Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Pies najlepszy przyjaciel człowieka

Poprzedni temat «» Następny temat
Pies najlepszy przyjaciel człowieka
Autor Wiadomość
Zoe 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 15:31 

Pyrtek :mrgreen:
2 sylaby, ma R, nie jest ludzkie i dobrze brzmi :mrgreen:

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 16:46 

u nas tak się na penisa mowi :D

szmaja 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 21:17 

Najlepsze, z R i krótkie: ROMEK.

I rodzina mi podpowiada: Rumcajs.
"- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie." www.szczesliwypies.pl
www.szczesliwypies.blog.onet.pl

Linka 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 22:23 

Kumpel ma psa, wabi się SPARTA :mrgreen:

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 00:18 

Można też iść w polikę, kolega miał dwa koty - Kubę i Hawanę :mrgreen:

magribi 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 10:37 

Proszę trzymajcie kciuki, bo Słonek dostał wczoraj biegunkę. Mam nadzieję, że to nic poważnego - poza rozwolnieniem nic się nie dzieje. Apetyt ma (szafce z jedzeniem się oberwało za głodówkę), nie wymiotuje, ma ochotę na zabawę. Szczepienia przeciwzakaźne też mamy. Dobrze, że tym razem nie wybrał weekendu na chorowanie, zaraz do weta biegniemy. Niestety nie mam próbki kału, ale mam nadzieję, że jakiś wymaz czy coś da radę.

Zoe 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 11:05 

magribi, spokojnie :cmokwpolik:
biegunki się zdarzają, odkarmiony, zaszczepiony pies powinien sobie z nimi dać radę.

mam do ciebie pytanie, cyzm smarujesz hamerowi łapy?
to jest nasza pierwsza zima w bloku, nigdy wczesniej nie spotkałam się z sypaniem chodników solą, to co się dzieje to jakaś masakra! psy stają na schoach i od razu podnoszą łapy, wczoraj się tolka wywróciła na plecy po podniosła 3 naraz :roll:

jak posmaruję wazeliną to nie dośc ze cały korytarz w tłuszczu i winda :oops: to jeszcze slinią się i od razu zlizują. nie dam razy ich wynosic na rekach, masz coś lepszego?

Justyce 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 11:32 

Spoko, będzie dobrze!
Ależ on ma dobrze z taką troskliwą mamusią ;)
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

magribi 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 14:51 

Łapki smarujemy wazeliną, bardzo delikatną warstwę nakładam. Super sprawdza się też maść tranowa, ale to nie dość że tłuste to jeszcze śmierdzi. Są specjalne maści do smarowania łapek, ale niestety nie mieśmy jeszcze. Jeśli pies ma odkryty odbyt, też warto posmarować wazeliną albo maścią z wit A. (dzisiaj się dowiedziałam)

Z biegunką OK. dostał 3 zastrzyki, probiotyk na kilka dni. Dziś mamy głodówkę, od jutra do uregulowania sprawy ryż z kurczakiem. Po zastrzyku jest już lepiej. Wracaliśmy tramwajem, więc był też spacer, na którym tylko raz zrobił kupę (od razu po wyjściu z przychodni, więc pewnie to co już miał na końcu jelitka ;) )
Bałam się, bo u mnie na osiedlu połowa psów maiła operacyjnie wyciągane zabawki z żołądka/jelit. Wszystkie w tej samej klinice oczywiście...

Justyce - staram się, ale tym razem moja troska była trochę egoistyczna. Od niedzieli Młody ma być u moich rodziców, więc jeśli okazało by się że to coś poważniejszego woleliśmy od razu skonsultować, żeby rezerwacje na nasz wyjazd wycofać :wink: Na przyszłość wiemy, że jeśli biegunka co robić - głodówka, probiotyk, dieta, jeśli nie pomoże dopiero do weta.
Troskliwych to ma dziadków, moja mama już chciała na wieś po kurczaka dla wnuczka jechać, bo te ze sklepu to dla chorego pieska nie dobre. :wink:

Zoe 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 15:01 

magribi, jako probiotyk dla psów podobno sprawdza się rhumen tabs. Tabletki są zrobione ze żwacza - podobno mają zasiedlać przewód pokarmowy psów dobrymi bakteriami, których nie ma w karmie.
kupuję moim od pól roku, bo miałam nadzieję, że ptrzestaną się interesować odpadami ze smietnika, czy kocimi kupami ale zjadły już kilka opakowań a śmieci nadal lubią :wink:

zaraz ide po wazeline :)
Ostatnio zmieniony przez Zoe Pią 10 Lut, 2012 15:10, w całości zmieniany 1 raz  

magribi 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 15:03 

dziękuję, jak wyzdrowieje to mu kupię. Teraz dostaliśmy Fatrogerminę P.

szmaja 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 16:04 

magribi napisał/a:
dziękuję, jak wyzdrowieje to mu kupię. Teraz dostaliśmy Fatrogerminę P.

Mnie wet polecał Lakcid.
A zamiast tabletek ze żwaczy polecam po prostu żwacze. Śmierdzą, ale są dla psa cudne do memłania i kolejna potrzeba zaspokojona ;-) .
"- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie." www.szczesliwypies.pl
www.szczesliwypies.blog.onet.pl

magribi 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 16:57 

Żwacze kochamy :mrgreen: choć, ostatnio rzeczywiście zapomniałam o tym przysmaku.

Szkoda mi Młodego, włóczy się po mieszkaniu, trochę się pobawi, przyniesie sznurek, piłkę ale głodny boston to smutny boston

Szczęściara 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:08 

Zoe, my Herosowi smarowaliśmy łapki maścią z lanoliną. W Zooexpress można kupić.
http://zooexpress.pl/go/_...B6%E6&x=14&y=11

Zoe 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:50 

musiałam mieć na już a w sklepie z takich tłuszczów były tylko blyszczyki w tubce ziaji ;) w składzie sama ciekła parafina i parę olejków - bez wody. kupiłam i mialy łapy o zapachu zielonego jabłuszka :P
nic nie pomogło, i tak demon dostal skurczu obu nóg i przysiadł na środku ulicy a tolka podnosila wszystkie nogi naraz :oops:
bidy z tych moich psów :oops:

Odpowiedz do tematu