Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 15:36
ja myślę że Pani Ginekolog popełniła błąd, a farmaceutka niestety nie mogła wydać inaczej, one są potem rozliczane z tego na co dostały receptę i co wydały... ale niech któraś z farmaceutek naszych kochanych wypowie...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
akto,
wydaje mi sie, ze gdy farmaceutka dawala jej ta jedna tabletke to mogla zapytac ile minelo juz godzin a w przypadku gdy wiecej niz 1 to moze powinna powiedziec dziewczynie, ze w takim wypadku powinno sie zazyc 2 tabletki i wrocic ja ew. do lekarza, ktory wypisywal recepte badz tez innego?
czy moze ja znowu zle mysle?
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
Postinor występuje również w opakowaniu po 1 tabl, jeżeli na recepcie było wypisane Postinor bez duo, to farmaceuta ma obowiązek wydać 1 (słownie jedną) tabletkę.
To tak gwoli przepisów, nie wypowiadam się co do skutecznosci wymyślonej przez lekarę terapii.
Tak na przyszłość: postinor jest dostępny w opakowaniach 1 tabl i 10 tabl, natomiast Postinor Duo po 2 tabl i po 4 tabl.
Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 17:40
No to sprawa się wyjaśniła...
Eirean napisał/a:
postinor jest dostępny w opakowaniach 1 tabl i 10 tabl, natomiast Postinor Duo po 2 tabl i po 4 tabl.
Postinor występuje również w opakowaniu po 1 tabl, jeżeli na recepcie było wypisane Postinor bez duo, to farmaceuta ma obowiązek wydać 1 (słownie jedną) tabletkę.
Eiren, ale dziewczyna pisze, że jej przecięła blister, gdzie były dwie ?
A swoją drogą dobrze wiedzieć, że jest jeszcze postinor i postinor duo
heidhr napisał/a:
po 10 tabletek?
to dla zgrai niedojrzałych psychicznie nastolatek?
też mnie to ciekawi
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
foxy [Usunięty]
Wysłany: Czw 29 Lis, 2007 19:37
Eirean napisał/a:
postinor jest dostępny w opakowaniach 1 tabl i 10 tabl, natomiast Postinor Duo po 2 tabl i po 4 tabl.
Cytat:
o tym to chyba mało kto wiedział...
dokladnie, bo ja pierwsze slysze, ale dobrze wiedziec
ale ze postinor jest w opakowaniach po 10 tabletek, to az sie przerazilam...
No ej, mercilon też we wszystkich aptekach gdzie kupowałam był w trójpakach. Tu nie chodzi o nastolatki czy coś
Ale postinor, który ma 1 tabletkę, a jedna tabletka postinoru duo to nie to samo przecież?
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
no tak, ale jak masz zapisaną jedną to teoretycznie można wydać jedną tylko, nie wiem czemu przecięła, bo opakowań nie wolno dzielić (chyba, że antybiotyki i ampułki) , no ale to jej sprawa, lek jest wydany dobrze
hola. hola. może najpierw odpowiedzmy sobie na pytanie co znaczy 1x1? jak dobrze pamietam (a moge sie mylic bo jestem na dosc duzym gazie xD) 1x1 znaczy ze 1 tabletka. Skoro pani za ladą nie miala opakowania Postinoru Duo to dobrze wydala przecinajac blister.
Swoja droga co w tym zlego, ze przeciela blister? Czym rozni sie postinor w postaci jednej tablety z blista od tablety z postinoru w postaci jednej tablety? Niczym?
[pijany mode on]
wy to macie kurde przesrane, postinory jakies, pierdy kurde a my zakladamy prezesa i jazda xD (przepraszam jesli kogos urazilem, ale ludzie po kilku browarach tak maja, tak wiec przepraszam szcz raz naprawde przepraszam...)
[piajny mode eee off? xD]
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
KOnrad ten prezes czasem peknie i wlasnie wtedy jest kwestia postinoru. Zawsze wydawalao mi sie, ze ot sprawa obojga, tak zreszta tez sadzi moj mezczyzna, no ale co osoba to poglady.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
mo [Usunięty]
Wysłany: Pią 30 Lis, 2007 09:07
Wracając do tematu... wg. mnie błąd popełnił lekarz. na recepcie, oprócz dawkowania (1x1), powinna się pojawić informacja o tym, ile sztuk opakowań należy sprzedać/wydać/spożyć (czyli 1 op.).
Mam mieszane uczyucia co do trzymania Postinoru w domu "na wszelki wypadek". A termin ważności? Nie są to tanie tabletki, więc chyba lepiej "w nagłym wypadku" udać się do lekarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum