Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Pomozcie,Tabletka PO

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: asiek
Pon 26 Lis, 2007 22:34
Pomozcie,Tabletka PO
Autor Wiadomość
Damian284
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:38 Pomozcie,Tabletka PO

Witam :(
Pisze z takim problemem,kochalismy sie z dziewczyna dzisiaj i pekla nam prezerwatywa
Do wytrysku doszlo poza pochwa,tak mi sie wydaje :( choc i tak gdy prezerwatywa byla peknieta wydzielal sie plyn w ktorym mogly byc plemniki.
Dziewczyna ma 15 lat i 9 miesiecy,ja mam 15 i 10. Chcialbym sie dowiedziec czy po tabletke musi isc z mama czy moze kupic jej te tabletki np moja siostra? Tabletki przepisuje kazdy lekarz wiec chyba nie potrzebne jest do tego cykl,miesiaczkowanie itp. Prosze o szybkie odpowiedzi gdyz mamy malo czasu. Dziekuje!!
Ostatnio zmieniony przez Damian284 Sob 24 Lis, 2007 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

heidhr 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:46 

1. http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=3300
2. wy źle się to rzeczy zabraliście, wy ponosicie konsekwencje. zdecydowaliście, że jesteście na tyle dorośli, by uprawiać seks, to pękniętą gumkę musieliście wziąć pod uwagę. niezależnie od tego, czy konsekwencją będzie ciąża czy pójście do lekarza po receptę.

Damian284
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:53 

Dziewczyna ktora ma 15 lat i 9 miesiecy musi isc do ginekologa z opiekunem lub rodzicem? I chcialbym aby ktos odpowiedzial na moje pytanie :( "Chcialbym sie dowiedziec czy po tabletke musi isc z mama czy moze kupic jej te tabletki np moja siostra?" Prosze o pomoc :(

Rosemary 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:54 

Damian, w sumie receptę może załatwić też Twoja siostra, jakby były problemy, ale rzeczywiście czas jest ważny, wiec trzeba to zrobić jak najszybciej. Macie 72 godziny, ale im wcześniej tym lepiej.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Verena 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:57 

żeby kupić tabletki musicie mieć receptę od lekarza.
W sumie sytuacja jest trochę podbramkowa... ja bym pewnie poprosiła tą twoją siostrę, żeby poszła do lekarza po receptę. Ale o tym musicie zdecydowac sami.

I jeszcze coś... miśki, może poćwiczcie zakładanie prezerwatyw, bo one wbrew pozorom tak łatwo i bez powodu nie pękają.

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

Damian284
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:58 

Dodam,ze dzisiaj dziewczyna ma dzien nieplodny :(

Verena 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 20:59 

Damian284 napisał/a:
dzien nieplodny

skąd to wiecie? czy twoja dziewczyna prowadzi jakiekolwiek obserwacje swojego organizmu? mierzy temperaturę np? czy też jesteście ofiarami wiary w kalendarzyk?

Wietrzenie szafy ;)

Rosemary 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:00 

Tego stuprocentowo chyba nie możecie stwierdzić, jeśli dziewczyna nie prowadzi samoobserwacji.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Damian284
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:01 

Verena nigdy nie bylo z tym problemow :( z zakladaniem :( kupilem inne prezerwatywy i pierwsza pekla.. Zalozone byly dobrze,dziurka byla niewielka :( moglo peknac bo byla nie do konca naciagnieta? Bo tym razem kupilem tą Durex Sensation i ona ma 17,8 cm dlugosci i nie byla anciagnieta do konca,sam juz nie wiem co robic,z ta siostra to byla sugestia,siostra przebywa w irlandii :( jestem zalamany i nie wiem co robic,a powiedziec rodzicom to chyba nie za bardzo. Kazdy lekarz moze przepisac te tabletki? W jakiej sa cenie? Dotychczas i czy lepszy jest postinor czy escapelle :( musze jakos zalatwic na to pieniadze :(

[ Dodano: Sob 24 Lis, 2007 21:03 ]
Jesteśmy ofiarami kalendarzyka,wiec to nic pewnego czy ma plodne czy nie,miesiaczke dostala 1 listopada,jej cykl trwa 28 dni,miesiaczki ma regularne,nie wiem sam co robic :(

[ Dodano: Sob 24 Lis, 2007 21:04 ]
Dziewczyna brala goraca kapiel,ale watpie czy to pomoze:( jestem zalamany :(

Verena 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:04 

Lekarz w zasadzie każdy może wypisać receptę.
Jeśli nie dziewczyna, to ty idź do lekarza i popros o wypisanie recepty.
Co do tego, które lepsze, to nie ma chyba różnicy w skuteczności. A cen nie znam, niestety.

[ Dodano: Sob 24 Lis, 2007 21:06 ]
Damian284 napisał/a:
Dziewczyna brala goraca kapiel,ale watpie czy to pomoze:( jestem zalamany :(

chłopie!!!! co ty w ogóle piszesz??/ na co to ma pomóc???
proszę cie, jestem za stara na takie rzeczy, ale normalnie przeraża mnei niewiedza napalonych małolatów!!! Jeśli się za coś już bierzecie, to moze najpierw trochę teorii, co???

Wietrzenie szafy ;)

Damian284
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:11 

Ja tego nie wymyslilem,dosc duzo wiem o antykoncepcji,ehh.. Sam nie wiem co robic,czy lekarz ginekolog musi przeprowadzic jakas relacje z moja dziewczyna? Czy jak ktos zakupi jej tabletki,a one je wezmie,moze stac sie cos niepowolanego? ehh powoli sie zalamuje,nie potrafie sobie z tym radzic,dziewczyna ma miesiaczke w czwartek i chce do niego czekac,a ja wole byc pewniejszym i chce zeby wziela te tabletki,sam nie wiem co robic :(

Verena 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:22 

Damian284 napisał/a:
Ja tego nie wymyslilem

To ciekawa jestem, kto to wymyślił... uświadom mnie, proszę, bo nie kumam... Tzn domyślam się, że chodzi o to, żeby przyspieszyć miesiączkę, ale sorry, to nie do końca tak działa, jak wam sie chyba wydaje...

A co do twojego załamania - ty się chłopie nie załamuj, tylko leć do lekarza, na ostry dyżur do szpitala na ten przykład. TY idź, rusz 4 litery sprzed kompa i idź! Żadnej "relacji" nie trzeba (hm hm... co miałeś na myśli używając tego słowa w tym kontekście?).

Natomiast o skutkach ubocznych poczytacie sobie w ulotce dołączonej do leku. Skutkiem "niepowołanym" (kolejne zastanawiające uzycie słowa....) jego niewzięcia może być bobo, fajnie, co?

Wietrzenie szafy ;)

heidhr 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:22 

nie, lekarz żadnych "relacji" przeprowadzać nie musi. ale może, zależy od lekarza - jeden przepisze receptę i krzyknie "następny", inny zacznie moralizować. skutki niepożądane po tabletce "po" raczej mieć będzie tak czy siak.
idźcie na jakiś dyżur najlepiej. albo wyślijcie siostrę, mamę, ciocię, kogokolwiek, jeśli sami nie możecie tego załatwić.

Damian284
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:23 

Czy te tabletki mogą spowodować utratę płodności?

heidhr 

Wysłany: Sob 24 Lis, 2007 21:24 

tu możesz wyszukać lekarza ze swojego miasta/okolic http://www.wpadka.pl/Pogotowieantykoncepcyjne.aspx

Odpowiedz do tematu