takie typy mam
chodzi o jakis z tanszych, bo po prostu jest mi na zime potrzebny podklad o jasniejszym odcieniu, no i taki, ktory bedzie ladnie rozswietlal buzie, nie zrobi z ryja maski.
trwalosc nieistotna, i tak zakupie sobie najprawdopodobniej baze.
piszcie tylko szybko. na wizazu czytalam opinie, i niby powinnam juz wszystko wiedziec, ale wiecie, co osoba to inna opinia, w dodatku rzeczy mi zupelnie niepotrzebne w stylu 'podklad smierdzi' (bo co to znaczy ze smierdzi) itp.....
tylko szybko bo jakos tak w srode musze zakupic..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ostatnio dostalam max factor - lasting performance - natural beige 106. jest boski moja buzi a w nim wyglada na taka naturalna, no i fobrze sie rozprowadza - nie robia sie smugi
no i widzisz, a ja o lasting performance slyszalam, ze robi maske.
co osoba to inne zdanie. ale zdaje mi sie, ze maske zrobi kazdy podklad, ktorego sie nawali nie wiadomo jaka ilosc.
mysle jeszcze o bourjois - en toute legerete...
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
a mi sie lasting performance w ogóle nie podoba, mam suchą cere wiec teoretycznie powinien być dobry w prktyce jest za tłusty , spływa szybko i w ogóle nie wart swojej ceny, maski nim za chiny sie nie zrobi nawet jak by sie bardzo chciało
wiesz Puccka ja myślę ze to trochę tak jak z pigułkami musisz sama zaryzykowac i sprawdzić
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
no wiem, co ryj to podklad, ale ogolnie zdarza sie, ze pewien produkt jest totalna porazka od poczatku do konca dla kazdego, a inny - rewelacja dla kazdej osoby.
bo kurka mam dobry podklad, ale on jest troche za ciemny jak na zime, opalenizna zeszla i raczej chce cos jasniutkiego i rozswietlajacego. chyba kupie ten eris... ale jeszcze nie jestem pewna. w kazdym razie na pewno baze daxa.
This is it:
'Nothing.'
a ja żadnego nie używam
Kiedyś używałam takiego zielonego bodajże Erisa z serii 20.
No i całkiem całkiem był- takie jest moje doświadczenie w kwestii podkładów
Nie widzę zadnej różnicy pomiędzy pudrem, podkładem a bazą. Czy ktoś mnie oświeci?
baze naklada sie na samym poczatku. mozna stosowac sama baze i nic wiecej. ma za zadanie wygladzic buzie, zmatowic cere. dzieki bazie makijaz trzyma sie dluzej.
podklad to po prostu podklad, taki kremowy w tubce czy sloiczku, co to sie pacia buzie. sa rozne nazwy - podklad, fluid, puder w kremie - czesto tez w zaleznosci od efektu, jaki daje. sa rozswietlajace, matujace, kryjace, bla bla bla.....
puder stosuje sie do wykonczenia makijazu, w celu osiagniecia jakiegos tam efektu - dodatkowego zmatowienia w trakcie dnia (nosek, czolo, broda ), rozswietlenia cery itp.
kazdy z tych kosmetykow mozna w zasadzie stosowac samodzielnie.
This is it:
'Nothing.'
ała. A po tych wszystkich maziach nie macie zniszczonej cery? Mi tak właśnie sie kojarzy, że jak się napaćka na buzię, to później jakoś dziwnie.. Ja kiedys używałam jeszcze korektora, jak mi jakiś syfek wyskoczyl- przestałam go używać i zaraz koniec z syfkami. okazało się, że to korektor tak mi nafajdał na cerze..
A po tych wszystkich maziach nie macie zniszczonej cery?
nie , nie mamy j mam np przykaz od dermatologa stosowac podkład bo przy mojej suchej cerze jest to dodatkowa ochrona przed wiatrem, mrozem, slońcem, cieplym powietrzem w ogrzewanych pomieszzczeniach a zimnym w klimatyzowanym , oczywiście oprócz kremu nawilzajacego maseczek itd
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
kupilam baze z daxa 30 ml za ---- uwaga ------ 27 zl w rossmanie!!!!
poza tym kupilam ten podklad rozswietlajacy Lirene, fajny jest, na te avonowe nie mialabym sily bo nie mam zaufania do ich podkladow. no a ten jest calkiem spoko
kasiulla - te wszystkie podklady itp. buzi nie niszcza, nie tak jak kiedys, nie zatykaja porow, i w ogole, maja skladniki pielegnujace, odzywcze. dzialaja zima jak dodatkowa oslona dla delikatnej cery.
This is it:
'Nothing.'
This is it:
'Nothing.'
podklad avonu mialam i stosowalam go dosc dlugo bo jest calkiem fajny...znudzil mi sie niedawno i przerzucilam sie na maybelline mousse i tym jestem zachwycona....kiedys uzywalam rimmela natural sensation i tez byl swietny...z tym ze avon jest plynny a rimel i meybelline sa takie kremowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum