pomocy!!specjalnie tu założyłam konto żeby was spytać!Q
mam niejakie podejrzenia,że być może wpadliśmy- okres mi się spóźnia 12dni, ok miesiąc temu uprawialiśmy seks z jakąś lewą gumką- czy moje opóźnienie może bytć spowodowane tym,żer byłam chora i brałam antybiotyki 2tygodnie temu??
no a jeśli moje najgorsze obawy potwierdza, się, czy w ogóle próbować takich metod jak picie kilku szklanek dziennie naparu z czarnej malwy, rozmarynu, szałwii, ruty?? co jeszcze może być skuteczne??bardzo proszę o poważne odpowiedzi.
czy myślisz, że Antykoncepcja "po" wiąże się z wywołaniem poronienia??
NiE!
Próbuj czego co chcesz... to Twój organizm.
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 11:00
oczywiście,że spróbuję, warto chwytać się każdej metody- ja tylko pytam, co sądzicie o skuteczności takowych metod??
lewa gumka- tzn zsuwała się, była b.niewygodna, w końcu pękła i zmieniliśmy na drugą, ale nigdy nic nie wiadomo
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 11:22
queen napisał/a:
chodzi mi o działanie poronne tych ziół- czy biwać się w ogóle w takie rzeczy??
To jest forum o antykoncepcji a nie o aborcji. Jeśli zaczyna się współżycie, trzeba być osobą odpowiedzialną.
chodzi mi o działanie poronne tych ziół- czy biwać się w ogóle w takie rzeczy??
To jest forum o antykoncepcji a nie o aborcji. Jeśli zaczyna się współżycie, trzeba być osobą odpowiedzialną.
no owszem trzeba trzeba, choć ja raczej bym to nazwała świadomością własnego organizmu i dostępnych metod antykoncepcyjnych...
Jeśli chodzi o właściwości poronne ziół to niestety nie wiem. Najpierw zrób test.
misiakowa [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 16:37
queen napisał/a:
z jakąś lewą gumką
powiedziałabym, że jakaś pierwsza lepsza, bo żeby na lewo gumkę 'przekręcać', to yyyy...
queen napisał/a:
picie kilku szklanek dziennie naparu z czarnej malwy, rozmarynu, szałwii, ruty??
Wow, pierwsze słyszę I nie sądzę, czy takie coś działa.
Okres może Ci się spóźnić np. z powodu choroby, albo z tego powodu, że jesteś w ciąży. Ale skoro z gumką było wszystko ok (pomijając fakt, że była 'lewa' ), to powinno być w porządku.
Idź do apteki po test i wszystko będzie jasne.
Kokosanka [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 18:31
Bardzo możliwe jest też, że okres spóźnia Ci się przez stres :/ Stresujesz się, że jesteś w ciąży a to jak wiadomo negatywnie wpływa na okres i może go opóźnić. Radzę Ci jednak zrobić test :/ Teraz już trochę za późno na Postinor czy escapelle...
A co do lewych gumek... lepiej czasem wyłożyć 8 zł na dobrego durexa niż później przez całe życie żałować...
oczywiście,że spróbuję, warto chwytać się każdej metody
Heh moze trzeba było się chwytać normalnych prezerwatyw w aptece a nie teraz ziółek....
Co sądzę o takiej metodzie - nic, pewnie są jakieś zioła powodujące skurcze macicy ale napewno nie są tak poprostu dostępne w sklepach.
Szałwię piję jak mnie boli gardło, rozmaryn to świetna przyprawa do mięsa, ruta działa rozkurczowo - więc całkiem przeciwnie. Malwa pobudza miesiączkowanie.....ale napewno nie jest w stanie wywołać poronienia....
Poza tym nie warto najpierw zrobić test a nie zastanawiać się jak usunąć ciążę której może w ogóle nie ma......
czy ta druga gumka wam pekla? czy kolega doszedl w tej drugiej gumce?
napewno jesli w tobie znalazl sie tylko preejakulat to szanse sa male, ale zaplodnienie nie jest calkowicie niemozliwe.
a co do gumek to ja bym tak nie rodzielala na durexy-super mega ekstra i w ogole nie pekna na bank, a cala reszta- szajs straszny, zaciazycie
kazda gumka moze peknac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum