Świetne zdjęcia No i widać, że Nemo sobie nieźle wypoczął... Dla takiego psa to musi być niezła frajda - wszystko się kręci wokół niego, on jest najważniejszy...
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dla takiego psa to musi być niezła frajda - wszystko się kręci wokół niego, on jest najważniejszy...
Z tym to tak nie do końca.
Tam było ponad 20 psów, biegających w zasadzie cały czas luzem, a więc każdy musiał odnaleźć swoje miejsce w hierarchii stada. Nemo był w niej raczej nisko (po pierwsze - młody, po drugie - łagodny, nawet jak na bordera) i w dużej mierze musiał się podporzadkować. Nie tyle ludziom, co innym psom. Bardzo przydatne dla psa doświadczenie w sumie. A ze się przy okazji wyszałał za wszystkie czasy - to fakt.
_________________ "Kaznodziejów omijam z daleka, choć w kościołach oglądam obrazy.
Cenię talent i mądrość człowieka i nie ufam facetom bez skazy"
To znaczy miałam na myśli to, co może sobie wydumać taki Nemo: "moi państwo nie zabierają mnie ze sobą na wakacje, to ja ich zabieram"
A poznał jakichś funfli?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
To znaczy miałam na myśli to, co może sobie wydumać taki Nemo: "moi państwo nie zabierają mnie ze sobą na wakacje, to ja ich zabieram"
A poznał jakichś funfli?
Fajnego "merlaka"
_________________ "- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie."www.szczesliwypies.pl www.szczesliwypies.blog.onet.pl
Ty to masz talent do wyławiania pikantnych smaczków nawet w niewinnej relacji z pieskowego obozu w górach. No ale fakt. Tak się jakoś dziwnie składało, że najwięcej czasu spędzał w towarzystwie merlaka. Znaczy się lubi merlaki.
A poza tym świetnie się bawił ze szczeniakami. Te jeszcze nie warczą i są równie niezmordowane jak Nemo. Dorosłe psy zazwyczaj szybko wymiękały i wolały się położyć.
_________________ "Kaznodziejów omijam z daleka, choć w kościołach oglądam obrazy.
No powtórzę: zazdroszczę.
Pieskowe obozy to dużo pracy, bo jednak trzeba swojej bestii dopilnować, szczególnie, że naokoło tyle innych równie grzecznych... Ale ile radości... ech
WIĘCEJ ZDJĘĆ!!!
_________________ "- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie."www.szczesliwypies.pl www.szczesliwypies.blog.onet.pl
Te zdjęcia to akurat pozostawiają sporo pola dla wyobraźni.
yvonne [Usunięty]
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007 09:11
a ja tak mniej wiecej wiem jak mala mi wyglada bo kiedys mialas chyba wlasna strone internetowa i tam byly jej fotki ze zwierzakami (chyba psami)
tylko kolor wlosow byl moim zdaniem inny (haircut raczej ten sam)
i wedlug mnie mala mi ma bardzo przyjemna usmiechnieta i mila twarz
wiec nie taka mala mi straszna (i mam tu na mysli charakter ;-> i pisze to jako 'ofiara dyskusji' z mala mi) jak ja maluja
a ja tak mniej wiecej wiem jak mala mi wyglada bo kiedys mialas chyba wlasna strone internetowa i tam byly jej fotki ze zwierzakami
Nic się przed Tobą nie ukryje, Holmsie !
yvonne napisał/a:
mala mi ma bardzo przyjemna usmiechnieta i mila twarz
wiec nie taka mala mi straszna (i mam tu na mysli charakter ;-> i pisze to jako 'ofiara dyskusji' z mala mi) jak ja maluja
Twarz jak twarz, ale charakter to Mała Mi ma kryształowy.
Coś mi się przypomniało. Dzięki heidhr.
Obóz potwierdził prawdziwość tezy, która "stoi napisana" w mojej sygnaturce.
Mieszkaliśmy w domu zborowym baptystów. Zawsze w sezonie go wynajmują. I prowadzi go pewne bardzo miłe małżeństwo w średnim wieku. Któregoś dnia tak sobie gadaliśmy i ktoś stwierdził, że w sumie to ich podziwiamy, że zgodzili się wziąć sobie na głowę taką bandę z ponad 20 psami w składzie. A oni odparli: Kochani, przed wami była tu kolonia, 30 dzieci !!! Przy tych waszych psach to my fizycznie i psychicznie odpoczywamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum