zazylas tabletki w odpowiednim czasie, wiec glowa do gory.. dla pewnosci zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki...
niki [Usunięty]
Wysłany: Czw 08 Maj, 2008 11:33
kolejny dzień bez okresu i juz odchodze od zmysłów. pech ze skonczylam brac tabletki novynette na poczatku kwietnia i mialam po nich okres a potem nie wiem jak dalej bo one tez potrafią rozregulowac cykl. postinor niby dobrze wzielam ale szansa jest. dla mnie niestety ta szansa to najgorsze na co czekam. moze strasznie to brzmi ale ja nie jestem gotowa na tą ciązę, nie zebym była przeciwna dzieciom
foxy [Usunięty]
Wysłany: Czw 08 Maj, 2008 11:39
niki, przy postinorze okres moze pojawic sie wczesniej albo spoznic, nic na to nie poradzisz. Szansa na ciaze jest zawsze, nawet, gdy bierzesz tabletki, wiec nie pozostaje ci nic innego, jak poczekac i najwyzej zrobic test. I przede wszystkim nie wkrecaj sobie, ze jest zle, ze moglo byc inaczej- zajmnij sie czyms, idz na spacer, a nie mysl o tym w kolko, bo tylko sama sie dolujesz i potem wychodza rozne scenariusze. Glowa do gory
Magdad700 [Usunięty]
Wysłany: Czw 08 Maj, 2008 11:59
Niki, ja dzisiaj biegne po Postinor! I nie martw się.. Ja muszę Ci powiedzieć, że również nie jestem gotowa na dziecko (mam zupełnie inne - jak na razie - plany życiowe), chociaż mój, już "były" chłopak bardzo ucieszyłby się z dziecka, jednocześnie mogę powiedzieć, że tylko czeka na taką chwlę (chce również, abym wróciła do niego) co jest z dla mnie ABSURDEM. Niestety dzisiejszej nocy emocje wzięły góre! i taki trach, że prezerwatywa nam pękła! ojojojjjjjj!!!!! Aha... zależy mu tak bardzo, że nawet raz nie nakłonił mnie do pójścia do lekarza.... Niestety instynkt macierzyński jeszcze się we mnie nie obudził...
Żałuje tylko jednego... DLACZEGO ODSTAWIŁAM TABLETKI???!!!
Pucca [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 12:47
Będzie dobrze Nie żałuj. Mówi się trudno i łyka tabletkę. Niedawno to samo przechodziłam...
nadiaxx [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 14:31
a ja tu powracam, bo nadal mam wątpliwości ...wzielam escapelle, i przedluzyla mi ta tableteczka okres o jakies 4dni...w pierwszym dniu okresu zaczelam brac yasminelle, moje pierwsze w zyciu tabletki...teraz,jestem dzien po skonczeniu sie okresu, wcoraj kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatywy, ale nie skonczyl we mnie...co o tym myslicie? dzisiaj rano spostrzeglam troszke krwi, i dziwnie bola mnie plecy...
stokrotka87 [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 14:37
nadiaxx, jezeli bralas tabletki prawidlowo to nie masz sie co martwic...
nadiaxx [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 14:52
tak bralam je prawidlowo ale nie wiem co ma oznaczac ponowny bol plecow, jakby mial przyjsc okres i ta krew, coprawda juz nie leci, moze to plamienia...ale myslisz, ze po escapelle, i po dopiero 5-ciu zazytych tabeletkach jestem bezpieczna??
foxy [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 15:03
nadiaxx, ja tak samo zaczynalam brac swoje pierwsze tabletki. jezeli pierwsza tabletke wzielas w 1dniu miesiaczki, to jestes bezpieczna, z reszta piszesz o tym wyzej. zaczynasz dopiero brac tabletki, wiec przez pierwsze trzy miesiace mozesz miec rozne skutki uboczne- plamienia, nudnosci, bole etc. skoro az tak bardzo sie martwisz, to zrob test i wszystko bedzie jasne, po co sie stresowac
Pucca [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 15:13
nadiaxx napisał/a:
dzisiaj rano spostrzeglam troszke krwi, i dziwnie bola mnie plecy...
Ja też dzisiaj spostrzegłam kilka kropli krwi, też jestem tuż po okresie i myślę, że to właśnie po nim nie wiem, może z podniecenia wyleciało to co zostało jeszcze w środku
A co do pleców, mnie też ostatnio bolały, ale mięśnie, za dużo się wyginałam A może bolą Cię po intensywności stosunku. Różnie bywa.
Nie martw się, na pewno wszystko jest oki
Zaczynasz brać, więc jak to mówiła chadalusia, to normalne.
nadiaxx [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 16:10
hmmm, zmartwilam sie bo ktos mi kiedys naopowiadal jakis bredni (szkoda mowic jakich:P)..hmmm, zastanawia mnie tylko czy za szybko sie na to nie odwazylismy,juz po 5tabletce, grrrr....nio ale zobaczymy, za kilka dni moze tescik myslalam ze to escapelle moze miec na to jakis wplyw, na dzialanie tabletek... dzieki dziewuszki :*
Pucca [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Maj, 2008 16:32
Bierz tabletki nadal i będzie oki Już od pierwszej tabletki jesteś zabezpieczona, tylko nie możesz przerwać. Poza tym, jak nie skończył w Tobie, to małe prawdopodobieństwo, że zaciążysz.
Myślę, że test rozwieje Twoje wątpliwości i jeśli poczujesz się z tym lepiej, kup i zrób go.
Hm, nie wiem czy tabletka 'po' ma jakiś wpływ na hormony. Może w tej kwestii wypowie się większy znawca niż antyzero
escapelle brałaś wcześniej, a tabletki obecne zaczęłaś pierwszego dnia krwawinie- więc w czym problem?
niki [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 09:32
tabletki brane dobrze dają dobre zabezpieczenie . Ja wczoraj po południu wybierałam się do apteki po test, ale jakoś nie mogłam się przemóc, niestety psychicznie. Ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu i jeszcze większemu oczekiwaniu wczoraj miałam krwawienie dosyć, no i dziś jest cały czas dalej, więc okres pojawił się. nigdy tak sie z tego nie cieszyłam
nadiaxx [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 11:32
po prostu escapelle wzielam 4dni przed okresem, w pierwszy dzien okresu wzielam pierwsza tabletke anty i sie zastanawiam czy escapelle moglo cos namieszac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum