W takiej sytuacji wszystkie stosunki od ostatniej tabletki z poprzedniego blistra są niezabezpieczone. W tym wypadku ostatnia z hormonami, bo z tego co wiem Yaz ma tabletki czynne i placebo, to już kolorki sama na pewno wiesz. Przerwałaś w ciągu pierwszego tygodnia, więc i przerwa i ten tydzień nie jest zabezpieczony. Możesz być w ciąży, test mógł być wykonany za szybko, powtórz za kilka dni. Nikt Ci nie powie kiedy pojawi się krwawienie, bo namieszałaś w organizmie, a poza tym po odstawieniu nie da się tego przewidzieć...
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Nie ma na to odpowiedzi, szczegolnie, ze skróciłaś opakowanie.
może potrwać zanim organizm wróci do normalnej pracy.
Test najlepiej zrobić ok. 14 dni po stosunku - zdążyło tyle minąć?
poza tym od 8 grudnia nie minął nawet miesiąc, krwawienie ma jeszcze czas, zeby sie pojawic normalnie.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
patinka89, stosunki niezabezpieczone mogą jak najbardziej owocować ciążą. Może test jeszcze jej nie wykazał, nie wiadomo. Poza tym po odstawieniu tabletek okres może przyjść bardzo różnie - rozregulowałaś sobie po prostu cykl.
patinka89, po odstawieniu pigułek cykle mogą być nieregularne, więc trudno powiedzieć, kiedy okres się pojawi, to trochę jak wróżenie z fusów, zwłaszcza że ostatnim razem nie wzięłaś całego opakowania do końca, tylko przerwałaś po 8 tabletkach. Dla pewności zrób za jakiś czas jeszcze jeden test, bo z tym współżyciem bez zabezpieczenia to nigdy nie wiadomo. Jeśli miesiączka nie pojawi się do powiedzmy 60 dni od momentu ostatniego krwawienia z odstawienia (tego po przerwanym opakowaniu), pójdź do ginekologa.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ Dodano: Pon 02 Sty, 2012 21:11 ]
a chciałam jeszcze zapytać o jedno pytanie czy jak dostane już ten okres to czy mogę normalnie zacząć z powrotem tabletki ?;>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum