Ja np dowiedzialam sie ciekawoste dla mnie, bo nie wiedzialam, ze preejakulat wydziela sie dopiero w momencie silnego podniecenia, a nie podniecenia w ogole...Poza tym wydzielany jest dopiero przed wytryskiem, ale ile czasu wczesniej to nie wiem...Moze ktos mnie osiweci...
Tak wiec wracajac do naszej panikary emalf:P...Poslugujac sie fachowa terminologia ludzi ulicy preejakulat wydziela sie dopiero w fazie wzwodu, a jak partnera reka smyralas to nie wiem czy byl to pelen wzwod, zeby preejakulat sie wydzielil, czy moze tylko "półflak" a wtedy to raczej tego sluzu nie ma...
Zreszta...to chyba da sie wyczuc reka ze cos sliskiego masz w lapach...Jak mowisz, ze nie czulas to raczej tego tam nie bylo...
Dopisuje sie tu - pekla nam gumka z facetem:( cholera jasna!!! a nie chce escapelle w siebie pakowac wiec mam nadzieje, ze oswiecicie.
Moje ostatnie cykle 34 dni, 36 dni, 36 dni i 30 dni - ostatni termin miesiaczki 23 wrzesien... mamy 19 pazdziernik a raczej prawie 20 - ferelna noc...
Z moich obliczen wynika - jak kazalyscie zac cykle to srawdzam i wychodzi na to, ze owulacja juz minela. Chyba 12 - 13 pazdziernik bo wtedy klulo mnie i pobolewalo jajnisko.
Sytuacja taka: bzykalismy sie , gumka pekla na chwile przed wytryskniem ale tak, ze wiele z niej nie zostalo - misiu ze mnie wyszedl i od razu doszedl trwalo to sekunde doslownie. Czyli preejakulant byl obecny i na 200% wylał sie z gumki:/ co robic?
aaaa i oczywiscie od dzis jeste na antybiotykah , zastrzykach i innych cudach ale to chyba nie istotne
są 2 możliwości - tabl "po" lub test za 2 tygodnie. Niestety wywróżyć nie potrafimy czy escapelle konieczny czy nie. A jeśli nie chcesz go w siebie "pakować" zastanów się nad tabletkami, w przypadku stosowania prezerwatyw takie sytuacje się zdarzają...
Odnośnie anty to juz bylo w moich innych dawnych postach - nie moge hormonow - w moim przypadku - guma lub spirala co w sumie tez wskazane nie jest bo nie rodzilam. Dzis sluz jest bialy, gesty, piersi bol, brzuch pobolewa jak na okres wiec chyba escapelle odpuszcze ale dzieki kobitki
ortilon, zastanów się co piszesz...
a wprowadzanie użytkowników w błąd jest niezgodne z regulaminem.
Hm ja nie pisze, że stosunek przerywany jest jedną z metod antykoncepcyjnych. Nikt rozsądnie myślących nie powinien stosować go w tym celu. Ale pisanie, że w ogóle nie zmniejsza prawdopodobieństwa ciąży (wiem że w szczytnym wychowawczym celu) mija się z prawdą. W jakimś tam procencie zmniejsza (oczywiście nie na tyle, żeby ryzykować).
Nawet prawdopodobieństwo ciąży w najlepszym do tego okresie dla kobiety wynosi około 30-40%. No ale na pewno nikt odpowiedzialny nie będzie ryzykować.
Ps. Czy z tymi wyjaśnieniami mój post jest dalej niezgodny z regulaminem?
ortilon, a słyszałeś o czymś takim jak płyn preejakulacyjny? Mówią nawet że ma więcej plemników od samej spermy.
Nieźle, czyli wychodzi na to, że skoro mówią, że ma więcej plemników, to pary chcące począć dziecko mogą poprzestać na stosunku przerywanym (no bo po co sperma?) Rozumiem polemikę, ale widzę, że chcesz udowodnić tezę, że nie tylko nie zmniejsza ale i zwiększa prawdopodobieństwo ciąży, co jest raczej karkołomne.
A ja myślałem, że pełni funkcje naturalnego lubrykantu:
Preejakulat
Cytat:
U każdego mężczyzny, przed osiągnięciem orgazmu i wytryskiem, pojawia się niewielka ilość płynu, który zawiera już plemniki. W terminologii medycznej określamy to zjawisko „kropelkowaniem”. Niestety w tej „kropelce” wydzieliny zawarta jest już ilość plemników pozwalająca na zapłodnienie. Dlatego też zawsze istnieje ryzyko zapłodnienia i choć ryzyko niechcianej ciąży nie jest w takim wypadku zbyt duże, to jednak warto o tym pamiętać.
A ja myślałem, że pełni funkcje naturalnego lubrykantu
Nie, taką funkcję pełni śluz w pochwie kobiety.
Polecam doszkolić się z anatomii.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ortilon, ja po prostu zwróciłam uwagę, żebyś pomyślał co piszesz, natalia_lila i Rosemary udzieliły sensownej porady i odpowiedzi, Twoja nic nie wniosła po kilku dniach, a mogła wprowadzić w błąd.
koniec OT.
Polecam doszkolić się z anatomii.
Właściwości fizyczne płynu preejakulacyjnego pozwalają również w jakimś stopniu na pełnie tej roli. Ale rozumiem, że nie może spełniać tej funkcji, bo jest ona zarezerwowana wyłącznie dla kobiet.
Polecam doszkolić się w logicznym myśleniu.
PS. Faktycznie nie w tym miejscu i nie w tym czasie moja wypowiedź. Koniec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum