postinor nie może być przepisywany jako jedna tabletka
Skoro istnieją opakowania z 1 tabletką, to może.
Natomiast weterynarz raczej niekoniecznie może wystawić receptę na postinor. Jest uprawniony do wypisania wszystkiego, łacznie z psychotropami itp., ale pod warunkiem, że będzie to dla zwierzęcia. A niespecjalnie widzę możliwość użycia go u suczki, kotki czy szynszylki.
_________________ "Kaznodziejów omijam z daleka, choć w kościołach oglądam obrazy.
Cenię talent i mądrość człowieka i nie ufam facetom bez skazy"
Saba [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Gru, 2007 13:54
cóz farmaceutką na pewno nie jestem. W aptekach pewnie go jeszcze dostać można tyle że nie jest on już produkowany a przynajmniej tak powiedział mi mój lekarz. Ma go teraz zastąpić escapelle. Czy to na 100proc pewne -nie wiem.
Jeśli zaś chodzi o przepisywanie postinoru przez weterynarzy cóż podobno jest to możliwe. Nikt nikomu nie każe się do tego uciekać. Przyznać jednak trzeba że czy to postinor czy escapelle ciężko się doprosić o receptę. No przynajmniej ja miałam z tym problem.
Tak, na forum nieraz o tym rozmawiałyśmy. Niektóre dziewczyny to samo słyszały od swoich lekarzy, jednak nie znalazłyśmy dowodów, że tak faktycznie jest Być może to jakaś kampania reklamowa Escapelle co nie jest wykluczone... Chociaż kto tam jego wie...
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum