oluchna19
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 20:36
hej, mam problem... brałam dwa opakawania bez przerwy, niedawno miałam przerwe tygodniowa, osmego dnia jak zwykle wzielam tabletki i biorę już 7 tabl. i dzisiaj po sikaniu zobaczyłam na papierze w śluzie krew. nie było jej dużo, takie jakby pojedyncze skrzepiki, male... co to może znaczyc ?
Wiek: 27 Dołączyła: 26 Sie 2009 Posty: 25 Skąd: obecnie Wa-wa
Wysłany: Sro 18 Sie, 2010 16:59
Trochę mnie niepokoi moja huśtawka hormonów...tabletki odstawiłam z początkiem marca, do maja było wszytko ok, tzn okres jak w zegarku. W czerwcu opóźnił się o 2 tyg, a teraz czekałam na niego od 25 czerwca aż do dziś Pytałam lekarza czy to normalne, to stwierdził, że organizm około pół roku dochodzi do siebie po odstawieniu.
W dodatku przyszedł taki bolesny, aż słabo mi się robiło i na wymioty się zbierało.
Przed braniem miałam cykle 34-36 dniowe i bez bólowych dolegliwości. Zaczynam się trochę niepokoić....
Wiek: 23 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 673 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 21:20
mam trzeci "swój" cykl, na czysto.
od mniej więcej miesiąca wyskakują mi syfy... i to nie kwestia pielęgnacji czy kosmetyków, bo wyskakują na dekolcie, piersiach, ramionach, plecach, karku i szyi okropne... i jak znikają to dokładnie w tych samych miejscach się odnawiają
Wiek: 27 Dołączyła: 26 Sie 2009 Posty: 25 Skąd: obecnie Wa-wa
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 21:32
możliwe... u mnie po odstawieniu nagle na dekolcie wysypało, a o twarzy to już nie wspomnę mi gin powiedziała, że do pół roku się normuje organizm po odstawieniu, a potem to wielka niewiadoma...
u mnie 3 cykl bez hormonów i jak na razie (odpukać ) wszystko z cerą OK, nic się nie pojawiało w trakcie brania tabsow i teraz również buzia gładziutka jak u niemowlaka.
powietrze z cycków mi trochę zeszło ale o dziwo zachowały okrągły kształt, wcześniej miałam takie stożki
zauważyłam nieco większe przetłuszczanie włosów, muszę je myć co 2 dzień.
jak wam się wydaje? czy jeśli przerwę teraz cykl ( zostało mi 6 tabsow do konca ale ginekolog zakazała mi ich brać poki mam noge w gipsie- mam jak najszybciej odstawic...:/) a kochałam się wczoraj z moim facetem to jestem jeszcze zabezpieczona? czy mam poczekac np 3 dni jeszcze brac tabletki wrazie gdyby jakies plemniki jeszcze 'we mnie żyły' ?? czy moge tak po prostu przerwac cykl i czekac na okres i bede i nie mam sie o co martwic?
Ja byłam niedawno u dermatologa, bo miałam problem z krostkami na dekolcie i plecach.
Powiedziała, że to najprawdopodobniej po odstawieniu hormonów i przepisała leki.
Powiedziała, że nie ma co liczyć na to, że samo przejdzie.
_________________ Love, love is a verb,
Love is a doing word,
Fearless on my breath
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum