Hej po raz pierwszy znalazlam sie w takiej sytuacji dlatego licze na wsparccie psychiczne i dobra rade 8 lipca kochalam sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenia dodam ze bylo to niestety w dni plodne nazajutrz bylam u ginekologa minęlo ok. 13 godz wzielam tabletki tak jak mi zalecil w sumie mogłam bym sie tym tak nie stresowac ale 9 lipca tez sie kochalismy i nie wiem czy teraz nie zostane mamusia w przyszlosci owszem chce miecv dzieci ale jeszcze nie teraz jestem taka mloda tak wiele mam planow i nie wyobrazam sobie tego ze za 9 miesięcy wszystko sie mialoby zmienic pozazyciu tabletek nie mialam zadnych dolegliwosci np.nudnosci zawrotow glowy itp. nie wystapiwo krwawienie ale i tak nie wiem co dalej Pomocy!!!!!!!!! a i jeszce jedno pytanie kiedy moglabym zrobic test ciażowy czy normalnie mozna go kupić w aptece a może zrobic badanie krwi tylko mieszkam w malej miejscowosci i nie chce aby wszystko sie wydalao co mam zrobic ?????
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 21:02
agness2506 napisał/a:
dodam ze bylo to niestety w dni plodne
stosujesz npr, ze wiesz, ze byly to dni plodne ?
agness2506 napisał/a:
wzielam tabletki tak jak mi zalecil
jakie ? postinor czy escapelle ? czy jeszcze inne ?
agness2506 napisał/a:
ale 9 lipca tez sie kochalismy
super, gratuluje odwagi
agness2506 napisał/a:
w przyszlosci owszem chce miecv dzieci ale jeszcze nie teraz jestem taka mloda
decydujac sie na wspolzycie trzeba miec to na uwadze, ze mozna zajsc w ciaze. tym bardziej, ze sie nie zabezpieczasz.
agness2506 napisał/a:
nie mialam zadnych dolegliwosci np.nudnosci zawrotow glowy itp. nie wystapiwo krwawienie
to sie ciesz, to ze sa w ulotce opisane skutki uboczne, to nie znaczy, ze musza one wystapic.
agness2506 napisał/a:
kiedy moglabym zrobic test ciażowy czy normalnie mozna go kupić w aptece
w dniu spodziewanej miesiaczki. mozna kupic w aptece czy nawet w supermarkecie sa.
agness2506 napisał/a:
mieszkam w malej miejscowosci i nie chce aby wszystko sie wydalao co mam zrobic ?????
boisz sie tego? boisz sie tego, co ludzie powiedza ? najpierw trzeba myslec, a dopiero pozniej sie zastanawiac...
W opisie masz, ze bierzesz tabletki, jakie ? Antykoncepcyjne czy ... ?
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 21:56
agness2506 napisał/a:
jestem taka mloda tak wiele mam planow
Każdy ma jakieś plany, wybacz, że to napiszę, ale za głupotę się płaci. Szkoda, że w "najgorszym przypadku", jest to dzidzia...
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Fachowa odpowiedź jest taka, że czasem naprawdę przydaje się włączenie myślenia.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
agness2506 [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 22:55
Oczywiscie że wszystkim latwo jest kogos oceniac ale to jest zycie i nie zawsze jest tak jak tego chcemy.Nikomu tego nie zycze aby musial przechodzic to co ja teraz .
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 23:05
agness2506, ludzie przechodza przez rozne sytuacje, nawet gorsze niz twoje. i sa ludzie na tym forum, co przechodzi przez to samo, co ty.
Zadalam Ci pytania, procz PW, ze byl to postinor duo, to niewiele wiem. Wiec, czego oczekujesz od nas ?
Poczytaj watki o postinorze (a na forum jest ich wiele), a dowiesz sie wiele.
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 00:03
agness2506 napisał/a:
Oczywiscie że wszystkim latwo jest kogos oceniac
Wcale nie jest łatwo, i nie o to chodzi. Mnie dziwi, że mimo jednej hm... "wpadki" praktycznie na drugi dzień zrobiłaś to samo, a teraz płaczesz, że jesteś "za młoda". No jak dla mnie zakrawa to na głupotę. Ale życzę aby wszystko się ułożyło po Twojej myśli. Pozdrawiam
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
O tyle o ile na pierwszy niezabezpieczony stosunek (ten z 8 lipca) Postinor zadziałał, to na drugi teoretycznie już nie. Piszę teoretycznie, bo było to dzień po dniu, więc jeśli zadziałał to nic nie powinno się stać. Po 14 dniach zrób test i wszystko będzie jasne.
Ale muszę się też wypowiedzieć ogólnie na temat twojej głupoty. Piszesz, że nie życzysz nikomu takiej sytuacji, że łatwo nam ciebie oceniać itp itd. No cóż... Wiele osób przeżywało taki stres jak ty teraz, ale... w większości nie było to przez własną głupotę (jak u ciebie) tylko z powodu antykoncepcji która zawiodła. A ty po prostu sama się o to prosiłaś. Chyba wiesz skąd się biorą dzieci? A skoro wiesz i nie chcesz ich mieć to dlaczego nie stosujesz antykoncepcji? Uprawiasz sex bez zabezpieczenia, a później jest wielki lament "ojojoj, co to będzie? przecież za młoda jestem, przecież mam inne plany". Pomyśl trochę dziewczyno!
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
ami sie nawet nie chciało tych wypocin dokładnie czytać - brak przecinków, kropek i jakichkolwiek innych znaków interpunkcyjnych totalnie zniechęcił mnie do czegokolwiek poza wywaleniem wątku do antyśmietnika. Z tym, że jeszcze się trochę wstrzymam, bo może autorka jeszcze sie zjawi i przeczyta mądre słowa, które skierowały do niej te bardziej cierpliwe użytkowniczki...
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 19:48
Nie wierze w to co czytam. Zastanawia mnie tylko, dlaczego sex bez zabezpieczenia wsrod nastolatkow, ktorzy na dzieci nie sa gotowi jest tak powszechny. Czesto slysze o wpadkach wlasnie z tego powodu w swoim otoczeniu i w glowie mi sie to nie miesci, przeciez jest tyle sposobow na zabezpieczanie sie! Bezmyslnosc nie zna granic. Zdenerwowalam sie nie widzac czemu...
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
jednym z powodów może będzie to, iż seks przerywany jest "metodą antykoncepcyjną",
a druga "metoda" to tzw kalendarzyk , o którym mnie uczono jeszcze nawet w gimnazjum..
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum