udalo mi sie kupic w stanach cos co nazywa sie "plan B" jest bez recepty , tylko trzeba udowodnic ze sie ma ponad 17 lat, koszt to 47$, uffffffffffffff mam nadzieje ze skonczy sie na strachu, 45h mam nadzieje ze zdazylam
to odpowiednik "naszego" postinoru. też dwie tabletki z tego co się orientuję i też levonorgestrel. zdążyłaś w 72h, więc spokojnie. teraz tylko pamiętaj, że zażyłaś sporą dawkę hormonów i może Ci się rozregulować cykl i średnio się czuć po tym.
btw, ja w takiej sytuacji bym nie zażyła tabletki "po". prezerwatywa była cała (dwie) i na dodatek prawdopodobnie dni niepłodne. szanse na ciążę bliskie zeru. chyba tylko dla uspokojenia, ale nie wiem, czy było warto. w każdym razie teraz to już w ogóle nie masz co się martwić.
wiesz co, w sumie to lepiej zarzyc takie tabletki, nie powiem zeby mi po nich bylo fajnie, ale nie jest tak zle jak sie spocziewalam, czasem jest mi niedobrze i czuje ogolne zmeczenie,,,,,,,, ale warto bylo, teraz wiem ze zrobilam wszystko co do mnie nalezalo
dostanie mu sie ode mnie a poza tym, jakos juz, same wiecie, stracilam do niego zaufanie a poza tym.....to juz nie to samo...... chyba rzeczywiscie musze poczekac na wlasciwego faceta, wiem mam 20 lat, to i tak pozno, ale........poczekam
czy to nie dziwne ze prawie nie odczuwam skutkow ubocznych pigulki po? moze na poczatku bylo mi troche niedobrze a teraz czuje sie troche zmeczona, nie mam zadnych oplawow ani krwawien i ogolnie jest sucho, hmmm czy to nie dziwne? moze nie dziala albo cos w tym stylu?
czy to nie dziwne ze prawie nie odczuwam skutkow ubocznych pigulki po?
Skutki uboczne to ogólnie rzecz biorąc działania niepożądane, nie muszą występować, a wręcz nie powinny
Nawiasem, nie rozumiem dlaczego 90% kobiet biorących postinor wyczekuje skutków ubocznych i martwi się, jeśli ich nie ma. Jak skutkami ubocznymi zwykłego ibupromu mogą być na przykład mdłości i niestrawność i jakoś nikt ich po zażyciu nie wypatruje, raczej niepokojące byłoby, gdyby się pojawiły
Mi po postinorze przesunął się okres, poza tym nie miałam kompletnie żadnych dolegliwości.
Wysłany: Czw 20 Wrz, 2007 13:19
dokładnie. jak się nie ma żadnych skutków ubocznych to tylko sie cieszyć mi po escapelle nawet miesiączka przyszła w terminie, więc w ogóle super
stokrotka87 [Usunięty]
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2007 21:56
heh a jednak mam krwawienie, nie jest zbyt obfite , ale jest dziwne za 2 tygodnie powinnam dostac okres i mam nadzieje ze wszyskto bedzie ok, i kurcze wszedzie widze ciezarne matki uffff oby nie.
Biczeska18 [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Wrz, 2007 17:00
Co sadzicie?: Dziewczyna pierwszy raz kochala sie z chlopakiem bez zabezpieczenia po odbytym stosunku on twierdzil ze nie bedzie wpadki ale dziewczyna wolala byc przezorna i zazyla escapelle ok 45 godz po calym zajsciu. Teraz boi sie ze tabletka nie zadziala przez to ze byla dziewica i byla wieksza mozliwosc wpadki????.....
Im później zażyta tabletka, tym większa obawa, że może być za późno. Jednak skutecznośćwciąż pozostaje dosyć wysoka. Zrobiła wszystko, co mogła zrobić i słusznie postapiła
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum