Mierzyć możesz zacząć nawet 1 dnia cyklu (ja właśnie tak bym robiła, mierzyła cały cykl). Najlepiej gdzieś od 5 dnia, tak żeby wyłapać zmiany temp okołoowulacyjne. A jak już poznasz swój cykl to możesz mierzyć nawet od 10 dnia (zależy kiedy zazwyczaj masz owulację)
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
A po przerwie moge wrócić normalniei do starych tableteczek?Czy trzeba sie skonsultowac z pania doktor w tej sprawie?:P Bo jakos nei zabardzo chce mi sie do niej wybierac, jak mam w zapasie 4 opakowania...
Ja bym wróciła normalnie, bo przecież i tak za te powiedzmy max 3 op. będziesz musiała lekarza odwiedzić. Co innego gdy coś się dzieje lub przedtem miałaś problemy z pigułkami - wówczas nie zaczynałabym po przerwie bez konsultacji.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
mushka [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 11:20
czesc dziewczyny:) ja wlasnie jestem w przerwie z tabletkami, juz od 2 miesiecy, tak mi lekarz zalecil;\wszystko byloby ok, gdyby nie to ze mi sie okres spoznia juz od prawie 10 dni! ciaze wykluczam,ale tak na wszelki wypadek zrobie test. Nie wiecie moze, czy odstawienie tabletek moze spowodowac opoznienie okresu?aha jeszcze jak skonczylam brac tabletki to odczuwalam swedzenie i pieczenie,ale to juz wyleczylam. moze to tez bedzie jakis powod ? eh...:(dzieki za pomoc pozdrawiam
naprawde nie ma sie co martwic. organizm caly czas byl przystosowany do tabletek, wiec teraz nagle gdy juz ich nie bierzesz, to nie wie, jak ma reagowac.. wiec spoznienie sie okresu jest jak najbardziej na miejscu nie ma powodow do obaw
Na uspokojenie dodam jeszcze, ze jak kolezanka przestala brac tabletki dostala krwawienie z odstawienia a nasetpny okresa dopiero po przeszlo 50-sieciu dniach.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
mushka [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 21:09
dzieki dziewczyny;)troche sie uspokoilam;) eh brzuch mnie juz boli od tygodnia, a okresu jak nie widac, tak nie widac;\najgorsze jest to czekanie....pozdrawiam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum