akto ja mialam tylko taki jeden dzien-to byl drugi dzien cyklu,nie moglam wstac z lozka bo tak mnie wszystko bolalo,mdlosci mialam ale na szczescie nie wymiotowalam.Brrrrr zle to wspominam.
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 01:05
ja tam widze same plusy brania tableteczek:)nie mam jak narazie zadnych skutków ubocznych ani nic...wiec luzik.mój ginekolog powiedział zebym sie nie przejmowałam az tak bardzo ulotka bo troche tam strasza.chodziło oczywiscie o te rózne choroby itp....moim zdaniem to najlepsza metoda antykoncepcyjna.i wszystkie leki powinne byc refundowane oraz tansze wtedy wiecej osób miało by do nich dostep...bo to naprawde bardzo dobre zabezpieczenie:)i byloby mniej niechcianych ciąży...
Paulusia [Usunięty]
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 12:00
Pozytywne skutki brania tabletek anty
U mnie zauwazylam wyrazna poprawe wygladu cery, a takze powiekszenie piersi... Mam nadzieje, ze nie jest to tylko chwilowe 'nabrzmienie' bo nie bola, ani nie wygladaja na opuchniete tylko po prostu sa wieksze
A poza tym - chociaz nie wiem czy to do konca mozliwe - skonczyly sie moje problemy ze wzdetym brzuszkiem... zawsze po jedzieniu brzuch mialam tak wzdety, ze az bolalo mnie wszystko w srodku a od pierwszej tabletki - jak reka odjal
Ostatnio zmieniony przez Paulusia Sro 22 Lip, 2009 17:50, w całości zmieniany 1 raz
A poza tym - chociaz nie wiem czy to do konca mozliwe - skonczyly sie moje problemy ze wzdetym brzuszkiem... zawsze po jedzieniu brzuch mialam tak wzdety, ze az bolalo mnie wszystko w srodku a od pierwszej tabletki - jak reka odjal
ja miałam podobnie, myślałam , że to Activia, którą trochę podjadałam ale przestałam jeść a wzdęcia znikneły
Jak dla mnie największym pozytywem jest krótki, bezbolesny i regularny okres
sophie.mole [Usunięty]
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 23:24
U mnie przede wszystkkim okres: kiedyś chodziłam po ścianach z bólu, teraz czasami wezmę nospę (i to nie forte, jak dawniej) i wszystko gra. Poza tym schudłam jakieś 4 kg, powiększyły mi się piersi, cera poprawiła. No ogólnie same superlatywy.
dla mnie negatyw, ale zapewne dla wielu wręcz przeciwnie, otóz: nie mogę przytyć
w ogóle, każdy kilogram zdobywam z takim poświęceniem, że szok i bardzo szybko chudnę.
A reszta jeśli o pozytywy chodzi, to hm ... nie zauważyłam ani pozytywów ani negatywów, czyli generalnie jakbym nic nie brała, więc suma summarum - jest ok.
No przy tabletkach owo zjawisko tycia nie zawsze jest takim typowym tyciem, często to niestety puchnięcie, i nie wygląda za fajnie..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
jak zaczęłam brać tabletki to powiększył mi się biust, no i "okres" był praktycznie bez bolesny. Schudnąć nie schudłam, za to jak już odłożyła tabletki to przytyłam i mam 2 razy większy apetyt niż jak brałam tabletki
Powiększył mi się biust, zaokrągliłam się tam gdzie trzeba, no fakt, przytyłam, ale dobrze się tak czuję, dopóki mi ktoś nie mówi: "o ale przytyłaś, przybrałaś ciała, albo w końcu wyglądasz jak kobieta, no tak to jest po hormonach, od razu widać" - no załamać się można...
Na yasminellach prawie bezbolesne krwawienia (ciągle nie mogę się odzwyczaić od słowa okres, choć mi tam ono pasuje, bo przecież jest okresowo te krwawienie), na novyn. już nie, ale i tak są krótsze, mniej obfite, mniej bolesne.
Poprawa stanu skóry.
Scaliłam do tego tematu posty z tematu zamkniętego przez Didoczka..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum