletek (Yasmin) (uprzedzając pytanie, tak, przerwa była nieunikniona)
czekałam na okres aby wziąć pierwszą w pierwszym dniu, rano miałam plamienia, ale chciałam poczekać do wieczora i stwierdzić czy się rozwinie. wieczorem podczas toalety stwierdziłam to że okres (było krwawienie i charakterystyczny przy tym zapach) więc wzięłam pierwszą pigułkę...
i tu zaczyna się problem.... na następny dzień nie było nic, sucho, nawet plamienia
wieczorem wzięłam drugą
w trzecim dniu rano wystąpiło małe prawie nie zauważalne plamienie...
teraz nie wiem co robić,
czy któraś z Szanownych Forumowiczek miała podobny problem?
proszę o pomoc
Trochę nie rozumiem, że odstawienie było nieuniknione, ale faktycznie mogłaś mieć jakiś zabieg czy byłaś w szpitalu.
Taka miesięczna przerwa mogła bardzo namieszać w ogranizmie, mogło to mieć wpływ właśnie na skrócenie krwawienia. Ale najpewniej podziałały tak hormony - krwawienie z odstawienia często jest krótsze i mneij obfite, u wielu kobiet też okres szybciej się kończy kiedy rozpoczynają przyjmowanie tabsów (ten pierwszy okres, który zostaje zaburzony hormonami).
Także myślę że wszystko jest ok.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Sacrum [Usunięty]
Wysłany: Pią 04 Lip, 2008 13:42
co w takim wypadku z pigułkami?
brać je nadal normalnie?
przyznam że nie miałam wcześniej takiej sytuacji i jestem zdezorientowana taka sytuacją.
Tak, bo jesli teraz odstawisz to juz w ogole namieszasz. Jesli naprawde uwazasz, ze moglas wziac pierwsza tabletke za wczesnie, zabezpieczja sie do kolejnego opakowania po prostu.
_________________ What would you do if you were not afraid?
tak, potem powinno juz byc dobrze. No i na pewno od nowego opakowania bedziesz juz na pewno zabezpieczona.
Olga040590 [Usunięty]
Wysłany: Nie 06 Lip, 2008 23:11
przeczytałam wypowiedzi wszystkie i chyba jestem w kropce. moje pierwszego tabsy(yasmin) zaczełam w czerwcu chcaiłam tańsze wiec od drugiego opakowania zostały przepisane mi (sindi-35). kazano mi wziąć w dniu krwawienia jak bedę po skończonych pierwszych. pojawiło sie coś(nie wyglądające na krwawienie),ale ja i tak wziełam tabletkę wczoraj. Dziś kochałam się z chłopakiem. Okres jest od południa ale minimalny. Czy ja byłam zabezpieczona?? Czy nie za wcześnie wziełam wczoraj??
Wszystko w porzadku. Okres moze byc mniej obfity przez tabletki wlasnie.
Olga040590 [Usunięty]
Wysłany: Nie 06 Lip, 2008 23:25
we wczesniejszym przypadku radziłyscie dodatkowe zabezpieczenie czy ja tez powinnam takie użyć!! Właśnie sie dowiedziałam ;zobaczymy za jakis czas czy było koniecznie zabezpieczenie. Żaden steres z jego strony. Ja tez jestem spokojna pytam z ciekawości poprostu;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum