Jakoś nie przepadam za tamponami i szukam dobrych podpasek. Mam strasznie delikatną skórę (po zabiegu, mam tam blizny itp) i od gównianych Alwaysów mam obtartą do krwi skórę, a do tego biorąc pod uwage dłuższe wojaże rowerowe- podpaska sie rozpierdziela.
Szukam dobrych, delikatnych i mocnych podpasek. Co możecie polecić?
Albo jakieś argumenty na tampony. Bo ja sie boje, że tampon mnie rozdziewiczy
hehehe kasiulla, chyba juz cie nie musi rozdziewiczac po przeczytaniu twoich bluzgow na temat jazdy na rowerku az sie prosi zeby ci doradzic tampony!!! dobrze zaaplikowanego tamponu sie nie czuje, nie masz uczucia ze cos z ciebie leci, a tym bardzije nic cie nie poobciera!! ( to chyba mocny argument, prawda?:P ) nie ma tez odparzen oraz nieprzyjemnego zapachu jaki jest przy podpaskach....
podsumowujac podpaski to go.... yyy kupa a tampony sa super
Albo jakieś argumenty na tampony. Bo ja sie boje, że tampon mnie rozdziewiczy
na to to juz chyba za pozno
a co do tamponow-pomysl ze nic cie nie obciera, nie przesuwa sie, masz czysto i sucho na zewnatrz i ze maly tampon zawsze sie zmiesci do kieszeni/czy gdzie go tam bedziesz chciala wloyc / w przeciwienstwie do podpaski
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 22:14
Kasiulla,
ja uzywam tamponow, OB jak najmniejsze, w ogole zapominasz ze sa, nic nie czuc delikatnie wchodza delikadnie wychodza... Uzywam ich od jakis 5 lat (intensywne treningi siatkowki - podpaski nie wchodza w gre), zadnych infekcji, obtarc, odparzen (always), nieprzyjemnego zapachu krwi, no i jak idziesz do lazienki zmienic, to miesci sie w rece i nic nie wystaje...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
ja czasem tampony
a najczesciej bella nova - to w zime
a na lato bardzo lubilam naturelle
nienawidze "sztucznych" podpasek wlasnie takich jak alwaysy
bawełniane sa najlepsze i najdelikatniejsze
belle zielona i niebieska polecam , podobnie jak Didoczek a tez jeżdze na rowerku i nic sie nie dzieje przy tych podpaskach
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 22:39
a ja uzywam alwaysow i uwazam,ze sa najtrwalsze,niestety najlepiej wchlaniaja no i sa najwieksze,a ja miewam obfite okresy bardzo.na mniej obfite dni polecam jednak libresse,tylko cos ciezko je dostac ostatnio.
tampony największym wynalazkiem ludzkości
Kasiulla: jeśli się zdecydujesz spróbować - polecam O.B. Comfort Light Flow + Silk Touch Cover - dla mnie rewelacja
_________________ "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
każdego dnia zdrowieję... Visanne
kocio9 [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 22:59
kasiulla nawet moja mama ktora doslownie nie nawidzi tamponow(!!!) zaklada je gdy idzie na ROWER a od jakiegos 1,5 roku z moim tata zwariowali na punkcie rowerow wiec wiesz....
jak ponad 40-sto letnia koebiet sie przekonala to czemu nie Ty??
gles [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 23:01
kasiulla, przyznaj sie lepiej ze nie wiesz gdzie tampona wlozyc
dla olłejsy sa ok, ale te tanczace, zadne inne! nie przeciekaja (co najwazniejsze, nie musze gorszych majtek zakladac na te dni) innych nie uzywam. tampony ob i wszystko pod kontrola, na rower - najlepsze. jak sie boisz ze cos tam przecieknie czy cos to sobie jeszcze wkladke zaaplikuj.
nienawidze takich argumentów, że jak ktoś, to czemu nie ja. A jak ktoś wskoczył w ogień, to czemu ja nie wskoczę. A jak ona ma dobre oceny, to ja też muszę.
Dalej, dalej z argumentacja Nie, no spoko, starczy mi, naprawdę przerzucam sie na tampony. A co z tamponem jesli mam skąpe krwawienie np. ostatniego dnia? Tzn. wiem, że on musi "nasiąknąć" i dopiero wtedy sie go wyjmuje, a jak on jest taki tylko 'zwilżony' to co wtedy..
tylko tyle że wtedy go trudniej wyciągnąć, w sensie trzeba mocniej pociągnąć, ot cała filozofia
Ostatnio zmieniony przez Niamh Nie 08 Maj, 2005 23:05, w całości zmieniany 1 raz
kocio9 [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 23:04
no to sory ze nie trafilam w gust!
tampony sa lepsze bo nie musisz ciagle sie gapic na w lustro badz ogladac czy nie przeciekla podpaska. jelsi poza tamponem zalozysz wkladke bedzie git.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum