Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

potrzebuje rady, antykoncepcja po

Poprzedni temat «» Następny temat
potrzebuje rady, antykoncepcja po
Autor Wiadomość
Pucca
[Usunięty]

Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 13:06 

Wg mnie escapelle nie mogło nic namieszać, bo niby jak? I dlaczego? Antykoncepcja 'po' zmienia wszystko w nas tak jak przy braniu tabletek. W sumie ilość hormonów przyjętych tego miesiąca może być trochę za duża, więc możesz mieć jakieś skutki uboczne, ale zabezpieczona jesteś na pewno.
Mam rację :?:
niki napisał/a:
okres pojawił się.
Gratuluję :hej: :)

Finka 

Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 14:45 

Pucca napisał/a:
możesz mieć jakieś skutki uboczne

nie ma reguły :) ja przy "słabych" tabletkach normalnie branych miałam skutki uboczne a przy postinorze - co jak dla mnie stanowiło końską wręcz dawkę - czułam się wspaniale.

Grunt to się nie nakręcać.

A jak tabletki są prawidłowo brane to zabezpieczenie jest. Też zaczęłam łykać t.anty jak tylko dostałam okres po postinorze i było wszystko ok.

niki
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 10:43 

tabletki wiele mieszają, ale jeśli bierzesz regularnie i nie zapominasz to nie martw się

niki
[Usunięty]

Wysłany: Czw 15 Maj, 2008 09:54 

drogie panie i panny :D minęło 19 dni jak wzięłam postinor. skutków ubocznych nie było wcale poza tym, że jak wzięlam pierwszą tabletkę to omal nie zemdlałam, ale to raczej ze strachu :wink: no i dziś rano zrobiłam dla pewności test. Wyszła jedna kreseczka............ negatywny. Jakiekolwiek wątpliwości minęły. Teraz mogę spokojnie zająć się nauką, bo niedługo sesja :cry: prędzej nie mogłam się skupić. a na test czekałam i bałam się jak cholera go zrobić

no i rada dla stresujących się jak zawsze taka sama. Zrób test, a wszystkie lęki od razu przechodzą

xibalba
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 12:31 

Witam, ja wzięłam Postinor po tym jak kochałam się z moim chłopakiem i zsunęłam nam się prezerwatywa. Dodam, że był to 10 dzień mojego cyklu, a że jest on niregularny wolałam nie ryzykować. Pierwszą tabletkę wzięłam po 15 godzinach od stosunku a kolejna po 12...
Nie odczułam żadnych skutków ubocznych poza małym osłabieniem :wink: poza tym czułam sie bardzo dobrze.
Nigdy nie miałam do czynienie z tymi tabletkami i nie wiem jak to jest w praktyce, ale przeczytałam w ulotce że możliwe jest krwawienie po kilku dniach..
Dzisiaj mija tydzień odkad wzięłam postinor i własnie.. czy to możliwe żebym dopiero dzisiaj dostała tego krwawienia? i odczuwała te skutki uboczne? do spodziewanego okresu jeszcze całkem sporo czasu :? co o tym sądzicie?

stotka 

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 12:33 

xibalba, jest to mozliwe
taka dawka hormonow mogla ci zrobic mala burze w organizmie - i w jej skutek teraz krwawisz :)

emileczka 

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 12:33 

no cóż,7 dni to nadal kilka,więc moim zdaniem to są zwykłe skutki uboczne :wink:
tylko nie bardzo rozumiem jak można mówic o spodziewanym okresie,skoro jest nieregularny.

xibalba
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 12:40 

Uff.. :) to mam za swoje teraz za szybko się ucieszyłam, że nie mnie to ominęło.. to tera cierp kobieto:D dzięki:)

[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 13:44 ]
a co do mojego cylu to mam dzisiaj dopiero 17 dzień.. a przeważnie trwają one od 28 do 32 ostatnio miałam nawet 34 dni cykl :P

[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 13:58 ]
Aha jeszcze małe pytanko :D
Czy w taki razie mam spodziewać sie najbliższego okresu :?: bo słyszałam że może go wogóle nie być po zażyciu postinoru...?

emileczka 

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 13:13 

ale takie różnice 4 dni to jeszcze całkiem regularny okres-nie jesteśmy zegarkami,żeby zawsze dostawać okres idealnie tego samego dnia i tylko taki nazywać regularnym.
a co do okresu po postinorze to "będzie kiedy będzie".to bomba hormonalna i może bardzo rozregulować cykl,więc spodziewanie się czegokolwiek nie ma sensu.

xibalba
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 13:41 

To teraz będę spokojniejsza. Dziękuje za odp :P

tao__ 

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 13:50 

xibalba, ja wprawdzie wzielam Escapelle (9.dzień cyklu), ale podobnie jak Ty, krwawienie miałam tydzień po zażyciu. Nastepne krwawienie mialam hm... po 34dniach (czyli jakby po normalnym cyklu). Myślę, tak dla własnego spokoju, możesz przyjąć sobie taką granicę bez stresu - tak jakby zaczął ci sie cykl. I obserwuj siebie, reakcje organizmu, czy są jak zawsze.

xibalba
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 10:16 

dzisiaj 40 dzień od kiedy dostałam krwawienia po postinorze... a po okresie ani śladu :? test negatywny.. ehh :|

Curly 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 10:24 

xibalba, skoro test negatywny to nie ma się czym stresować.
nie ma się co dziwić, że krwawienia brak, toż to była bomba hormonalna.

a krwawienie prędzej czy później przyjdzie, nie ma co wzdychać.

"Non è tempo per noi che non ci svegliamo mai..."

xibalba
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 10:42 

Tak masz racje.. tylko to czekanie :)

Malixa 

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:40 

Dopisze sie tu bo mi dziewczyny kazaly :D
Otorz w poniedzialek kochalam sie z facetem (dni plodne) - nie doszedl we mnie i w sumie nie doszedl w ogole - ... We wtorek wzielam escapelle po 13 godzinach od stosunku. Teraz jest piatek i boli mnie jajnik jakos dziwnie:/

Mam pytanie - jak dlugo dziala escapelle? Skoro do zaplodnienia moze dochodzic w ciagu kilku dni, do zagniezdzenia jajeczka kolejnych kilku...
To jak dlugo dziala ta escapelle?

Jestem przerazona :(

Odpowiedz do tematu