plemniki w preejakulacie + na członku po wytrysku?
Witam. Dziś zabawialiśmy się z moim partnerem, najpierw on doszedł w wyniku moich pieszczot. Umył penisa. Kilka godzin później pieściliśmy się i wszedł we mnie, może trzy razy, bez zabezpieczenia. Mam dosyć regularne okresy, wychodzi na to, że dziś miałam przedostatni dzień płodny.
Czy możliwa będzie ciąża: jeśli na penisie po wytrysku ale i po umyciu zostały plemniki oraz przez plemniki znajdujące się w preejakulacie, którego mój partner wydziela dość niewiele?
Proszę o darowanie sobie komentarzy typu, że jestem niedojrzała. Po prostu chcę się dowiedzieć.
Na forum istnieje temat o "możliwości ciąży" w w regulaminie istnieje zapis o nie dublowaniu tematów...
Cytat:
Czy możliwa będzie ciąża: jeśli na penisie po wytrysku ale i po umyciu zostały plemniki oraz przez plemniki znajdujące się w preejakulacie, którego mój partner wydziela dość niewiele?
Ciąży z plemników sprzed 3 godzin (zwłaszcza zmytych ) raczej nie będzie, drugi stosunek natomiast był niezabezpieczony więc istnieje ryzyko ciąży.
Jeśli dni płodne obliczasz na podstawie kalendarzyka to średnia tych obliczeń wartość. Podobnie z ilością preejakulatu...
Jak dla mnie, jeśli kochamy się bez zabezpieczenia w dni płodne, niezależnie "co i ile" mogło się dostać, jeżeli nie jesteśmy gotowi na dziecko - należy wziąć tabletkę awaryjną. Takie moje zdanie i zasada
katemoka, tylko "tabletki awaryjnej" nie można brać za często.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie powiedziałam tego, bo wydawało mi się to jasne. Wiadomo, że mówimy tu wyłącznie o wyjątkowych sytuacjach, kiedy już jakimś trafem zdarzy nam się kochać bez zabezpieczenia, lub kiedy ono zawiedzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum