Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

praca magisterska/licencjacka

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Mała Mi
Nie 29 Mar, 2009 14:20
praca magisterska/licencjacka
Autor Wiadomość
asiek 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:05 praca magisterska/licencjacka

Laseczki mysle ze przyda wam sie taki temat zebyscie mogly sobie pobluzgac na prace mgr/lic bo dosc duzo piszecie o tym w marudniku i szatboksie

Mozecie to sobie uzywac do woli :)

a ja z czystej (babskiej :twisted: ) ciekawosci chcialbym spytac na jakie tematy piszecie (jesli chcecie sie tym podzielic afkors)

Rosemary 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:12 

Piszę piszę, bo ona tak niekoniecznie się chce pisac sama :)
Temat: międzynarodowe NGOs, działające na polu ochrony praw człowieka.
Nie bluzgam za mocno, bo mi się temat podoba, tylko trochę mało materiałów. No i oczywiście zawsze zabieram się za to w ostatni moment i stad te moje wszystkie stresy. Ech.

Licencjacką bedę pisać za dwa lata jak dobrze pójdzie, ale w nast. roku czeka mnie jedna dyplomowa praca na polibudzie. Ale o tym będe myśleć PÓŹNIEJ :mrgreen:

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Niniel 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:24 

A ja pobluzgam. Bo mi kurwa nie idzie! Utknęła w trzecim podrozdziale drugiego rozdziału i ni chuja nie chce pójść dalej. A moja koleżanka z grupy seminaryjnej się jutro broni. Czuję sie jak ostatni debil i obibok!

In each relationship it's not
About love.
Just another funeral and
Just another girl left in tears.

eklerka 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:29 

ja mam jeden szczesliwy rok bez pracy :) rok temu bylo bluzganie,za rok znow bedzie,ale na razie relaks :mrgreen:

Niniel 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:34 

A, zapomniałam napisać swojego tematu: "Kryminogenne czynniki subkultur młodzieżowych".

About love.
Just another funeral and

Rosemary 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:50 

Niniel napisał/a:
"Kryminogenne czynniki subkultur młodzieżowych".

No to wydaje się być dosyć ciekawe ;)
zresztą, obibokiem możesz sie czuć dopiero w czerwcu, jak sie nie wyrobisz ;> bo po co sie bronić wcześniej? Pobyć studentem jest fajnie, a i legitymację się ma te parę miesięcy dłużej ;)

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

Wiedźma 

Wysłany: Nie 18 Lut, 2007 23:56 

Rosemary napisał/a:
Pobyć studentem jest fajnie, a i legitymację się ma te parę miesięcy dłużej ;)

u nas wszyscy mowili ze zgubili i tez dłuzej mieli ;)

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

asiek 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 01:36 

Niniel napisał/a:
"Kryminogenne czynniki subkultur młodzieżowych"

wydaje sie ciekawe :)

a o tychlegitkach to tez slyszalam ze sie bardzo gubia :)

Rosemary 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 07:02 

U nas też tak większość robi ;)

Niamh 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 08:58 

"Wolność wypowiedzi w prawie polskim", łatwy i przyjemny temat, choć nie doszłam jeszcze to prawa prasowego i KRRiT, wtedy zacznie się dziać

każdego dnia zdrowieję... Visanne
Ostatnio zmieniony przez Niamh Pon 19 Lut, 2007 16:16, w całości zmieniany 1 raz  

Juliette 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 09:37 

asiek napisał/a:
a ja z czystej (babskiej ) ciekawosci chcialbym spytac na jakie tematy piszecie (jesli chcecie sie tym podzielic afkors)

Ja ze względu na tym, że jestem na seminarium z literatury to temat mam bardzo specjalistyczny i zawężony ;) a mianowicie :
tytul oryginalny brzmi :
Heinrich Bools Auseinandersetzung mit der Kriegswirklichkeit in dem Roman "Wo warst du,Adam?."

Czyli :mrgreen: : Rozprawienie się Heinricha Bolla z rzeczywistością wojenną w powieści -Gdzie byłeś Adamie-

Temat oczywiście w trakcie pisania może się zmieniać, ponieważ najważniejsze jest, że piszę o danym dziele danego autora, i poprawki mogę wnosić przy takiej formie pisania. Także tutuł też może być inny na końcu w zależności jakie wnioski wyciągne i jak cała praca będzie wyglądać.

Ogolnie mam jeden rozdział, w tym tygodniu piszę kolejne dwa.

Mam problem bo ciężko z literaturą ponieważ powieść powstała w 1952 i ewentualne rozpracowania i dokladniejsze analizy sa mniej wiecej z tego okresu i 10 lat , 20 po..
Nie mówię już o tym,że trudno jest cokolwiek znaleźć.
No i pisanie w języku obcym całej pracy jest również utrudnieniem, chociaż powiem wam szczerze, że z pisania wypracowań, esejów i innych po niemiecku jestem lepsza niż po polsku. Nie mam pojęcia od czego to zależy ;)

Ale nastawilam się już na pracę samodzielną raczej, czyli interpretacja, opis bohaterów, problematyka itp..
Tylko życiorys mojego ulubionego pisarza niemieckiego byl z pomocą paru tytułów literackich.

Ciężka praca przede mną, chociażby ze względu na brak materiałów, ale nie wyobrażam sobie być na innym seminarium, np. biznesowym i pisać jakieś farmazony o marketingu...
Jednak literatura mnie o wiele bardziej wciąga i fascynuje i znalazłam sobie z zakresu -literatura po 1945 to oto dzieło i będę je dokładnie analizować, łącznie z tym dlaczego powstało, plus 10 stron sama biografia autora którą już napisałam.

Całą pracę licencjacką przewiduję na około 50 stron i tego chcialabym się trzymać.
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

Didoczek 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 11:30 

ja pisze o Metodzie Callana jakos jeden ze sposobow przygotowania sie do ustenj czesci egzaminu maturalnego. praca po angielsku oczywiscie ale temat wam przetlumaczylam :P

temat mi sie podoba i nawet spoko mi idzie-mam juz jeden rozdzial, nastepne czekaja az mi sie troszke uspokoi na uczelni :)
a nie bluzgam bo nie mam powodow.

nie kocha sie za coś lecz pomimo

Niniel 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 11:33 

Nie, no ja nie mówię, że temat mojej pracy nieciekawy. Sam go wymyśliłam ;) Ale materiałów kurna mało. Wszystkie większe badania są z początku lat 90-tych, a od tego czasu się wszystko zmieniło...
A utknęłam na pisaniu o "swojej" subkulturze. Kurwa, co za beznadziejni ludzie: żadnej ideologii, żadnych głębszych przyczyn powstania, tylko muzyka i koncerty :P Bez sensu.

PS.A legitymację też zgubię... Niech mi tylko podbiją na nowy semestr ;)

About love.
Just another funeral and

Juliette 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 12:15 

Niniel napisał/a:
PS.A legitymację też zgubię...

U nas znaleźli sposób na takich jak wy ;)

Oplata za wydanie nowej legitymacji ale z zaswiadczeniem z policji o kradziezy kosztuje 20 zł, a bez takiego zaświadczenia 200 zł :lol:
:lol: więc u nas takich rzeczy na prawdę nikt nie robi.
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

Hanca 

Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 14:06 

Nam w zeszlym roku króliki pogryzły, psy poszarpały, mamy wyprały legitymacje:) ja ściemniać nie musialam, bo miałam druga.

Jedną prace licencjacką mam już za sobą: "Zamach w Wilczym Szańcu 1944r. Geneza i skutki" - posżła mi pięknie i gładko, pisała się sama w ciągu miesiąca.

Teraz jest dużo gorzej. Temat mojej pracy licencjackiej: " Wirtualny świat, realne emocje. Analiza więzi spolecznej między uzytkami forum internetowego. Studium przypadku". Napisałam jakieś 3 miechy temu pierwszy rozdział i utknęłam. Niby materiały mam, ale czasu brak. Musze zrobić analizę ankiet, co będzie największym problemem. Potem opracować dane. A zajęcia mam 9 dni w tyg. :D i to w dwóch różnych miastach.

Jak to się mówi wyciulali nas nieźle dokładając w ostatnim sem. przedmiotów. Ogólnie mam 4 egzaminy na jednym kierunku plus obrona pracy, którą niby mam w maju oddać :roll: :roll:

Temat mojej pracy magistreskiej podobno brzmi: "Wojskowe cmentarze i miejsca pochówku w powiecie rybnickim". promotor w październiku został powiadomiony że zbieram materiały i odtąd mijam go szerokim łukiem. Jutro spotkanie twarzą w twarz. :kalach:

Odpowiedz do tematu