Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

pigułki... brać czy nie?

Poprzedni temat «» Następny temat
pigułki... brać czy nie?
Autor Wiadomość
Niamh 

Wysłany: Sob 01 Paź, 2005 13:47 

na przykład teraz: 82/54 :lol: i mój ciśnieniomierz wariuje, często w ogóle nie wyczuwa mojego ciśnienia :wink: a najbardziej mnie wk***** że ciągle mi zimno brrrr

każdego dnia zdrowieję... Visanne

Rybka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 01 Paź, 2005 22:52 

hmm no więc tak... co do tego ciśnienia...
to jakieś 3 mieś temu strasznie bolała mnie głowa... pisałam tu o tym... no ale nie ważne...
i uznali ze to przez wys ciśnienie.
skierowali mnie do szpitala do dziennej kliniki nadcisnienia tetniczego. (nie wnikam ze czekałam na to 3 mieś). Założyli holter i porobili jakieś badania. Badania były ok tylko holter pokazał że mam podwyzszone ciśnienie nawet w nocy. Lekarka kazała sprawdzić czy to przez pigułki, i je odstawić a po 3 tyg przyjść znowu po holtera. Wyniki pokazały że tak czy siak mam podwyższone ciśnienie (ale nie nadciśnienie), więc to nie było przez pigułki. Nie wnikam że głowa jak mnie bolała tak znowu boli. Lekarz tak jak już pisałam powiedział żebym brała prochy obniżające ciśnienie i tyle i żadnych pigułek bo te obniżą skuteczność tych na ciśnienie.
No coż... nie zgadzam się z lekarzem...
to chyba dziwne by osoba w wieku 19 lat miała problemy z nadciśnieniem?
i chyba powinni sprawdzić jaka jest tego przyczyna a nie ładować we mnie prochy??
lekarz na pigułkach w ogóle się nie zna... (przy 1 wizycie gdy kazał odstawić to powiedział bym sie zabezpieczała w inny sposób bo można zajść w ciążę mnogą... - hmm ale to przecież nie zostało potwierdzone badaniami? szczerze mówiąc niezbyt wierzę w jago kompetentność)
Pigułki zaczęłam brać, idem do gina i spytam się o te cerazette, pokażę mu wyniki ciśnienia z holtera i to on zdecyduje czy moge brać pigułki czy definitywnie przerwać...

ehhh dołujące to trochę :cry:

w każdym razie uważam że lekarzy mamy do niczego.

Wiedźma 

Wysłany: Sob 01 Paź, 2005 23:09 

Rybka napisał/a:
No coż... nie zgadzam się z lekarzem...
to chyba dziwne by osoba w wieku 19 lat miała problemy z nadciśnieniem?

czy ja wiem czy dziwne ?? kiedyś ze mną na oddziale kardiologicznym lerzał 15-letni chlopak z nadciśnieniem

Rybka napisał/a:
chyba powinni sprawdzić jaka jest tego przyczyna a nie ładować we mnie prochy??

robili przecież badania i zalecili jakąś kurację , dlaczego ją negujesz nie wiem

Rybka napisał/a:
lekarz na pigułkach w ogóle się nie zna... (przy 1 wizycie gdy kazał odstawić to powiedział bym sie zabezpieczała w inny sposób bo można zajść w ciążę mnogą... - hmm ale to przecież nie zostało potwierdzone badaniami? szczerze mówiąc niezbyt wierzę w jago kompetentność)

potwierdzone badaniami, w pierwszym mmiesiącu od odstawienia pigułek moze dojść do uwolnienia wiekszej liczby jajeczek niż 1 , dlatego nawet paraom kt staraja sie o dzziecko a niechca miec bliźniaków odradza sie starania w pierwszym miesiącu od odstawienia - więc jakby nie patrzec lekarz mial racje , a czy Twoje odczucia subiektywne odnośnie jego kompetencji sa prawidłowe - trudno wyrokować

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

Justyce 

Wysłany: Nie 02 Paź, 2005 21:52 

no ale istnieje wiele naturalnych metod walki z nadcisnieniem.
rybka nie ma nadcisnienia, ale cisnienie podwyzszone.
przeciez to nie tylko i wylacznie prochy sa wyjsciem, pozytywnie na cisnienie moze wplynac odpowiednia dieta i tryb zycia. i moze obyloby sie bez prochow. mozna to zalatwic zupelnie naturalnie..
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

eklerka 

Wysłany: Nie 02 Paź, 2005 23:50 

no tak,prochy przy braku NADCISNIENIA to troche paranoja chyba (opinia mojego lekarza).nie chce sie madrzyc ;)

judyta
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 22:14 

Witam wszystkich. Myślę, ze odnalazłam właściwy wątek. Jestem uczulona na miedź a po tabletkach wzrasta mi ciśnienie. Szukam jakiegoś rozwiązania. Opisze pokrótce: mam dwoje dzieci i wspaniałego męża. Brałam Cerazette i Logest do momentu kłopotów z ciśnieniem. Potem 3 lata męczarni z miedzianą wkładką. W marcu przyszedł czas na jej wymianę na srebrną, która okazała się nie tylko srebrna – mogę być testerem. Po miesiącu wypadła (ale to inny temat) i lekarz zaproponował Qlairę. Myślałam, ze przez miesiąc będzie ok. jestem po 7 tabletce i czuję się fatalnie! Ciśnienie 150/90, żyły w szyi i karku chce mi rozwalić, głowa z tyłu cała nabrzmiała. Czuję się okropnie i po prostu – boję się. Nie wiem co robić. Gumki, jakieś mechaniczne wkładki czy kremy nie interesują mnie. Czy ktoś miał może podobny problem lub potrafi mi doradzić jakąś skuteczną „cywilizowaną” metodę???
Ostatnio zmieniony przez judyta Czw 27 Maj, 2010 23:32, w całości zmieniany 1 raz  

natalenka 

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 22:27 

judyta, w trakcie pierwszych 3ech opakowań mogą dziać się różne rzeczy, jednak Twoich objawów bym nie bagatelizowała, jeśli uważasz, że nic innego nie mogło mieć wpływu na Twój stan, tylko tabletki, to bezzwłocznie przerwij ich branie i leć do ginekologa, ktory Ci doradzi, pozwoli zdiagnozować problem lub dobierze inne pigułki, może tylko na Qlairę źle reagujesz, a inne będą Ci służyły.
Jesteś pewna, że kłopoty z ciśnieniem nie mają innego podłoża? Lepiej to zbadaj...

judyta
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 22:57 

Dzięki za podjęcie tematu. Właśnie przeglądam forum a właściwie poznaję. Jestem zdrowa na 100%. Ciśnienie to reakcja na hormony w Cerazette (pod koniec stosowania pierwszej wkładki spróbowałam ponownie=ciśnienie po półtorej miesiącu), Logest i teraz Qlaira. Wiem, że mam problem i pewnie długą drogę do znalezienia rozwiązania dlatego postanowiłam poszukać pomocy na forum. Nie wiem też co robić na dzień dzisiejszy - do końca opakowania jeszcze trzy rzędy tabletek, czy je brać? przerwać po 7 tabletkach...? Wizytę mam 15 czerwca i chciałabym podsunąć lekarzowi jakieś rozwiązanie.

Wiedźma 

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 23:23 

judyta napisał/a:
Jestem zdrowa na 100%. Ciśnienie to reakcja na hormony

wiec być może hormony nie są dla ciebie ??

judyta
[Usunięty]

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 23:31 

Wiem o tym, dlatego szukam pomocy na tym forum - przeczytaj proszę mój pierwszy dzisiejszy wpis :)

Wiedźma 

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 23:39 

judyta napisał/a:
Wiem o tym, dlatego szukam pomocy na tym forum - przeczytaj proszę mój pierwszy dzisiejszy wpis :)

przeczytałam, wysokie ciśnienie to już poważna sprawa, dlatego moim zdaniem powinnaś skonsultować to z lekarzem i nie czekać do tego 15 czerwca

a skoro tak reagujesz na hormony to zostaje prezerwatywa, NPR, globulki i kremy ;) za dużego wyboru poza hormonami nie ma ;)

natalenka 

Wysłany: Czw 27 Maj, 2010 23:47 

Ja też bym nie ryzykowała, to w końcu poważny objaw i najlepiej przerwać już teraz... Zrobisz jak uważasz, tylko nie bagatelizuj tego.

judyta
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Maj, 2010 09:28 

W odpowiedzi na to co napisała Wiedźma: NPR nie biorę pod uwagę, prezerwat. – wiem, ale nie jako metoda docelowa. O reszcie musze poczytać w odpowiednich tematach tego forum i chyba tam podłączyć się do dyskusji. Chcę też coś więcej dowiedzieć się o Jeanine, jak działa MIrena – miejscowo czy na cały organizm, jeżeli chodzi o hormon (zdania są przecież podzielone, pewnie okaże się, że to zalezy odorganizmu) no i coś więcej o reakcjach na Qlaira. Będę więc buszować po forum i ewentualnie odezwę się to tu to tam. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu