Hej Prosze o rade bo nie wiem co mam teraz zrobic Zapomniałam wczoraj wziac tabletki o wyznaczonej godzinie. Z załozenia powinnam brać tableki o 20 ale w sumie to roznie wychodzilo bralam o 19, 20, 20:30, nawet 23:30. Pytanie moje jest teraz takie jesli wczoraj wzielam tabletke kolo godziny o powiedzmy 20 to jak dzisiaj ja wzielam o 06:40 to mam liczyc te 12 godzin od poprzedniego dnia wziecia czy jak bo nie wiem? Anykoncepcja została zachowana? Co jeśli uprawiałam seks/petting w weekend?
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 08:13
chmurka, z tego co piszesz wynika, że 12 godzin nie minęło. Mało brakowało, ale jednak nie spóźniłaś się. Którą pigułkę z blistra zapomniałaś?
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
mialas 1,5 godziny zapasu, wiec nie ma sie czym przejmowac wg mnie.
tabletki bierzesz co 24h, plus zapas 12 h,
czyli odstep nie moze byc wiekszy niz 36h.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 433 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 17:54
Dziewczyny napisały Ci już, że 12 godzin nie mineło i nie masz sie czym martwić, poza tym to jest 2 tydzień, więc nawet po tych 12 godzinach skuteczność byłaby zachowana, jeśli ja wzięłaś
Dzieki dziewczyny ze moge na was liczyc ... oj sorki pomylily mi sie posty
chmurka [Usunięty]
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 21:28
Dzieki Jeszcze mam jedno pytanie.... Dzisiaj wrociłam dopiero do domu o 21 (w domu byly tabletki) i zaraz wzielam tabletke. Juz sie sama w tym wszytskim zakrecilam.... Ale jest ok?
Jest okej, bo ok. 20.00 jest Twoja "normalna" pora przyjmowania pigułek więc nie ma problemu.
chmurka [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 20:23
Hej dziewczyny... To znow ja... No i doigrałam się.... Wczoraj zapomnialam tabletki - wziełam ją dopiero dzisiaj razem z dzisiejszą. Na ulotce bylo napisane ze sa dwa wyjscia:
- biora zapomniana, nie robie przerwy i biore drugie opakowanie (ale to jest mozliwe tylko jesli w poprzednim tygodniu bylo wlasniwe dawkowanie - no a sutalilysmy ze bylo poprawne bo nie mineło 12 godzin)
lub
- robie od razu przerwe.
Wzielam ta zapomnianą tabletke wiec rozumiem ze scenariusz nr jeden, zgadza sie? Kurcze ale jestem na siebie wkurzona. W weekend uprawialam petting z chlopakiem. Mam nadzieje ze nic mi nie grozi?
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 20:26
domyślam się, że to była tabletka z trzeciego tygodnia? jeżeli wzięłaś zapomnianą, to najlepiej będzie połączyć opakowania. jeżeli połączysz, to nie ma powodu do stresu, skoro do tej pory brałaś prawidłowo.
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
chmurka [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 20:32
tak jest to tabletka z trzeciego tygodnia, w ta sobote co teraz bedzie powinnam zrobic przerwe... Kurcze jestem wsciekła bo to pierwsze opakowanie Mikro po zmianie z Novynette i chcialam zobaczyc jak bedzie w przerwie Rozumiem, ze ta sytuacja, ktora opisalam powyzej nie wplynie na to?
A co jesli spoznilabym sie z tabletką we wczesnieszym tygodniu?
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 20:37
nie musisz brać całego opakowania. dobierz siedem tabletek i będzie ok. wcześniejsza sytuacja nie ma wpływu na to, to był drugi tydzień (najbezpieczniejszy), a spóźnienie nie przekroczyło 12h.
_________________ "Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."
— Joseph Conrad
chmurka [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 20:38
morighan napisał/a:
nie musisz brać całego opakowania. dobierz siedem tabletek i będzie ok. wcześniejsza sytuacja nie ma wpływu na to, to był drugi tydzień (najbezpieczniejszy), a spóźnienie nie przekroczyło 12h.
Nie musze brac całego? Na ulotce bylo napisane, ze albo przerwa albo cale opakowanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum