Chyba go odinstaluję i zainstaluję z powrotem. Może to coś da.
W tym czasie możesz zainstalować Open Office i sprawdzić, czy zadziała.
Może usuń formatowanie całkowicie i spróbuj sformatować jeszcze raz od nowa? Może gdzieś coś przypadkiem się wcisnęło, jakiś dziwny podział sekcji albo co. Zawsze możesz też włączyć wyświetlanie wszystkich znaków i sprawdzić, czy przypadkiem nie ma jakichś zagubionych znaków podziału czy coś..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ja Wam powiem, ze mam na kompie xp i office 2003, moja praca ma 100stron, 20 stron obrazków i się nie rozjechało nic.
mam tez prace znajomej, 500 str i też działa. ładuje się trochę, ale śmiga.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Powiem Wam, że mnie Word 2007 śmiga, ale ile beznadziejnych kliknięć trzeba zrobić to głowa mała. I zawsze mi coś przesunie przy druku, albo wzoru nie chce wydrukować. Albo wstawianie tabel i dopasowywanie ich do strony... Doszłam już do perfekcji. I oczywiście się przesuwają same z siebie.
Ale póki co tak się przyzwyczaiłam do nowego wyglądu, że nie wiem czy bym się połapała na ikonkach...
A Tab Ci nie działa przy justowaniu? Powinno przesuwać i robić wcięcia albo do tego pierdolniczka na linijce albo samo z siebie...
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
A Tab Ci nie działa przy justowaniu? Powinno przesuwać i robić wcięcia albo do tego pierdolniczka na linijce albo samo z siebie...
w samym tekście działa i jest ogólnie okej, ale... Przy numerze podrozdziału, np. 1.1, to już jest wysunięte prawie do samej krawędzi lewej strony, mimo, że jest ustawiony margines i justowanie...
I są za duże odstępy między tytułem rozdziału 1., a tytułem pierwszego podrozdziału. Mimo, że ustawienia takie same jak u koleżanek.
Reinstalacja nic nie dała, chyba pojadę gdzieś do sklepu i poszukam nowego programu... :/ fajnie wydać znowu prawie 300 zł na jakieś coś. Bo do promotorki mi głupio iść w piątek z laptopem i powiedzieć: "no nie da się" A się naprawdę boję, że mi semestru nie zaliczy. :/ A to by była porażka na całej linii.
Co do interlinii, to jest okropna paskuda. Ona się w nagłówkach zawsze ustawia.
Zmieniam to na kilka sposobów.
Albo klikam na styl "bez odstępów", wtedy jednak się całe formatowanie usuwa.
Łatwiej pokombinować z interlinią i odstępami przed i po.
Albo np "usuń odstęp przed/po" albo w opcjach interlinii ustawiamy odstępy.
Efekt:
Nie zdarzyło mi się, żeby nagłówek na to nie działał. Więc mam nadzieję, że się uda.
Super, cieszę się!
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
Ostatnio zmieniony przez Groszek Czw 19 Sty, 2012 13:18, w całości zmieniany 1 raz
Ej, no o to by była wtopa - zaliczyć wszystkie zalki i egzaminy na zerówkach i nie zaliczyć semestru w pierwszym terminie przez seminarium za 0 pkt ECTS.
Wysłałam we wtorek po południu do gościa poprawioną wg. jego wskazówek tą mini pracę, o której tu pisałam kiedyś. W sobotę mamy to złożyć do dziekanatu w wersji papierowej, a on mi nic nie napisał czy mam drukować czy coś jeszcze poprawić. Do innych wiem, że pisał, że mają drukować i zanieść do dziekanatu albo po prostu że jest zaakceptowane, a mi nic, a dzisiaj jest czwartek napisać do niego i się przypomnieć?
Jak najlepiej zrobić bibliografię w windowsie XP?
Szukam w necie i widzę coś z odwołaniami, żeby każde źródło wstawiać, trzeba tak, czy jest coś prostszego?
To samo ze spisem treści - wiem, że robiło się to z nagłówkami, tak?
W sensie pakiecie biurowym?
Co do spisu treści to zaznaczasz dany nagłówek i klikasz kartę "Odwołania" i po lewo masz spis treści i ustawiasz na poziom pierwszy, drugi czy tam który chcesz, żeby się pokazało. A później na stronie gdzie chcesz mieć spis klikasz w tej karcie "spis treści" i wybierasz wygląd i już. Na samym końcu musisz aktualizować spis, a jak coś się pojawi czego nie chciałaś, to musisz temu czemuś zmienić "poziom spisu" na brak.
Co do bibliografii to nie bawiłam się tym jeszcze, nie pomogę.
Ostatnio zmieniony przez Groszek Nie 06 Maj, 2012 11:24, w całości zmieniany 1 raz
Finka, no nie wierzę, że nie pytałaś googla o bibliografię w office xp.
Od razu wyskakują odpowiedzi..
Czy jest to automatyczne, czy nie, nowe źródło zawsze trzeba wprowadzić ręcznie, no tego już program za Ciebie nie zrobi, bo skąd ma wiedzieć, na podstawie czego piszesz?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jeśli w pracy magisterskiej stosuję wypunktowanie to przypis umieszcza się przed dwukropkiem? a co z przypisem jeśli korzystam z jednej pozycji bibliograficznej i najpierw pisze tekstem ciągłym, potem punktuję a na koniec znowu tekst ciągły? to gdzie wtedy przypis?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum