Hej Juz powoli dostaje do g³owy. W tym miesiacu nie kochalam sie ze swoim ch³opakiem a jedynie uprawia³am pettining. tez kapalismy sie razem. Ja mam oczywiscie teorie ze plemniki sa mutantami i moga wszytsko i troche sie martwie bo nie dostalam jeszcze okresu. Dzisiaj mam 33 dzien cyklu. Ale mam nieregularne miesiaczki, czasem 29 dni czasem 35. Martwie sie ze niewiem ch³opak przenios³ jakos sperme do mnie. Zawsze czytalam ze chlopak musialby miec cale rece umoczone w spermie zeby.... Nigdy mnie nie piesci³ po tym jak ja jego, ale czasami mam mysli ze zosta³ mu cos na rekach jak sie my³ albo co. Wczoraj (29 dzien cyklu) dla spokoju zrobi³am test ale nie z pierwszego moczu tylko tak w ciagu dnia. By³o napisane ze w dniu miesiaczki mozna robic o kazdej porze, tylko skoro mam nieregularne cykle nie wiem kiedy powinnam dostac miesiaczke i z tego powodu nie wiem czy wynik negatywny jest wynikiem prawdziwym. Mam jakies dziwne bole w podbrzuszu (nigdy tak nie maialam), boli mnie jajnik i mam twarde podbrzusze. Zauwazylam ze piersi mnie w ogole nie bola, a na okres zawsze mnie bolaly. Troche sie tym wszytskim martwie. Myslicie ze cos moglo sie stac? Prosze o rade (
chmurka, we¼ siê za naukê biologii albo id¼ po rozum do g³owy, ewentualnie wstrzymaj siê ze wspó³¿yciem a¿ do osi±gniêcia odpowiedniej dojrza³o¶ci emocjonalnej.
_________________ Nie polemizuj z idiot± - najpierw sprowadzi Ciê do swojego poziomu, a pó¼niej pobije do¶wiadczeniem.
chmurka, ból pleców w okolicy nerek, bóle podbrzusza mog± ¶wiadczyc np o zapaleniu jajnika.
poza tym naprawde trzeba by miec strasznego pecha ¿eby zaj¶c na skutek dostania siê do komórki jajowej jednego ocala³ego plemnika z procederu mycia r±k
stres te¿ wp³ywa na opó¼nienie okresu, wiec wyluzuj
chmurka [Usuniêty]
Wys³any: Pi± 26 Gru, 2008 21:50
Tez tak sobie to tlumacze, ale bardzo zle sie czuje a fakt ze dzisiaj mija juz 33 dzien coraz bardziej mnie nakreca niestety (
chmurka, ja zanim zaczê³am braæ tabsy mia³am cykle od 22 do 50 dni, tak¿e wyluzuj Bo na serio sobie tylko wkrêcasz tak jak dziewczyny pisz±. Najlepiej dla pewno¶ci test zrobiæ i ju¿. Ja te¿ siê ba³am, ¿e w ci±¿y jestem, bo po 5-6 tyg jak zaczê³am siê kochaæ z facetem ju¿ bez gumki tylko na pigu³kach to wymiotowa³am bite 3 dni pod rz±d rano zaraz po herbacie. Test zrobi³am- nic. A potem siê okaza³o, ¿e woda by³a ska¿ona
A jak siê stresujesz to te¿ Ci siê okres opó¼nia. A zgaga mo¿e byæ po ¶wi±tecznym ob¿arstwie
A tak w ogóle to okres co 29-35 dni jest w miarê regularny, wiesz? Rzadko która kobieta ma cykle dok³adnie co 29-30 dni, nie mówi±c juz o regularno¶ci co do dnia. Organizm kobiety to nie zegarek. Poza tym taka d³ugo¶æ cykli ¶wiadczy o tym, ¿e wszystko jest ok. Co innego gdyby Ci siê zdarza³y cykle np 20 dniowe. Poczytaj trochê o fizjologii, a dowiesz siê, ¿e 2-3 dni ró¿nicy mog± wynikn±æ ze skrócenia lub wyd³uzenia fazy lutealnej, a kolejne 2-3 z przesuni±cia owulacji (w zasadzie bez ¿adnych podstaw). To wszystko mo¿e siê z³o¿yæ na wahania d³ugo¶ci cylki. Do tego dochodza czynniki chorobowe, stres, podró¿e itp., które moga skracaæ lub wyd³u¿ac cykl.
Dlatego uwa¿am, ze na razie okres wcale Ci siê nie spó¼nia i niepotrzebnie panikujesz. Gdy minie 36 dzieñ zrób test, chocia¿ i tak pewnie wyjdzie nagatywny.
_________________ "Czemu siê budzê o czwartej nad ranem i w³osy Twoje próbujê ug³askaæ? Lecz nigdzie nie ma Twoich w³osów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum