nie znalazlam nic takiego,
a chcialam sie z Wami podzielić zachwytem:
LENOR elegant feel- swietnie pachnie, wszystko odswieza i zabija kazdy niepożadany zapach.
sporo ciuchów kupuję w second handach i nawet po praniu czasem zostawał ten niefajny zapach, a teraz tego problemu nie ma.
no i 2l koncentratu w mojej rodzinie generujacej stosy prania naprawdę wystarczają na długo.
uzywam juz od dłuzszego czasu, wiec z czystym sumieniem - polecam.
Ostatnio zmieniony przez Guzik Sob 06 Cze, 2009 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Guzik, fajna sprawa, muszę obczaić - czy to też jakoś przedłuża trwałość (używalność) ubrań? Chodzi mi o czarne ciuchy, których noszę dużo i często za szybko mi się spierają...
A w ogóle fajny temat
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
zy to też jakoś przedłuża trwałość (używalność) ubrań
nic mi o tym nie wiadomo,chyba tylko odświeża.
a jesli chodzi o spieranie sie czarnych ciuchów mam ten sam problem, ale ta cała seria woolite nieźle sie sprawdza, z tym, ze ja jeszcze piore sie z całą rodziną, a woolite black uzywam do kilku rzeczy, ktorych mi najbardziej szkoda i piore je sama.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Wysłany: Sob 06 Cze, 2009 16:51
Odkopuje temat, odpowiedniejszego nie znalazłam, a nie chce zakładać nowego.
Otoż polecam lidlowskie produkty do sprzątania z serii W5, przetestowałam jak do tej pory:
- nawilżone chusteczki uniwersalne do czyszczenia, używam ich zarówno do sprzątania pokoju, ale też kuchni, łazienki. Rewelacja, uzależniłam się od nich.
- spray do mebli typu Pronto.
- tabletki do czyszczenia toalety, wrzuca się je do wody, a one się rozpuszczają, ładnie czyszczą toaletę.
- płyn do czyszczenia łazienki w sprayu, idelny do wanny, umywaliki
- i jeszcze taki spray do czyszczenia kuchni np. metalowego zlewu, ja nim też czyszcze płytę kuchenki elektrycznej.
Produkty te są tańsze od różnych firmówek, a na prawde równie skuteczne
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
No to ja muszę pochwalić Rossmanna za ich chemię spod szyldu "Domol". W zasadzie, kurde, całą. Ale lista tego, co przetestowałam z pozytywnymi skutkami:
- płyn do naczyń
- płyn do wc i żele odświeżające do wc (zamiast kostek)
- spray do kabin prysznicowych
- płyn do prania tkanin kolorowych
- płyn do prania tkanin czarnych
Szczególnie płyny do prania w niczym nie ustępują Woolite, a są większe i tańsze.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
jesli chodzi o wygodę - ktoś juz polecał chusteczki Presto z rossmanna.
są takie jak dla dzieci, tylko do mebli
paczka 7zł.
mało ekologiczne, ale czasem cos trzeba szybko wytrzec i sie swietnie sprawdzają - bez paprania sie w płynach i szmatkach.
u mnie lezą juz ze 2 miesiace, jest jeszcze 1/3,
a dosc czesto z nich korzystam.
przeklejam z tematu o meblach, ale widze, ze nie tylko rossmann
Bas napisał/a:
Otoż polecam lidlowskie produkty do sprzątania z serii W5, przetestowałam jak do tej pory:
- nawilżone chusteczki uniwersalne do czyszczenia, używam ich zarówno do sprzątania pokoju, ale też kuchni, łazienki. Rewelacja, uzależniłam się od nich.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
O to, to, to, W5 żondzi
Mają też niezłe tablety do zmywarki (tych akurat używa teściowa), i tablety do kibelka - takie do odpływu takie do wrzucania do spłuczki (nawiasem mówiąc polecam, już dawno pożegnałam się z kostkami i żelami zawieszanymi na muszli, nie ma porównania, na tych tabletkach kibelek dużo mniej się brudzi, a do tego można zaszpanować błękitną wodą ze spłuczki )
A chusteczki są super, też je namiętnie kupuję, aczkolwiek do drewnianych mebli ich nie używam - za to do łazienki, kibelka, mebli kuchennych, parapetów, mebli niedrewnianych - super.
Miałam kiedyś bierdonkowe, ale te lidlowe są lepsze
Muszę obadać tescowe płyny do płukania, podobnież producent ten sam co lenor albo silan (nie pamiętam) - ale to informacja do zweryfikowania
Dołączam do miłośników marki Domol
- niebieski płyn do kibelka wymiata niestety nie można nim wanny przetrzeć (tu wierna domestosowi)
- płyn do prania czarnych rzeczy
- płyn do płukania - ma bardzo naturalny zapach
- płyn w sprayu do mycia łazienki
- zestaw do zmywarki, zwłaszcza zapach który jest 100 razy lepszy od słodkiego calgonitu
z V5 mam tablety do zmywarki ale jeszcze nie sprawdzałam ich
podbijam temat, bo w "dobrych i tanich" zaczęłyśmy pisać też o chemii domowej, a tamten temat jest w "Kuchni"
widzę, że W5 było polecane
ja z Lenora z pierwszego postu przerzuciłam się na Doussy z Lidla (mi pasuje biały) - Koncentrat 1,5l za 6zł,
kupuje też płyn do czarnych rzeczy Formil (też Lidl).
i to z tematu "dobre i tanie"
linka656 napisał/a:
a Lidla właśnie za te różne różności, tygodnie tematyczne ( ostatnio objadałam się żelkami lukrecjowymi - skandynawskie - za grosze) no i za środki czystości - bardzo dobre.
Szczęściara napisał/a:
W Lidlu środki czystości W5 -> rewelacja
Justyce napisał/a:
Szczęściara napisał/a:
W Lidlu środki czystości W5
potrzebuję coś do prania ręcznego, żeby starczyło mi na 2,5 miesiąca. prać będę tylko ciuchy. lepiej kupić proszek czy płyn do prania,co będzie bardziej wydajne?
a propos, kupiłam ostatnio Perwoll w niebieskiej butelce do kolorów, czadowo pachnie pranie. polecam.
dzięki stotka!
_________________ każdy z nas zrozumie tylko tyle, ile sam sobą czuje..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum