Na dniach rozpocznę stosowanie tabletek Yasmin i na ich opakowaniu są podpisane poszczególne dni tygodnia, tak więc jeśli załóżmy krwawienie wystąpi w piątek, to rozpoczynam stosowanie tabletek również tabletką podpisaną tym samym dniem ?
Przepraszam ,jeśli taki temat już był, to moje pierwsze opakowanie tabletek anty i na swój sposób to przeżywam;)
Na dniach rozpocznę stosowanie tabletek Yasmin i na ich opakowaniu są podpisane poszczególne dni tygodnia, tak więc jeśli załóżmy krwawienie wystąpi w piątek, to rozpoczynam stosowanie tabletek również tabletką podpisaną tym samym dniem ?
p_k89, obojętne, gdyż wszystkie tabletki mają taki sam skład. Dni tygodnia są dla ułatwienia, żebyś w razie czego latwiej mogła obliczyć, czy na pewno wszystkie przyjęłaś i żadnej nie opuściłaś
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 20:11
Tak. Przyjmujesz pigułkę z dnia oznaczonego piątek. Wtedy będziesz mogła wszytko kontrolować i nie pomylisz się przy braniu kolejnej pigułki. Opakowanie jest podpisane dla wygody
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
p_k89 [Usunięty]
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 20:14
dziękuję dziewczyny za tak szybki odzew ,
a po jakim czasie, zaznaczam,że to moje pierwsze tabletki w życiu są one skuteczne, tzn zabezpieczają mnie?
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 20:16
Jeśli weźmiesz pierwszą pigułkę pierwszego dnia miesiączki - to od razu.
Nic więcej."
p_k89 [Usunięty]
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 20:19
studiowałam przed chwilą ulotkę,ale nie doszukałam się tej informacji, przeglądałam forum,ale z tego co się zorientowałam większość dziewczyn dłużej zażywa tabletki i stąd moje pytanie.
dzięki za odp
Wysłany: Sro 14 Paź, 2009 20:35
Cytat:
studiowałam przed chwilą ulotkę,ale nie doszukałam się tej informacji
w ulotce jest wyraźnie napisane od kiedy jesteś zabezpieczona, poszukaj jeszcze raz.
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum