stwierdzono u mnie podwyższone ciśnienie...
kazano odstawić pigułki by sprawdzić czy to one są przyczyną.
Po czym okazało sie że ciśnienie nie jest podwyższone od pigułek,
gdyż po odstawieniu nie zmalało. Nie jest ono niewiadomo jak wysokie.
Lekarz zabronił brać mi pigułki (nie wnikając że przy wcześniejszej wizycie
mówił że sie na nich nie zna). Tylko przepisał coś na ciśnienie i odprawił...
Nie patrząc na to że mam 19 lat. No sorki ale jakieś prochy to może przepisywać
osobie w wieku 50-tki. Tak więc olałam jego receptę i zaczęłam znowu brać hormony.
A jeszcze jedno.. gdy wspomniałam lekarzowi o Cerazette i że pewnie to musze skonsultować
z ginem to on powiedział że zabrania czegoś takiego =/ no cóz... gość jest fajny..
nie zna się a zabrania? Ogólnie jak to w naszej służbie zdrowia poczułam się olana...
Myślicie że źle zrobiłam zaczynając ponownie brać pigułki??
Gdyby było inne wyjście... Zachowałam wstrzemięźliwość ponad miesiąc..wystarczy...
prezerwatywy i globulki tylko sprawiły że mnie i mojemu partnerowi wszystkiego się
odechciało...
Proszę powiedzcie mi swoje zdanie...
Może idz do innego lekarza żeby zobaczyć co inny na to ?
A Jesli chodzi o cisnienie to ja mam z kolei zbyt niskie i lekarz mi tez nic innego nie zalecił tylko wypisał mi 3 opakowania tabletek na zapas na podwyższenie ciśnienia i wszystko... Nie wiem czy dobrze zrobiłaś bo szczerze mówiąc nie wiem co ja bym zrobiła , ale zanim bym wzięła i olała tamte tabletki poszłabym do innego lekarza ,żeby się upewnić lub żeby stwierdzić że rzeczywiście to bzdura... Ja ogólnie nie mam serca ,żeby robić coś na przekór tego co mówi lekarz, chociaż wiadomo ,że nie zawsze ma racje...ale sprawdzam...
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
zgadzam sie z tym co napisala Juliette plus dodam od siebie ze ja bym sie powstrzymała braniem pigułek anty usłyszawszy ze mam za wysokie ciśnienie i za nim olałabym tamta recepte skonsultowałabym to z innym lekarzem - a i jakbys nie wiedziała wysokie ciśnienie jest np groźne z tego ze nieleczone moze doprawdzic do wylewu czy udaru mozgu a pigulki wpływaja na krzepliwość krwi itd dlatego miedzy innymi przeciwskazaniem do ich stosowania sa udary mozgu czy wylewy występujace w rodzinie , wysokie ciśnienie, choroby krązeniowe, nowotwory etc Za nim chcesz tak ryzykowac własnym zdrowiem zastanów sie dwa razy - nie zaszkodzi
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
tylko ze wysokie cisnienie mozna miec tak z natury, a jak sie miesci w normie jeszcze i nie skacze, to mysle, ze nie ma sie o co bac. no i jesli pigulki na nie nie wplywaja..
proponuje porobic sobie przez 2-3 tygodnie pomiary cisnienia o stalej porze i pojsc z wynikami do lekarza w celu konsultacji, tylko ze jakiegos innego.
bo z tego co wiem (rodzina) to lekarstwa sie przypisuje w przypadku nadcisnienia tetniczego - czyli schorzenia, a nie w przypadku zwyklego wysokiego cisnienia. byc moze to jest twoj przypadek - bo nawet nie napisalas, jakie masz to wysokie cisnienie.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Sro 28 Wrz, 2005 00:09
no wlasnie,zalezy jeszcze co znaczy to wysokie cisnienie...bo jesli nie ma nadcisnienia,to pigulki generalnie mozna brac,oczywiscie regularnie dokonujac pomiarow.ale to nie jest decyzja do podejmowania na wlasna reke.
nie nie niee, absolutnie nie. wszystko gin ustala. no wlasnie dlatego ja mysle porob sobie te pomiary i potem pojdz do gina i on ci powie czy wolno, czy nie wolno..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
tez uwazam ze powinnas pospradzac sobie cisnienie i z wynikami pojsc do gina..i to lekarz powinien zadecydowac czy mozesz dalej brac tabletki czy nie..
dwa razy rano i dwa razy wieczorem przez kilka dni ponoc starczy.
ja sobie wczoraj rano robilam 120/75
This is it:
'Nothing.'
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
moja mama jak byla w ciazy to miala wlasnien cos kolo 90/60 i wszyscy sie dziwili jak ona funcjonuje
moja w ciązy ze mną miala 70/50 ale fakt wylądawała na miesiąc na oddziale patologii ciąży , niskie ciśnienie mam po niej własnie
Juliette napisał/a:
O widzę ,że z niskim ciśnieniem nie jestem sama.
ano nie jestes, tyż mam niskie
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
nie pobijemy twojego niskiego ciśnienia ? no to pochwal się ile masz..
Ja to w ogóle mam w porywach maksymalnie 90\60 .. dla mnie to na tyle nisko ,że czasami NIC mi się nie chce.. nawet wstać. bo nie mam siły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum