moim zdaniem dla bezpieczenstwa powinnas szybko leciec do lekarza i wziasc tabletke po ... takim srodkiem jest escapelle albo postinol duo. chociaz moim zdaniem escapelle daje wieksza pewnosc
postinor
A dlaczego escapelle daje większą pewność ?
A poza tym to na który post odpowiadziałaś ? Bo jeśli na ten z września, to trochę chyba za późno na rady typu "idź prędko do lekarza".
_________________ "Kaznodziejów omijam z daleka, choć w kościołach oglądam obrazy.
Cenię talent i mądrość człowieka i nie ufam facetom bez skazy"
stokrotka87 [Usunięty]
Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 13:24
nio.... to juz troche nie w czas ale sobie juz nigdy wiecej takiego stresa nie zafunduje..... o nie...... ponad 2tyg mi sie okres spoznial , czasem trzeba dostac kopa zeby sie nauczyc,...... ah jo
Podepnę się z moim pytanie tutaj
Otóż moja koleżanka odstawiła hormony w październiku bo nie chciała się więcej truć, 9 listopada dostała pierwszy okres bezpigułkowy a dziś kochała się z facetem i pękła im gumka...Myślicie że powinna wziąść postinor albo escapelle??
foxy [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 01:34
Kati, ryzyko ciazy jest niestety. skonczyla juz brac tabletki, wiec nie jest zabezpieczona... ja bym w takiej sytuacji pognala po cos do apteki, dla wlasnego bezpieczenstwa
Dałam jej Micro do Yuzpe więc myślę że wszystko będzie ok
madzia06 [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 14:49
Witam. Ja bym chciała Was zapytać, czy jak zażyłam postinor niecałe 2 h po stosunku,to czy mam zażywać 2 tabletkę za 12 h czy nie? Lekarz mówił, że jedną, ale już nie wiem teraz...czytając to wszystko... z Góry dziękuję za odpowiedź
stokrotka87 [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 14:58
Skoro lekarz tak Ci powiedzial...... ale generalnie mowi sie, ze jezeli sie zdazy w przciagu 1h od stosunku to bierze sie tylko jedna..... na twoim miejscu dmuchalabym na zimne i wziela druga...... ale ja to ja... poczekaj na opinie innych dziewczyn
alex [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 15:00
Ja też bym wzięła drugą. Ostrożności nigdy nie za wiele
madzia06 [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 15:04
Antykoncepcja "PO"
Dziekuję póki co Wam dwóm za odpowiedź - czyli musiałabym zażyć tą tabletkę drugą po 12 h tak? Z góry dziękuję! Tylko zastanawiam się czemu lekarz powiedział, że jedną mam zażyć? hm....
alex [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 15:07
Ach, ta dzisiejsza służba zdrowia Tak naprawdę to nie mam pojęcia, czemu ci tak powiedział. A druga tabletka (tak jak mówiłaś) po 12h.
madzia06 [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 15:24
dziękuję póki co za odpowiedź, ja sobie chyba zadzwonię do niej jeszcze, bo za bardzo teraz nie wiem... a nie chcę robić ani tak ani tak... chciałabym, żeby było wszystko dobrze i mam nadzieję, że tak właśnie będzie. moglo to byc yyy.... 1,5 h zazyte po stosunku i tak bylo... jak radzicie?
niki [Usunięty]
Wysłany: Sro 07 Maj, 2008 14:41
witam wszystkich mam pytanie bo juz sie gubie, a strach nie daje mi spac. otóz bralam tabletki i ostatnia wzielam 1 kwietnia. 25 kochalam sie z mezem i pekla nam gumka. po 14 godzinach od stosunku wzielam postinor i potem drugi po 12 godzinach. jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciąży??????????????? Boję się strasznie
[ Dodano: Sro 07 Maj, 2008 15:42 ]
a dodam że jestem po indukji poronienia i minął rok a ja nie jestem gotowa na kolejną ciążę
Droga niki, postinor zażyłaś dobrze, w odpowiednim czasie. Więc szansa na ciąże jest niewielka, bo skuteczność pomanu jest wysoka. Zawsze istnieje jakiś procent możliwości, że jednak będziesz w ciąży, aczkolwiek jest niewielki.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
dzieki wielkie, ale ciągle czuje ze cos jest nie tak. ostatnia miesiaczke mialam 4- 8 kwietnia i teraz czekam. mam nadzieje ze to postinor tak dziala ze krwawienie bedzie później
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum