Kobetki moje kochane! Mam okres!!!!! 4 dni po terminie ale mam!!!!!
Gejsza - juz mialam umowiona wizyte na jutro - ale dzisiaj dostalam, wiec pojde dla spokojnosci jak sie skonczy!
Od jutra juz biore tabletki anty Juz wole sie na nich gowniano czuc niz jeszcze gorzej bez nich!
Chyba moge juz wykluczyc ciaze?
Krwawienie normalne - jak na mnie to nawet powiedzialabym,ze obfite troche. Wazne,ze jest!
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 16:54
Malixa, test negatywny, okres dostałaś, raczej nie masz się czym martwic. Jak ginekolog Cię później przebada to już będziesz miała 100% pewnośc
Jeszcze 1 pytanko - dostalam od gin tabletki anty qlaira - nie wezme ich 1 dnia bo nie ma w aptekach w bydzi - dostane je dopiero bo zamowilam w piatek, czyli 3 dnia miesiaczki. Moge wziac w piatek? Jasne - bede sie zabezpieczac dodatkowo przez 1 miesiac...
Moge tak zrobic jak myslicie?
! tabletka anty ne 1 dnia miesiaczki a 3 dnia?
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 07:43
Malixa, skoro będziesz się dodatkowo zabezpieczać to co Ci szkodzi poczekać z tabletkami do kolejnej miesiączki. Przecież i tak nie będą Cię zabezpieczać teraz...
Normalnie nic nie szkodzi - tylko,ze bedzie taka sama sytuacja. Bo to tez bedzie weekend i jak wezme anty to kolejna i kolejna miesiacza a raczej juz krwawienie tez wystapi w weekend! A tych tabletek nie przesuniesz, bo qlaira ma 28 tabsow i bierze sie je na okraglo non stop. Dlatego pytam. Tego cyklu nie zabezpieczy. A nastepny juz tak?
A teraz 2 pytanie = dostalam okres po escapelle to wiecie - spoznil sie 3 dni ale jest!
Wczoraj krawilam - jak normalna miesiaczka, dzisiaj rano tez ale pozniej coraz mniej, Teraz jest wieczor i mam plamienie,,,
To normalnie? Escapelle mogla skrocic okres?
I znowu powraca mysl o ciazy...
I jak jak jutro bede delikatnie plamic moge wziac te antykoncepcyjne?
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 09:02
Malixa, zrób test a później panikuj o ciąży... escapelle jest bombą hormonalną i nikt nie jest w stanie powiedzieć Ci czy teraz masz okres, czy to krwawienie jest po tabletce. Nie możesz iść do ginekologa na konsultację???
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 426 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010 10:06
Melixa pigułki bierze się pierwszego dnia cyklu, czemu czekasz do 4? Przecież to bez sensu jest, zwłaszcza, że w ulotce od twoich tabletek jest, że trzeba zacząć brać je 1 dnia cyklu. Nie ma opcji z braniem od 2 do 5 dnia. Cały cykl będzie nie zabezpieczony, więc po co chcesz je brać?
Escapelle mogą wszystko. Ja zażyłam ją pod koniec września, a taki prawdziwy okres z PMS-em, bolącymi piersiami, gromadzeniem się wody w organizmie i czymkolwiek jeszcze możliwym dostałam dopiero teraz, w lutym....
Niestety, jest to bomba hormonalna, choć ja akurat sobie ją chwalę, bo sporo po niej schudłam. Ale mimo wszystko wolę nie mieć sytuacji, w której będę ją musiała zazyć po raz kolejny.
Czarownica, nie melixa a malixa jak juz!
Juz ci tlumacze o co mi chodzi - qlaira - czyli to co dostalam dziala tak, ze nie bede mogla przesunac pozniej nimi terminu krwawienia z placebo... bo odstawienia w nich nie ma. Dlatego chcialam wziac 3 dnia okresu a nie 1 dnia. Bo z moich obiczen wynika,ze wtedy krwawienie mialabym we wtorki a nie w weekend.
A ze moja praca to piach, pył, poligon i cwiczenia w weekend nie moge sobie "pozwolic" na okres!
Dlatego pytalam czy by sie cos stalo gdybym wziela 3 dnia miesiaczki 1 tabletke Qlairy?
[ Dodano: Pią 19 Lut, 2010 21:30 ]
"caly cykl bedzie niezabezpieczony" to wiem,ze bedzie niezabezpieczony ale chyba tylko 1 cykl?
Bo nastepny juz bedzie bezpieczny i o to mi chodzi
Luzzz - tylko ja pozniej glupieje czy na peno do mnie:P
No i o to mi chodzilo - zajecie mam malo kobiece, bez taryfy ulgowej a jeszcze z okresem to by mnie tam rozniesli. A to ja musze nad nimi zapanowac, wiec jak widac okres by mi cholernie utrudnial!
Dziekuje bardzo za odpowiedz - to biore dzisiaj:]
[ Dodano: Pią 19 Lut, 2010 23:11 ]
Ale od nastepnego opakowania Qlairy juz bede tak?
Mi sie wydaje,ze tak,,,
No i o to chodzilo:P Kurde wlasnie dzisiaj wrocilam z poligonu - no i wlasnie utwierdzilam sie w przekonaniu,ze okres w weekend to nie dla mnie. Myslalam,ze pluca wypluje, wyrwe macice i wyrzuce w snieg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum