Witam
ostatnio zapomniałam tabletki wiec kolejne opakowanie tabletek rozpoczęłam bez przerwy po trzech dniach dostałam plamienia (uprawiam seks przerywany)
czego oznaką jest plamienie?
czy jest szansa ze jest to związane z zajsciem w ciążę ?
czy konieczne jest zgloszenie sie do ginekologa?
Bardzo prosiłabym o pomoc
motyl88, może być przyczyną połączenia opakowań. Zależy jak długo bierzesz tabletki, bo przez 3 pierwsze miesiące to normalny skutek uboczny może być. Ciąża, nie ciąża... mało napisałaś, żeby móc się wypowiedzieć w tej kwestii.
Mamy już kilka tego typu tematów. Wystarczyło poszukać przez chwilę...
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 22:05
motyl88, w innych przypadkach tego typu poruszanych już na forum w odpowiednim temacie, dziewczyny pisały że jak nie robisz przerwy w braniu tabletek to może pojawić się plamienie. Posiec chwilke z szukajka to znajdziesz o tym wiele postów
Majka17 [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 12:04
cZEŚĆ czy okres może trwac 2-3 dni po tabletkach ????
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
betty [Usunięty]
Wysłany: Pon 12 Lip, 2010 08:58
Hej
Mam pytanie: biorę od 4 miesięcy tabletki logest. Wszystko było okey, aż w czwartym opakowaniu tydzień przed skończeniem brania tabletek pojawiło mi się najpierw plamienie, a potem krwawienie. Trwało około tygodnia. Teraz podczas 7- dniowej przerwy nie dostałam krwawienia z odstawienia. Czy wszystko jest okey?? tabletki przyjmuję regularnie, nie brałam żadnych antybiotyków i jestem zdrowa.
betty, możliwe, że to tylko jednorazowy incydent. Jeśli tak, to nie ma się czym przejmować. Jeśli wystąpiłoby to ponownie przy następnym opakowaniu, skonsultuj się z lekarzem. Możliwe, że jednak te tabletki nie trzymają Ci cyklu i potrzebna będzie zmiana.
dewolaja888 [Usunięty]
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 21:47
musisz iść do lekarza... Tabletki to nie są cukierki i za każdym razem kiedy jest coś nie tak powinnaś skonsultować się ze swoim lekarzem.
dewolaja888, przestań rozdawać tak cenne rady ...może najpierw poczytaj forum.....
Przy jednorazowym plamieniu nie trzeba odwiedzać lekarza, kobiece ciało to nie komputer i takie rzeczy mogą się zdarzyć.....więc nie wprowadzaj w błąd.
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 22:09
linka 656 z polowa twarzy nie rozdaje cennych rad tylko doradzam dziewczynie tak samo jak i ty. czytalam forum, wiem co pisze w ulotce tabletek, ale jezeli dziewczyna ma jakies skutki uboczne to niech sie przejdzie do lekarza. Nic na tym nie straci.
dewolaja888, ale i nic nie zyska......lekarz każe wybrać kolejne opakowanie i jeśli plamienie się powtórzy ewentualnie zmieni tabletki a jeśli nie - zostanie przy tych. Nie trzeba latać do ginekologa z każdą pierdółką, ot co.
I to, że ten post nic nie wnosi oraz, że te latanie wiele Ci nie daje, skoro nie wiesz, że nie trzeba jednorazowym wyskokiem w postaci plamień się martwić czy zmieniać pigułki od razu, powiadamiać lekarza.
dewolaja888 [Usunięty]
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 22:24
Ja sie akurat biorac tabletki i to regularnie zaszlam w ciaze. zaczelo sie od plamien i braku krwawienia podczas siedmiodniowej przerwy, takze doradzam, ze najlepiej wybrac sie do lekarza, choc nie mowie ze to musi byc ciaza. i nie fucznie tak panienki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum