Witam.
Tak naprawdę nie mam żadnej pewności, że spóźniający się okres- dzisiaj to już piąty dzień- to efekt zażycia postinoru. Wcześniej nie było żadnych innych skutków ubocznych. Żadnego bólu w podbrzuszu, nic. Wzięty jak trzeba (18 stycznia), ok 6-7h po stosunku, następna tabletka po 12 godzinach. Jak duże jest prawdopodobieństwo, że to właśnie to jest powodem? Wmawiam sobie, że okres na pewno przesunął się i już-już, dzisiaj, jutro, pojutrze- będzie i przestanę się martwić. Byłam u ginekologa, zacznę stosować antykoncepcję hormonalną- novynette- było także badanie, ale te dwa tygodnie z hakiem to chyba za krótko, żeby podczas zwykłego badania stwierdzić ciążę? Martwię się.
pozdrawiam.
Poczytaj juz iostniejace watki o Postinorze! Tak wszystko jest wyjasnione.
A tak w ogole, tak, okres moze ci sie przesunac przez Postinor - moze sie przyspieszyc, moze przyjsc o czasie, moze sie spoznic, mozesz tez miec dodatkowe krwawienie miedzymiesiaczkowe. Wszystkie scenariusze sa mozliwe.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
ewela [Usunięty]
Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 20:52
szanse na ciaże są bo jak wiadomo 100% skutecznej antykoncepcji nie ma, ale jest na to mała szansa.
dla wlasnego spokoju zrób test. niewstydz sie go kupić.. nikt krzywo na ciebie nie bedzie patrzył. pierwszy raz jest najgorszy;) zrób a zaoszczedzisz sobie zmartwień:)
catherina [Usunięty]
Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 20:59
to chyba jest tak, że boję się tych dwóch kreseczek..a tak mogę jeszcze mieć jakąś nadzieję, skoro po postonorze opóźnienie nie jest niczym dziwnym..
Ale jesli sa to juz i tak niczego nie zmienisz A mozesz zaoszczedzic sobie pare dni nerwow.
_________________ What would you do if you were not afraid?
nika_82 [Usunięty]
Wysłany: Sro 13 Lut, 2008 11:59
Ja mam podobny problem wzielam postinor po niecalych 24 godzinach i nastepna po 12 wszystko zgodnie z ulotka obecnie jestem w 6 tygodniu ciazy sprowdzona testem domowym i w badaniu krwi lekarz tez to potwierdzil i co?? Dziewczyny nie bierzcie tej tabletki, teraz zamiast sie cieszyc ze bede matka boje sie o zdrowie mojego maluszka gdybym wiedzialal jak bardzo moge skrzywdzic tym swoje dziecko nigdy bym tej tabletki nie wziela ale czlowiek dziala pod presja i nie ma za duzo czasu na przemyslenie tej decyzji... Zaznaczam ze wzielam ta tabletke bo kilka dni wczesniej zakonczylam kuracje antybiotykowa i balam sie ze moze to zaszkodzic ciazy!!! lekarka zapewnila mnie ze dziecko moze byc zdrowe jednak moze wystapic poronienie a teraz chce bardzo chce tego dziecka i modle sie o to zeby zdrowe
Z tego co mi wiadomo ani Postinor Duo ani Escapelle nie mają negatywnego wpływu na ciążę, co więcej w razie zapłodnienia hormony w nich zawarte podtrzymują ciążę...
Nika lekarz Ci powiedzial, ze to zaszkodzi dziecku?Bzdura
Zielona wydaję mi się, że ostatnio jesteś nieco zbyt kategoryczna w swoich stwierdzeniach, bo chyba nie jestes lekarzem, a po drugie nie badałaś jej jako pacjentki. Lekarka wyraźnie powiedziała
nika_82 napisał/a:
dziecko moze byc zdrowe
a to, że
nika_82 napisał/a:
jednak moze wystapic poronienie
nie powiedziała chyba, że wynika to z przyjęcia Postinoru. Zwróć uwagę, że Nika przyjmowała wcześniej antybiotyk. Nawet bez Postinoru i bez antybiotyki, może dojść do zagrożenia ciąży.
W każdym razie Nika nic sienie martw na zaś, bo to nie pomoże dziecku, jeśli będzie miało zmartwioną mamę. Możesz skonsultować się jeszcze z innym lekarzem. Musisz wypoczywać, dobrze się odzywiać i żadnych stresów (wiem łątwo powiedzieć) ALE jest wszystko dobrze i urodzisz zdrowego bobasa, a wpływem Postinoru się nie martw, bo jak Ci nawet napisała w innym wątku Justyce, hormon zawarty w nim, gdy doszło już do zagnieżdzenia wręcz podtrzymuje.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Zielona, ale nikt nie powiedział, że lekarz stwierdził, że może być zagrożona tylko z powodu postinoru. To lekarz ja badał i to lekarz wie w jakim jest stanie i może są jeszcze inne przyczyny. ...
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Karolko nika tu napisala o Postinorze i jego jakoby zlym wplywie na ciaze i na temat tego to napisalam, gdyby tu pisala o czym innym to bym sie tak nie wypowiedziala. Wiem, ze gdzie indziej napisala o wplywie antybiotyku, ale tu tylko o wplywie postinoru.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
iem, ze gdzie indziej napisala o wplywie antybiotyku, ale tu tylko o wplywie postinoru.
nika_82 napisał/a:
Zaznaczam ze wzielam ta tabletke bo kilka dni wczesniej zakonczylam kuracje antybiotykowa i balam sie ze moze to zaszkodzic ciazy!!!
nie żebym się czepiała o wpływie postionoru, to pisała w kilku tematach ale już ją poinformowałyśmy, że nie ma się o co bać przynajmniej jeśli chodzi o postinor EOT
Ważne, że jest tylko, żeby Nika się nie stresowała na zapas, bo wszystko jest i będzie ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum