no wiec jak nie jedno to drgie ..taka chcialam byc madra od tego cyklu ze se nawet przypomnienie w kom ustawilam,bo w ostatnim miesiacu narozrabialam..i zapomnialam.
wiec powinnam wziac pierwsza we wtorek i tak tez zrobilam jak sie okazuje ...tylko wydusilam tabletke poniedzialkowa .przez co wczoraj wieczorem .oczywiscie zamarlam widzac ze srodowa nie wzieta a przueciez jest czwartek ..no to chlup dwie ..przeciez byl i pierwszy tydzien ... pierwsza reakcja..potem pomyslalam O JA GLUPIA!!!!!ze tylko pomylilam nazwy dni ..liczba tabletek sie zgadza ..tylko ze wzielam 2 °°°°°teraz brakuje mi jedna na ostatni tydzien a nie chce zmieniac ..dnia ostatniej ...przerwy przedluzyc nie moge....ale czy moge co miesiac skracac przerwe????zeby w koncu po dwoch okolo miesiacach znowu miec tak jak mialam , czy moze jest jakis inny cudowny sposob???????Buzaiki i milego dnia...odpISZCIE GUPIEJ I SLEPEJ :roll
[ Dodano: Pią 21 Lis, 2008 07:43 ]
tzn po 7 miesiacach miec jak mialam.....
ja w podobnej sytuacji dolozylam 15 tabletek z innego opakowania i 6 zostlo mi na ewentualne awarie, co w sumie sie przydalo potem.
a skracac przerwy mozesz o 1, a nawet 2 dni, wiec jak wolisz.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Lis, 2008 10:51
czyli moge skrocic nawet o dwa dni????...........za kazdym razem????i w sumie dobije w koncu do takiego momentu kiedy bedzie po staremu
[ Dodano: Pią 21 Lis, 2008 10:55 ]
jak rozumiem Ty wzielas dwa opakownaia po kolei ??czyli bralas 36 dni a potem zrobilas normalnie przerwe i jest jak bylo tak ??ale tak naoprawde co mi radzisz ??
a nie prosciej zamiast sie bawic w co i rusz skracanie przerwy, wziasc raz a porzadnie drugie pod rzad i zakonczyc na dniu który ci pasuje?
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Lis, 2008 16:08
Villemcia a bede <caly czas zabezpieczona?????troche sie boje ze mi sie wszystko rozleguluje....i ile tabletek z drugiego mam wziac????zaczac trzeci tydzien czy jak pisze Guzik zostawic nawet kolo szesciu moge..juz sie troche pogubilam.skoro skoncze opakowanie w poniedzialek ...to bede brala dalej ..ale chcialabym skonczyc w srode ..jak mam to zrobic??musialabym skonczyc prawie tydzien wczesniej:-?bez dwoch dni...Hmm nigdy sie tym nie interesowalam ,..,,.wiec nie mam zielonego pojecia dziekuje z gory za wyrozumialosc
zabezpieczona bedziesz...
wez tyle ile ci potrzeba by dni ci sie zgadzay...i na tzle duzo ja bym wziela by to co zostanie w blistrze nie zmarnowalo sie bardzo, wiec do 10 bym zostawila na zas...
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Lis, 2008 16:20
czyli moge skonczyc tabletki w drugim tygodniu drugiuego opakowania,????i bede caly czas zabezpieczona?ßi okres dostane tez co do dnia?????bo jak nie to nie ryzykuje .torche sie boje jednak:.....
czyli moge skonczyc tabletki w drugim tygodniu drugiuego opakowania,?
zeby byc zabazpiezona musisz wziac minimum 17 tabletek.
ja bym do normalnych 3 tygodni dolozyla jeszcze 2 + ta jedna tabletka, ktorej ci brakuje,
czyli 5 tygodni brania,
wtedy z drugiej paczki masz 6 tabletek na zapas.
nie mozesz po przerwie wziac tylko 15 tabletek.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Lis, 2008 21:09
nieee pasuje bo wtedy koncze opakowanie w czwartek( przy pieciu tygodniachi pozostajacych 6 w opakowaniu))) ...i okres w poniedzialek rano o zgrozo..do pracy nie doczlapiem...chyba zrezygnuje bo wolalabym skonczyc we wtorek i okres dostac jak mialam kiedys przed pierwsza pomylka ..w Sobote ...potem przeskoczylam na piatek...a teraz to by byl czawrtek i nie pasuje mi to w zab...wiem ze marudze ale skoro mozna sobie to ustalic to czemu nie...wiec czy moge np.raczej brac co cykl jedna tabletke mniej???????wtedy moze cofne sie i dojde w koncu do dnia ktory mi odpowaiada(tj zaczynalabym chetnie opakownaie we wtorek...jak mam to zrobic skoro teraz zaczynam w poniedzialek........jakos nie moge wyposrodkowac i trafic na ten dzien z 5 tygodniami brania..nigdy nie bylam dobra z matmy...:-((((pomocy.help
ale w dokladaniu tabletek wlasnie chodzi o to, zeby bylo w ten sam dzien, nie?
skonczysz brac opakowanie i jestes 1 tabletke do tyłu, bierzesz 1 z nowego i wyrownujesz
cykl,
potem <w drugim opakowaniu masz 20 tabletek> bierzesz
dwa równe tygodnie, 14 dni i kończysz w ten dzien co zawsze, a z nowego opakowania zostaje c 6 tabletek na awaryjne sytuacje.
rozumiesz?
mozesz sobie skracac przerwe o 1-2 dni, ale to potrwa kilka miesiecy, wiec chyba mija sie z celem...
[ Dodano: Pią 21 Lis, 2008 21:45 ]
teraz bralas
wtorek-poniedzialek, 7 dni, 8 tabletek<ta jedna przez pomyłke>
kolejny tydzien wtorek-poniedzialek +7 tabletek <łącznie 15>
3 tydz. wt-pon. - tu ci zostaje 6 tabletek z tego opak., wiec dokładasz 1
4 tydz. wt-pon, 7 tabletek
5 tydz. wt-pon, 7 tabletek,
konczych tak jak zawsze, a poniewaz wybrałas 1+7+7=15, a 21-15+6 to zostaje ci 6 tabletek na zapas.
teraz bralas
wtorek-poniedzialek, 7 dni, 8 tabletek<ta jedna przez pomyłke>
kolejny tydzien wtorek-poniedzialek +7 tabletek <łącznie 15>
3 tydz. wt-pon. - tu ci zostaje 6 tabletek z tego opak., wiec dokładasz 1
4 tydz. wt-pon, 7 tabletek
5 tydz. wt-pon, 7 tabletek,
konczych tak jak zawsze, a poniewaz wybrałas 1+7+7=15, a 21-15+6 to zostaje ci 6 tabletek na zapas.
pogubic sie w tym mozna...
niech dobierze z kolejnego opakowania tyle tabl. by przerwa zaczynała sie w dzien w ktory chce i tyle...
na co tak kombinowac?
nigdy nie umialam tłumaczyć
wydaje mi sie to najlogiczniejsze rozwiazanie i staralam sie to wyjaśnić, ale chyba nie wyszło
przepraszam.
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 10:01
dziekuje Kochane za odpowiedzi ..jak bede miala jeszcze pytania na pewno dam znac ..dzieki Guzik( umiesz tlumaczyc ..tylko wersja Villemci jest chyba prostsza)))) i Villemka mielj soboty Wam zycze!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum