Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Przesadna zazdrosc...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Justyce
Sro 23 Mar, 2011 15:29
Przesadna zazdrosc...
Autor Wiadomość
pentelka 

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 18:07 

bioevo napisał/a:
z drugiej jednak strony można ją uznać za komplement i zaangażowanie partnera..
Raczej nie bardzo :wink: Za takowe można uznać zwykłą zazdrość, a chorobliwą trzeba leczyć, bo może skutecznie zniszczyć ludzi i związek.

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 18:42 

bioevo napisał/a:
Przesadna zazdrość partnera bywa bardzo denerwująca, a nawet przykra, z drugiej jednak strony można ją uznać za komplement i zaangażowanie partnera..

ja bardzo dziękuję za taki komplement...Ty chyba nie wiesz o czym mówisz :roll:

tao__ 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 00:19 

dziewczyny, mam problem ze sobą :(
walczę z tym, ale.... wkurzam się jeszcze bardziej gdy sie wkurzam z zazdrosci.
Tak, jestem zazdrosna jak jasna cholera :( I wiem dlaczego :( I wiem, że mi to przejdzie...

W sekundę potrafię się zdenerwować gdy R spyta o...moje koleżanki (bo ja z nimi nie mam za bardzo kontaktu i nie nawijam o nich) - wiem ze to niegroźne, ale mnie od razu krew zalewa. Czasem specjalnie inaczej zagada - mi na zlosc, bo wie ze sie wkurzam :( Dobija mnie tez gadkami o innych dziewczynach :( itp itd

wiem czemu to mam... czuję się niepewnie :( jestem dumna lwicą i dlatego tak bardzo denerwuje mnie to ze sie denerwuje z zazdrosci :( z tego rowniez wiem, ze ta moja zazdrość sie zmniejszy. Moja niepewnosc wynika z tego, ze nie mam swojej "pozycji" (jakbym miala to mialabym to w dupce), gdyz nie jestem jego dziewczyną. Mam uraz po tym, jak kręciłam z kolesiem i wszystkim znajomym przyznałam sie ze "jest mój w *uj" na imprezie u mnie wyszedł z moją kolezanką (z którą potem był 2 lata, ale kij z tym - przeszła mi zlosc i dalej sie kumplujemy:P). Nie zapomniałam niestety co czułam wtedy i mam uraz, ze poki nie jest "mój", to ktoś mi go zabierze :( Czasem mam jakies dziwne reakcje obronne i robię piko^sceny, zazwyczaj na gadu. Oczywscie ta reakcja doprowadza mnie do szału i jego zaczyna denerwować :( I nie słysze pochwał swojej osoby, tylko innych - to tez mnie czasem smuci :/

Denerwuje mnie tez to, że zachowuję się tak, jak nigdy nie chciałam, bo mnie to denerwowało. To potęguje jeszcze moją złość. :(

Sorrki, tak mnie naszło i musiałam, trochę nieskładnie, wylać to z siebie. :(

^piko - jeszcze mniejsze niz mikro :P

pentelka 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 00:42 

tao__, robienie scen zazdrości facetowi, który nie jest Twój uznałabym za pewne narzucanie się. On chce być z Tobą?

Cesis 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 08:06 

Jak dla mnie to jest jakiś chory układ, Ty go kochasz, spotykacie się, śpicie ze sobą ale nie jesteście razem. I jeszcze ta zazdrość... Pogadaj z nim, on wie co do niego czujesz i chcesz czegoś więcej niż seksu i spędzania razem czasu, wie że chcesz być z nim oficjalnie i poczuć się bezpieczniej? Dlaczego on nie chce związku?

"Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie"...
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"

Wampirek 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 08:33 

tao__, pw;)

misia 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 09:41 

szczerze?
jeśli on nie chce związku z Tobą to daj se spokój
co innego spać z facetem raz na jakiś czas, a co innego spotykanie się i wzajemne szarpanie kiedy jedna strona chce czegoś więcej, a druga nie
im szybciej to pojmiesz tym lepiej dla Ciebie
zaoszczędzisz sobie nerwów, czasu i przede wszystkim godności

długo to trwa?

wracam do naturalnego koloru włosów

palmal 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 10:38 

misia zgadzam się z tobą jednak nie zawsze jest to takie proste - dać sobie spokój. może jak na horyzoncie pojawi się zdatny mężczyzna - bodziec do zmian- to tao_ zadziała?

tao__ 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 11:02 

Cesis, nie chce związku bo boi sie go. Boi się przejsc etap dalej. Boi sie, że kiedys mogłoby sie coś zjebac, moglibysmy sie rozstac i stracilibysmy kontakt i nie mógłby sobie tego darowac. Boi sie ponieść ryzyko. Jest wiele rzeczy wynikających z jego psychiki. Wiedziałam o tym zanim on o tym wspomniał.

Mi nie chodzi o to, zeby tu słuchac "daj sobie spokój" bo nie dam, wiem o tym.

Mnie denerwuje moja reakcja, ale chociaż znam jej podstawy i powody - musze to zwalczyć, ale nie pójściem na łatwizne, czyli tym, że dam sobie spokój. Bo to we mnie siedzi, uraz, który teraz się ujawnił, bo jest R, a równie dobrze mógłby przy kimś innym.

Musiałam to gdzieś wylać z siebie, dzięki za odp!

Hanca 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 11:51 

Twoja reakcja jest zrozumiała. Jeśli nie jesteście w związku to naturalne, że się boisz i czujesz niepewnie. Gdyby on na prawo i lewo mówił o Tobie "moja dziewczyna", przytulał, patrzył maślanymi oczami i mówił, że pięknie wyglądasz, zazdrość pewnie byłaby mniejsza albo wcale by sie nie pojawiła.

Myśle, ze w tej sytuacji ciężko będzie Ci się od tej zazdrości uwolnić. Pewnie zmniejszy się ona gdy ustabilizuje się wasz związek. Ale powinnaś panować nad okazywaniem jej, bo takie sceny raczej mogą działać negatywnie. Po prostu gdy czytasz coś takiego na gg wyłącz się, odejdź od komputera, idź na dwór, popłacz sobie. Staraj sie nie atakowac faceta.

Cesis 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 11:54 

tao__, a nie wydaję Ci się, ze to co jest miedzy Wami to taki związek? Nie mówicie: to mój chłopak, to moja dziewczyna ale tworzycie pewnego rodzaju związek. Sypiacie razem, Ty spędzasz chyba dość sporo czasu z jego rodziną wnioskując po Twoich postach, moim zdaniem nie jesteście w związku oficjalnie ale tworzycie pewnego rodzaju związek, dziwny związek. Boi się że może się kiedyś coś popsuć, przecież teraz tez może w każdej chwili się coś popsuć i równie dobrze teraz możecie stracić ten kontakt ze sobą.

"Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie"...
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"

tao__ 

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 13:12 

"na zywo" juz nie reaguje, puszczam to mimo uszu. Ale słowo pisane jednak nie jest tak łatwo olać.
Hanca, miło ze zrozumialaś :) chociaż... mi nie zalezy na gloszeniu na prawo i lewo ze jestesmy razem, publicznym obsciskiwaniu sie itp itd
Cesis, dobzre to ujełaś "dziwny".

Ok, koniec juz o tym :)
dzieki!! :)

Odpowiedz do tematu