Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 12:05
plamienie, wydłużony cykl...
chyba potrzebuję uspokojenia przed USG wizytę mam dziś o 18, jeszcze się naczytałam właśnie opinii o lekarzu - połowa kobiet mówi, że świetny [komunikatywny, fajny kontakt], połowa, że najgorszy [oschły gbur]. super.
mam dziś 45. dzień cyklu, zwykle trwały 28-35 dni... tak długiego nigdy nie miałam.
w tym cyklu, też po raz pierwszy w życiu, pojawiło się plamienie [w 25-28 dniach cyklu].
no i jajniki mnie pobolewają, ale nic się nie dzieje.
trochę spuchłam, zawsze przed okresem trochę puchnę.
seks był, ale w gumkach, nic się niepokojącego nie działo [nie jestem na forum od wczoraj ].
heidhr, cóż mam Ci powiedzieć, organizm to nie szwajcarski zegarek i odchyły się zdarzają. Nawet takie. Mam nadzieję, że wizyta będzie w porządku, USG wszystko pokaże, w razie czego pan doktor skieruje na dodatkowe badania i będzie cacy.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 12:14
już nie wiem, czy bardziej się boję usłyszeć "jest pani w ciąży" [cudowne poczęcia się zdarzają przecież, w każdej religii no i plemniki rambo, jak wiemy! mogły wyskoczyć z wc!] czy "ma pani chore jajniki i nigdy nie będzie pani mieć dzieci"
Hedihr jednorazowy odchył jeszcze o niczym nie świadczy! Zrób test jak Cię to ma uspokoić i nie snuj tu takich złych wizji. Nawet gdybyś miała nieregularne miesiączki, czego nie stwierdza się po jednym zwichrowanym cyklu, to jeszcze nadal nie dowodzi niczego.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
heidhr, nie świruj
mnóstwo rzeczy może mieć wpływ na taki cykl, plamienia.
Idziesz do lekarza, tam najlepiej pogadać.
Od porad i diagnoz w internecie to się można tylko strachu najeść
Będzie dobrze!
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 13:02
heidhr, dla uspokojenia powiem, że u mnie czasem organizm robi sobie psikusa i co jakiś czas mam wydłużony cykl. Normalnie trwa on 30-37 dni, a raz na parę miesięcy/pół roku trafia się taki, który trwa 46 dni. Wszystko odbywa się normalnie, tylko owulację mam później.
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
heidhr, weź jeszcze pod uwagę, że lato jest, popindolona pogoda, może jakieś nerwy, stres? Spokojnie, pewnie okres wkrótce będzie.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 22:06
To było tylko USG, wizytę u lekarza, który mnie prowadzi [bądź będzie prowadził, drugi raz będę u niego, ale go polubiłam] mam 18.08... Ten ginekolog od USG powiedział, że nie chce nic mieszać, nie zna mojej historii, nie powie więc nawet, co on by dalej zlecił - w sumie racja, choć szkoda
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 12:33
a powiedzcie mi,
czy naprzemienne cykle ~23 dni i ~45 dni to "nieregularne miesiączki"?
jest to pewna regularność...
jeden jajnik pracuje szybko, drugi wolno
mam tak od czerwca chyba.
To już raczej nieregularność, poza tym cykle 23 dniowe są trochę za krótkie, a 45 za długie. A ile minęło od odstawienia anty?
Obserwujesz coś charakterystycznego w tych cyklach? Może być tak, że do owulacji dochodzi tylko w co 2 cyklu - np. tym dłuższym. No ale USG powinno coś powiedzieć - a te jak widzę miałaś. Dobrze byłoby je powtórzyć w konkretnym dniu cyklu żeby zobaczyć jak jajniki pracują.
A jak ze stresem u Ciebie ostatnio i aktywnością?
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum