Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Pominięcie tabletek

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Verena
Nie 03 Sie, 2008 18:30
Pominięcie tabletek
Autor Wiadomość
agusia251
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 13:57 Pominięcie tabletek

Witam mam problem pominęłam 3 tabletki a stosuje diane 35 przyjmuje diane juz bardzo długo a teraz to drugi tydzień sie kończy z opakowania nie wiem co teraz powinnam zrobić prosze o odpowiedż z góry dziekuje

hope88 

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 14:22 

pominęłaś je w 2 tyg???

agusia251
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 14:30 

tak 2 tygodniu

met_kobietka
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 17:32 

a wiesz co to oznaczają te znaczki: . , ?

agusia251
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 20:28 

no wiesz nie wiem o co ci chodzi z tymi znaczkami napisałam ze zapomnialam wziąść 3 tabletki na poczatku 2 tygodnia cyklu....ale jeżeli to twoja odpowiedź to dzieki :?

Wampirek 

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 20:36 

o to, żebyś stosowała znaki interpunkcyjne...

karolka 

Wysłany: Czw 19 Cze, 2008 20:39 

agusia251, 2 tydzień jest najbardziej bezpieczny, jeśli chodzi o zapomnienia. Choć 3 tabletki to dosyć dużo. Teraz musisz się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni.

Producenci tabletek w ulotkach - przewidują sytuację, że jeżeli pominięcie tabletki nastąpiło w 2. tygodniu -to skuteczność jest zachowana i nie należy się zabezpieczać dodatkowo - tak samo twierdzą, że można spokojnie zrobić siedmiodniową przerwę.

ALE z im więcej tabletek pominiesz, tym mniejsza skuteczność. Jeśli doszo do stosunku bezpośrednio przed lub po zapomnieniem tabletek, może - ale nie musi dojść do zapłodnienia.

Ja - na Twoim miejscu - zabezpieczałabym się do końca tego opakowania dodatkowo mechanicznie - i rozpoczęła kolejne opakowanie bez 7 dniowej przerwy.

A co kropek i przecinków. Po prostu w internecie, na forach, także piszemy po polsku. Kończymy zdania kropkami i rozpoczynamy je z dużej litery, a jeśli są to zdania złożone, to odpowiednie części rozdzielamy przecinkami. Jeśli nie stosujesz znaków interpunkcyjnych, to wyrażasz brak szacunku wobec osób, które będą to czytać.

emem
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Paź, 2008 11:14 

Witam, naświetlona jest tu sprawa 2 tygodnia, a ja mam podobny problem, tylko z 1 tygodniem - dodatkowo z pierwszą tabletką (zapominalstwo nie boli, ale później jest stres).
Nie minęło 12 h od pominiętej i jak ulotka przykazała wzięłam ją na drugi dzień, a poźniej normalnie resztę. Biorę microgynon 21 (ale chyba niebawem będę musiała je zmienić - przybieram na wadze, ale to tak poza tematem :D ) i na ulotce było napisane, że należy 7 dni 'ograniczyć' bądź stosować dodatkowe środki. Mija już tydzień, a ja nadal jakoś boję się hmm.. 'wpadki' Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie Antyforumowiczki i Antyforumowiczów ;)

amisu 

Wysłany: Pią 17 Paź, 2008 13:14 

Nie rozumiem. To kiedy wzielas ta pierwsza tabletke, a kiedy powinnas byla ja wziac?

emem
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Paź, 2008 14:31 

To było tydzień temu, kiedy w piątek miałam zażyć pierwszą tabletkę. Niestety zapomniałam ich zabrać ze sobą z domu i na następny dzień rano wzięłam tą pierwszą, a wieczorem (biorę je ok. 22:00) normalnie kolejne. Już dziś mija tydzień 'normalnego' brania regularnego.

mika85
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Paź, 2008 20:35 

Ja z kolei nie wziełam w 3 tyg przedostatniej tabletki (poniedziałek a w sobotę był stosunek), wziełam zapomnianą tabletkę po 14 godzinach i kolejną ,ostatnią, normalnie o stałej porze, nie zrobiłam 7-dniowej przerwy i biorę następne opakowanie, ale jestem strasznie przestraszona:((!!!!! Czy jest szansa że jestem w ciąży??? Może ktoś był w podobnej sytuacji???proszę odpiszcie!!!!!! pozdrawiam

Villemcia 

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 11:31 

skoro zastosowałas sie do zalecen przy zapomnieniu w 3 tyg. to jestes zabezpieczona

m*
[Usunięty]

Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 22:36 

witam,
zapytam dla upewnienia i czystości sumienia: biorę yasminelle i pominęłam dwie tabletki w drugim tygodniu brania, więc powinnam teraz wziąć resztę opakowania i bez przerwy zacząć następne. Dobrze zrozumiałam? I czy wziąć wszystkie tabletki, czy zostawić te dwie, które pominęłam? Nie doszło do stosunku, więc nie ma mowy o stresie związanym z ciążą, nie chciałabym po prostu popełnić błędu przy dalszym braniu tabletek.

Szukałam na forum odpowiedzi na pytania, ale nie udało mi się znaleźć, więc jeśli taki post już się pojawił to prosiłabym o przekazanie linka :)
Z góry dziękuję za pomoc

Villemcia 

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 11:16 

nie bracv tych pominietych...leciec dalej jak zawsze i mozesz polaczyc opakowania

zummi
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Lis, 2008 12:44 

Witam!
bardzo prosze o pomoc bo nie bardzo wiem co mam zrobic i do kogo sie zwrocic....przez przypadek moje opakowanie microgynonu poleciało do smieci a potem do pieca ,wziełam z niego 12 tabletek a ostatnia pod koniec 2 tygodnia ....zrobiłam sobie 7dni przerwy bo myslałam ze tak mozna dopiero po przeczytaniu w internecie dowiedziałm sie ze mozna tak zrobic w 3tygodniu...co mam zrobic???? ta 7dniowa przerwa konczy mi sie jutro czy mam po niej brac dalej tabletki czy poczekac az dostane mrmalne krwawienie i dopiero potem zaczac od nowa brac microgynon? BARDZO PROSZE O RADE

Odpowiedz do tematu