Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Pomocy!!!!!!!!

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szmaja
Sob 03 Maj, 2008 12:09
Pomocy!!!!!!!!
Autor Wiadomość
Kate~
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 06:28 Pomocy!!!!!!!!

Słuchajcie mam problem zażywam Diane-35 od wtorku 20-stego czerwca przyjmuje je około 22-giej, z poniedziałku na wtorek tj 26-27 czerwca zapomniałam przyjąć tabletkę zażyłam ją we wtorek rano przerwa była mniej więcej 10-cio godzinna nastęną przyjęłam o stałej porze.Wczoraj wieczorem odbył się stosunek nie wiem co mam myśleć pomocy!!!Co robić??? :( :cry:

aga 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 07:29 

polecam opcje "szukaj" o zapomnianych tabl;etkach napisano juz wsyztsko..

Justyce 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 08:23 

I ulotkę też polecam, bo w ulotce jest odpowiedź na twoje pytanie :)
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Kate~
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 08:38 

No tak ale ja mam problem bo niby zmieściłam się w siedmu dniach a niby nie,bo 7-dmego zapomniałam przyjąć ale minęło tylko 10 godzin i odrazu rano wziełam zapomnianą tabletkę.A współżyłam dwa dni po tym fakcie i nie wiem jak to ze mną teraz będzie :(

Justyce 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 09:05 

Odpowiedź naprawdę jest w ulotce, wystarczy spokojnie i dokładnie przeczytać.
BTW, w przyklejonej w tym dziale uniwersalnej ulotce jest odpowiedź
http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?p=51#51
"CO ZROBIÆ JEŻELI:
 zapomni Pani o przyjęciu tabletek
Jeśli minęło mniej niż 12 godzin od kiedy pominęła Pani tabletkę, skuteczność antykoncepcyjna preparatu jest zachowana. Powinna Pani przyjąć tę tabletkę tak szybko, jak to możliwe i zażyć następną o zwykłej porze.
Jeśli minęło więcej niż 12 godzin od chwili przyjęcia tabletki, skuteczność działania preparatu może być zmniejszona. Im więcej kolejnych tabletek Pani pominęła, tym większe ryzyko zmniejszonego działania antykoncepcyjnego. "
Czytanie ze zrozumieniem. Nic wspólnego z 7 dniami, o których piszesz, to nie ma.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Kate~
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 09:16 

Dziękuje bardzo nie doczytałam tego.A w amojej ulotce pisze ze jezeli pominęłam w pierwszym tygodniu to muszę ją natychmiast wziąść i przez kolejnych 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie.Mimo wszystko ide do lekarza dla pewnosci.Jak przyjde to napisze.Jeszcze raz bardzo dziękuje:)

Wiedźma 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 09:27 

http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=1343
i dobrze pisze , musisz sie dodatkowo zabezpieczać sie przez 7 dni jesli zapomniałas w pierwszym tygodniu plus istnieje ryzyko co do stosunków z przerwy o ile minęlo 12h , u ciebie minęlo 10 wiec to nie obowiązuje ;) wiec i do lekarza bym nie szła bo zmieściłaś sie w czasie 12 h

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

Kate~
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 16:32 

Nie więc mimo wszystko byłam u lekarza powiedział żebym sie nie martwiła bo jak szybko zażyłam tabletkę to wszystko jest ok :hej: Ale powiedział,że tak do końca Dianka mnie nie zabezpiecza,no i mnie troche zdezorientowało.Ja juz kiedyś ją brałam,bo mam problem z trądzikiem i normalnie się kochałam bez zbędnego zabezpieczenia,ale on stwierdził,że one mi 100% gwarancji nie dają.No i powiedzmy,że żyję troszke w strachu. :?

Juliette 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 16:41 

diana daje tyle samo zabezpieczenia co inne pigulki . Co za "lekarz" ......
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

Kate~
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 18:11 

On powiedział,że głośno się tego nie mówi,ale po cichu nie zabezpiecza tak jak inne.No ale ja juz kiedys bralam i mamą nie jestesm :D

Juliette 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 18:20 

Kate~ napisał/a:
On powiedział,że głośno się tego nie mówi,ale po cichu nie zabezpiecza tak jak inne

jasne... :lol: :lol: :lol: :lol:
pewnie pijany był ;) . albo po prostu taki z niego prawdziwy i znajacy sie na hormonach lekarz jak ze mnie zakonnica. Nie trzeba byc uczonym zeby wiedziec, jak dzialaja hormony zawarte w diane 35 i czy powoduja one to samo co inne pigulki czy nie-co jest jednoznaczne z tym czy zabezpieczaja jak inne czy nie.
Ale coz... jego przykra sprawa. Cale szczescie to nie moj ginekolog i nigdy takiego miec nie bede ;) .
Zreszta sama jemu w jakis sposob zaprzeczasz, ze skoro bralas i w ciaze nie zaszlas, to znaczy ze jednak zabezpiecza w pelni.
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Ostatnio zmieniony przez Juliette Czw 29 Cze, 2006 18:22, w całości zmieniany 1 raz  

moni 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 18:21 

Co to znaczy po cichu?
Oznaczaloby to, ze kobiety sa oszukiwane przez swoich lekarzy.
W jakim celu? To jakas bzdura. Zmien lekarza.

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

Wiedźma 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 19:34 

moni napisał/a:
Zmien lekarza.

dokladnie , zebby lekarz takie bzdury gadał ;)

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

Rosemary 

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006 21:21 

Kate~ napisał/a:
ale po cichu nie zabezpiecza tak jak inne.

Bo to trzeba głośno być, wtedy zabezpiecza :P po cichu nie da rady

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

akto 

Wysłany: Pią 30 Cze, 2006 07:29 

Rosemary, :lol:

bo inne tabletki tez nie daja 100%...
co za dziad paskudny :/ a moze trzeba lepszego lekarza poszukac? po takim tekscie moj by mnie nie zobaczyl ani razu wiecej...

Odpowiedz do tematu