prosze jesli ktos postapil jak ja to mi moze odpowie na moje pytanie przestalam brac tabletki bralam je ponad rok teraz niewiem jakie beda skutki uboczne moze ktos doswiadczyl ...odstawilam je poniewaz pokazal mi sie widoczny wasik i niewiem jak go usunac .ale tez zauwazylam ze mam juz piaty dzien po okresie plamienia czy mam sie czegos obawiac czy powinnam powrocic do tabletek pomozcie prosze
wasik usun u kosmetyczki.....
skutkiem ubocznym odstawienia tabletek niewatpliwie jest fakt ze niewiadomo dokladnie ile cykl trwa i kiedy sie okresu dostanie...moga sie pojawic jakies pryszcze, ale moga tez zniknac...mozna przytyc albo schudnac roznie jest.... no i sie ma pms...
jak dopiero co odstawilas tabletki to nie ma co panikowac, organizm potrzebuje troche czasu zeby sie przestawic
lucyna [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 20:09
dziekuje ci agnieszko za tak szybka odp. bede czekala cierpliwie swoich zmian jeszcze raz dziekuje...pozdrawiam
kinkazu [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 23:50
Ja jestem już drugi cykl bez tabletek i bardzo nie podobam się sobie. Przytyłam. Nie jem więcej niż jadłam do tej pory, a waga ni stąd ni zowąd pokazuje 54 zamiast 52. Jeansy cisną. Biust się nie zmiejszył, za to sutki są mniej ukrwione i "obżyłowane" - to mi akurat pasuje. No i ostatni skutek uboczny, który byłby błogosławieństwem przy tabletkach. Ciągle myślę o seksie - gdy brałam tabsy wogóle nie miałam popędu.
odstawilam je poniewaz pokazal mi sie widoczny wasik i niewiem jak go usunac .ale tez zauwazylam ze mam juz piaty dzien po okresie plamienia czy mam sie czegos obawiac czy powinnam powrocic do tabletek pomozcie prosze
Odstawilas z tych powodow, tak? Ktore to bylo opakowanie tabletek?
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
lucyna [Usunięty]
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 13:45
odlozylam tabletki pomocy..
witam odlozylam tabletki czytam te wasze komentarze i boje sie tych rozlegulowanych miesiaczek dopiero je odstawilam i pytam sie kogos czy moge je znow zaczac brac od nowej miesiaczki czy moze wyjda mi jakies komlikacje prosze o odp dzieki
To po co w ogóle odstawiałaś skoro teraz chcesz znowu brać? Owszem możesz zacząć brać od najbliższej miesiączki. Jednak przerwa by miała jakikolwiek sens powinna trwać co najmniej 3 cykle. Takie branie i odstawianie na miesiąc jest bezsensowne...
A poza tym co do regularności cykli to na prawdę różnie bywa. Wiele dziewczyn odstawia pigułki i ma cykle jak w zegarku. Tak więc opiniami nie masz co się kierować, bo u każdej może być inaczej.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
lucyna, jak dlugo bralas tabletki? Dlaczego je odstawilas? Ile trwa przerwa w przyjmowaniu?
Odstawilam tabletki jakies 3 miesiace temu, nie przytylam/schudlam, miesiaczka normalnie cykle 28 dniowe, jaz w zegarku, Pati ma racje, roznie bywa.
Mnie zastanawia dlaczego odstawilas tabletki i jak dlugo je przyjmowalas?
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Moni, mnie też to zastanawia
Ja zresztą pigułki też odstawiłam jakiś czas temu (dokładnie 4 cykle temu) i nie przytyłam, cera mi się nie pogorszyła, miesiączki mam normalne (tak śmiesznie na zmianę 26 dni i 32 dni)...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Ja też odstawiłam tabletki 1.5 miesiąca temu. Na tabletkach schudłam, po odstawieniu dalej utrzymuję taką samą wagę. Cera mi się nie pogorszyła. Pierwszy okres przyszedł w 31 dniu cyklu (cykl miał taką samą długość jak przed braniem tabletek). Ogólnie żadnych różnic, poza bardziej bolesną miesiączką, nie odczuwam.
Wysłany: Pon 21 Sty, 2008 17:26
dziewczyny tabletki bralam prawie 2 lata i odstawilam je dopiero pierwszy tydzien dlatego ze pojawil mi sie widoczny wasik teraz znow chce je brac poniewaz zmalaly mi piersi i wyszly mi pryszczyki pomozcie co zrobic brac dalej czy odczekac jakis czas a jesli zaczac to teraz przy miesiaczce pozdrawiam dzieki
przydałoby się kilka pzrecinków w twojej wypowiedzi, ŁATWIEJ by sie czytało..............
Co do piersi - zmalały, bo zeszłą pigułkowa opuchlizna. Pryszcze... no cóż... hormony to nie cukierki (przysłowiowo), więc nie dziw się, że organizm tak reaguje. U mnie po odstawieniu pryszcze wróciły w natężeniu nawet ciut większym niż przed pigułkami, ale po jakimś czasie wszystko się ustabilizowało.
A co zrobisz to zalezy od ciebie i od lekarza, do którego i tak powinnaś pójść, jeśli chcesz brać znowu tabletki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum