Narzedzia --> Opcje --> Prywatność --> Ciasteczka : "Akceptuj ciasteczna" zaznaczyć, "Akceptuj ciasteczka z innych witryn" zaznaczyć, "Przechowuj - " z listy wybierz "az wygasną".
nie mam takiej opcji, po wybraniu prywatnosci nie ma juz zadnych ciasteczek..
Patka Emka, u mnie to tak wygląda:
zakółkowałam to, o co mi chodzi
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
mi sie tak robilo na chrome - musialam wyczyscic ciastka...
chociaz np. na grupowym forum nadal nie dziala autologowanie (ale w kazdym innym miejscu smiga)
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 12:41
Na niektórych stronach mnie też nie działa autologowanie, choć korzystam z Opery.
Czasem jest to wina danej strony, chociaż głównie wyczyszczenie ciasteczek pomaga
Jakiś miesiac temu zainstalowałam program do konwertowania plików (wtedy chodziło mi konkretnie o flac->mp3)
I wydawało mi sie, ze odznaczyłam wszystkie niepotrzebne śmieci, ale najwyraźniej nie...
Otóż kiedy korzystam w FF z paska adresowego, zeby coś wyszukać, to nie wyszukuje mi przez google, tylko przez "MyStart by Incredimail"...
jest to wkurzające, bo ta wyszukiwarka jest bardzo kiepska i jesli nie znam pełnego adresu, to proponuje mi jakieś strony "z dupy".
Próbowałam tego szukac w dodatkach, certyfikatach, programach na dysku...
nic nie pomaga.
Jak się pozbyć tego shitu?
odinstalowanie FF coś da? pewnie nie?
Tak to wygląda:
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Ja incredimail nie mam w ogóle na komputerze(albo nie potrafie znaleźć)... i to dziadostwo się podpieło tylko do FF, chrome normalnie działa.
Przyznam szczerze, że myślałem, że to będzie bułka z masłem.
Problem jaki u Ciebie występuje to zmiana domyślnie używanej wyszukiwarki.
Jak się okazuje twórcy Firefoksa nie wpadli na pomysł, żeby to prosto zmienić.
Otóż, w pasku adresu wpisz "about:config" a następnie w filtr wpisz "keyword.url", kliknij prawym na znalezioną wartość i następnie "modyfikuj". Wywal to co tam jest i wpisz "http://www.google.pl/search?hl=pl&q="
Zapisz, zamknij FF i uruchom go ponownie. Powinno pomóc.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Konrad, dzięki, ale sie wkurzyłam i reinstalowałam - pomogło.
tez myślałam, ze to łatwo będzie wywalić, bo juz nie raz ojcu na kompie takie dziwadła usuwałam, ale nagrzebałam się w pclabach i elektrodach i nic nie znalazłam.
Za to odkryłam, ze w IE tez się zmieniła wyszukiwarka
nie pamiętam kiedy go ostatnio otwierałam
podobne rozwiązanie jak twoje gdzieś mi wyskoczyło, ale trzeba było edytował jakiś plik.
Co za syf, a naprawdę pilnuje, żeby nie instalować takich pierdół :/
Co za syf, a naprawdę pilnuje, żeby nie instalować takich pierdół :/
To się robi tak z cicha pęk najczęściej, myślisz że wszystko odhaczyłaś a i tak coś się wpieprzy w przeglądarkę.
Niestety IE i Firefox są bardzo podatne na tego typu rzeczy.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Otóż, w pasku adresu wpisz "about:config" a następnie w filtr wpisz "keyword.url", kliknij prawym na znalezioną wartość i następnie "modyfikuj". Wywal to co tam jest i wpisz "http://www.google.pl/search?hl=pl&q="
Zapisz, zamknij FF i uruchom go ponownie. Powinno pomóc.
Muszę to napisać - dzięki jeszcze raz Konrad
Już chyba z czwartemu znajomemu to robię na kompie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum