Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

pilne

Poprzedni temat «» Następny temat
pilne
Autor Wiadomość
mariuszek1989
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008 18:46 pilne

Dzien Dobry, mam pytania , chdozi o to ze moja dziewczyna brala pol roku tabletki antykoncepcyjne harmonet i poszla do ginekologa ktory przepisal jej inne , Jakies tabletki zaczynajace sie na litere Novayette (_na opakowaniu ejst takak roza) nie wiem czy dobrze je zaczela brac tzn. kiedy skonczylo jej sie opakowanioe harmonetu zrobila tydzien przerwy i wziela 1 tabletke brala przez 3 dni i akurat wczoraj zapomniala wziac jednej!? o 20.00 powinna ja wziac , wziela rano o 8 rano.... Wczesniej ochalismy sie 3 razy zawsze bez gumki ale nigdy nie robilem tego w srodku.... Prosze mi powiedziec czy byla ona zabezpieczona tabletkami w tym czasie i czy jesli zapomniala tabletki to co ma teraz zrobic?

Ten post zalozylem dawno teraz moja dziewczyna dostala okres w tym dniu co zawsze ,1 dzien byl normalny mocne bole brzucha itd drugi tez dzisiaj jest 3 i zero krwawienia ? czym to ejst spowodowane!?

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 20:01 ]
pomoze ktos ? to bardzo pilne i wazne dla mnie

hope88 

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008 20:38 

twoja dziewczyna zmieniała tabletki z mocniejszych na słabsze więc nie powinna była robić przerwy lub miała wciąż pierwszą tabletkę w 1 dzień krwawienia. skoro zrobiła przerwę to powinniście byli zabezpieczać sie dodatkowo przynajmniej przez tydzień. do tego zapomniała jednej zdążyła po 12 h czyli "fuksem" zdążyła.... :?

Ten post zalozylem dawno teraz moja dziewczyna dostala okres w tym dniu co zawsze ,1 dzien byl normalny mocne bole brzucha itd drugi tez dzisiaj jest 3 i zero krwawienia ? czym to ejst spowodowane!?

po pierwsze to dostała krwawienie z odstawienia...no ale nieważne... po drugie nie zawsze musi dostawać w tym samym dniu więc to żaden argument. krwawienie nie musi zawsze wyglądać tak samo. tym bardziej ze zmieniła tabletki...może różnie wyglądać więc tym się nie martwcie.

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008 20:44 

mariuszek1989 napisał/a:
Novayette

chyba novynette
mariuszek1989 napisał/a:
o 20.00 powinna ja wziac , wziela rano o 8 rano

akurat 12h, ja bym sie bala jednak....
mariuszek1989 napisał/a:
nie wiem czy dobrze je zaczela brac tzn. kiedy skonczylo jej sie opakowanioe harmonetu zrobila tydzien przerwy i wziela 1 tabletke brala przez 3 dni

poczytaj- http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=639

Podczas brania tabletek mamy krawienie z odstawienia a nie okres. Moze sie ono pojawic w dowolnym dniu przerwy, nawet w 7 dniu, ale moze sie tez nie pojawic.

mariuszek1989
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008 21:36 

no tak ale to byl zwykly okres ze wszsytkimi jego objawami, ja pytam dlaczego moglo ustac to krwawienie po 2 dniach

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 21:42 ]
nie bylo to zwykle plamienie , krew miala odcien brazowy , bolał ja brzuch itd itd okres przyszedl jak w zegarku jak zwykle bardzo regularnie rano

aga 

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008 21:44 

mariuszek1989 napisał/a:
no tak ale to byl zwykly okres ze wszsytkimi jego objawami, ja pytam dlaczego moglo ustac to krwawienie po 2 dniach

to NIE BYL ZWYKLY OKRES ...tylko krwawienie z odstawienia...moze u niej taka "uroda" ze trwa 2 dni, w pierwszych miesiacach brania tabletek rozne rzeczy moga sie dziac...
jak masz obawy co do ewentualnej ciazy to zrobcie test, wynik juz bedzie wiarygodny

wystarczylo poczytac linki ktore ci tu wklejono albo odrobine poszukac..bylo juz o tym duzo na forum

mariuszek1989
[Usunięty]

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008 21:47 

no tak to bylo krwawienie z odstawienia ,zrobimy jutro test

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 21:48 ]
poza tym lekarka ktora kazala jej zmienic harmonet ktory brala rok na nov..... jakas poryta powiedziala ze ma brac w taki sam sposob jak harmonet z przerwa tyg po opakowaniu harmonetu...

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 00:37 

mariuszek1989 napisał/a:
nov.....

novynette, nawet na opakowaniu jest napisane :P
mariuszek1989 napisał/a:
oza tym lekarka ktora kazala jej zmienic harmonet ktory brala rok

moze zaszla taka potrzeba, zeby zmienic ? lekarz, chyba wie, co mowi...

hope88 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 08:11 

mariuszek1989 napisał/a:
jakas poryta powiedziala ze ma brac w taki sam sposob jak harmonet z przerwa tyg po opakowaniu harmonetu...

być moze tak wasnie powiedziała ...ale skoro twoja dziewczyna bierze tabletki juz ponad pół roku to troszkę powinna o nich wiedzieć i się interesować...Poza tym na ulotce novynette jest napisane:

"W przypadku zmiany innych dwuskładnikowych,doustnych preparatów antykoncepcyjnych na Novynette należy zakończy przyjmowanie wszystkich tabletek dotychczas stosowanych. Następnego dnia należy przyjąć pierwszą tabletkę preparatu Novynette. W tym czasie nie ma potrzeby stosowania innych metod antykoncepcji"

Ulotka obowiązuje wszystkich twoją dziewczynę również...

mariuszek1989
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 10:17 

wczoraj wieczrem kiedy poszla sie kapac moja dziewczyna mowila mi ze miala w srodku skrzepy krwi a dzisiaj krwawienie znowu sie pojawilo wiec moze jest ok ?

hope88 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 10:23 

a ty dalej swoje. nawet jeśli krwawienie trwałoby 2 dni to wszystko ok.

poza tym już pisałyśmy ze czasem może wcale się nie pojawić . więc nie panikujcie tak skoro było (nawet jeśli krótkie to jest dobrze) nie ma reguły ile ma trwać raz może trwać 2 dni a innym razem 4... :?

mariuszek1989
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 11:40 

no dobrze to wszystko tak w nerwach :) zrobilismy test zabarwienie czerwone wiec chyba nie jest w ciazy:)

niki
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 12:15 

mariuszek1989 napisał/a:
zrobilismy test zabarwienie czerwone wiec chyba nie jest w ciazy:)

najpierw przeczytaj ulotkę na opakowaniu
testy są różne, a to twoje chyba to z racji czego wynika????????

aga 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 12:17 

mariuszek1989 napisał/a:
no dobrze to wszystko tak w nerwach :) zrobilismy test zabarwienie czerwone wiec chyba nie jest w ciazy:)

zabarwienie czego?

hope88 

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 12:56 

mariuszek1989 czytając wszystkie twoje wypowiedzi sama już nie wiem co ty tak naprawdę chcesz usłyszeć .jak macie tak się zamartwiać mimo ze tłumaczy sie ze krwawienie nie musi przecież trwać nie wiadomo ile , to może lepiej zastanówcie się czy wy w ogóle jesteście gotowi na współżycie . bo niby dziewczyna stosuje tabletki od pół roku a wydajecie się kompletnie zieloni....

już sama nawet nie wiem co ci pisać, chyba tylko to ze czytanie ze zrozumieniem naprawdę się przydaje (dotyczy zarówno ulotek jak i odpowiedzi na wątek założony przez ciebie)

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 15:34 

mariuszek1989, rece opadaja. mysle, ze najpierw powinniscie sie dowiedziec, doinformowac o tym, jak dzialaja tabletki, ze czytanie ulotki to podstawa i jak dziala test... :roll:

Odpowiedz do tematu