Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 16:56
Ja bym się zapytała raczej o to na kiedy wyznaczasz szczyt śluzu??
Owulacja może wystąpić między 4 dniem przed i drugim dniem po wzroście...
Mogą mieć miejsce spadki drugiego dnia po wzroście...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Elle [Usunięty]
Wysłany: Wto 30 Wrz, 2008 17:55
Właśnie, prawidłowa ocena mogła być po wklepaniu całego cyklu i obserwacji śluzu przy takich niepewnych sytuacjach
met_kobietka [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 09:52
no i doczekalam sie
fakt, ze dopiero po 30 dniu cyklu, ale byla pierwsza owulacja od... ho ho ;p
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
met_kobietka [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 10:09
pokrywa, pokrywa moze to glupie, ale strasznie sie ciesze..
bo jak do 40 dc nic by sie nie dzialo to bym poszla do lekarza... ale na szczecie organizm w koncu 'zaskoczyl'
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 16:15
wg mnie ff źle interpretuje...
poczekałabym na jeszcze 4-5 temperatur... i wtedy interpretowała...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
met_kobietka [Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 19:00
akto, a mozesz rozwinąć?
mi ogolnie nie chodzi o antykoncepcje, bo i tak zabezpieczamy sie mechanicznie, ale zalezy mi na tym by przed powrotem do hormonów byly trzy cykle ze znamionami owulacji
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008 20:47
met
37 dnia był ostatnio dzień ze śluzem dobrej jakości....
interpretując wg metody Rotzera, musisz poczekać na pierwsza wyższą od 6 poprzedzających niższych i potem 3-4 wyższe... To i tak nie potwierdza owulacji, ale cykl będzie przynajmniej dwufazowy.... Wiec dla potwierdzenia tego, poczekałabym jeszcze kilka dni, żeby zobaczyć drugą fazę tempek.....
karolaaa [Usunięty]
Wysłany: Nie 26 Paź, 2008 17:12
a jak to jest ze zmianą czasu? Dziś przestawialiśmy zegarki godzinę do przodu a spodziewam się w niedalekiej przyszłości owulacji więc mam traktować to jako zakłócenia? Dodam, że temperatura była dziś wyższa ale nie wiem teraz czy to spowodowała owulacja czy ta godzina dłuższego snu?
Wysłany: Pon 27 Paź, 2008 18:46
wahania do godziny nie powinny mieć wpływu na pomiary....
możesz ja uznać za zakłóconą, ale temperaturę interpretujemy razem z innymi objawami w zależności od stosowanej metody...
karolaaa [Usunięty]
Wysłany: Sro 19 Lis, 2008 18:14
mam takie pytanko: czy ziołowe tabletki uspokajające mają jakiś wpływ na ptc? ostatnimi czasy mam problemy ze spaniem i przez to moja temperatura cały czas jest zakłócona... i jeszcze jedno: jak tempka wzrasta w ciągu dnia? tzn zaczyna od momentu wstania z łóżka czy już po przebudzeniu? chodzi mi o to czy jak obudzę się 2 godziny wcześniej niż normalnie i będę w stanie płytkiego snu to temperatura o normalnej porze będzie podwyższona. Bardzo mi zależy na waszych odpowiedziach...
Wysłany: Sro 19 Lis, 2008 19:18
Temperatura może się nieznacznie podnieść po przebudzeniu, ale nie powinno mieć to za dużego wpływu na interpretację wykresu...
Jeżeli chodzi o ptc to nie wiem, więc nie pomogę...
xxxmalaxxx [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 10:04
co mysles o tym?
czesc wszystkim obserwuje sluz juz ponad pol roku i od ponad pol roku nigdy nie zawiodła mnie ta metoda. ostatni okres miałam 21 listopada cykle mam co 33 lub 35 dni zawsze. 2 dni po skonczeniu okres czyli 8 dzien cyklu kochałam sie z chlopakiem i on nie zdazył wyjsc ze mnie i troche nasienia sie dostało do mojej pochwy. sa to cały czas dni nie plodne niby według kalendarzyka i według obserwacji nie było zadnego sluzu przed stosunkiem sucho było był to dzien po skonczeniu okresu. po tym stosunku umyłam szybko pochwe ciepła woda i troche tej spermy wypłyneło. moje pytanie jest takie. duze sa szanse na ciaze? bo naprawde do dni plodnych powinno byc jakies 5,7 dni... a do owulacji jeszcze wiecej...
od wtorku 2grudnia.2008 zaczał mn9ie bolec brzuch na dole tak jak przed okresem a przeciez do kresu jeszcze daleko bolał mnie do czwartku rana, przestał i od dzisiaj wieczora znowu mnie boli co to moze oznaczac we wtorek miałam sluz przypominajacy surowe bialko jajka kurzego był taki ciagliwy czyli najprawdopodobniej był to dzien owulacji, dzisiaj mam bardzo duzo białego ale rano znowu miałam ten troche co we wtorek co to moze znaczyc? dodam ze dzisiaj doszlo do małego zblizenia miedzy mna a moim narzyczonym doslownie włozył wytartego czlonka na chwilke nie całego teraz juz nie wiem sama co myslec... dzisiaj był to 15 dzien cyklu juz sama nie wie mco myslec naprawde...
[ Dodano: Sob 06 Gru, 2008 10:43 ]
dodam ze dzisiaj i wczoraj mam takie białe grudki w srodku tak jak mam w kazdym cyklu wiec wydaje mi sie ze to juz by po owulacji było...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum