Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sob 04 Mar, 2006 16:47
aniaaaa napisał/a:
miałam luźny stolec
to raczej nie biegunka, po ktorej nie wiesz jak sie nazywasz.... wiec jesli Cie nie przeczyscilo dokumentnie to nie panikuj...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
aniaaaa [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Mar, 2006 16:56
Ok, dzięki, pamiętam jak sie nazywam, to nie było nic strasznego a panikara to ja jestem wiem, bardzo dobrze wiem...:D w sumie to było jednorazowa wizyta w toalecie....więc nie biore drugiej.
ania bez przesady moze co ?? dodakowa pigulke bierze sie przy mega biegunce
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
aniaaaa [Usunięty]
Wysłany: Nie 05 Mar, 2006 00:10
Ok, sorki za panike, ale nie znam sie tak na tym jak wy a wole spać spokojnie no ale jakby nie było znowu sie czegoś nauczyłam, po pierwsze, że nie mam sie tym przejmować, a po drugie, że nie mam siać paniki na forum
Jolunia [Usunięty]
Wysłany: Sob 29 Lip, 2006 06:11
Mam pytanie o Triregol. Dotychczas bralam inne srodki i stosowanie zaczynało sie w pierwszym dniu cyklu.Przyznam że kupilam Triregol i bez czytania ulotki wziełam pierwszą tabletke równiez w pierwszym dniu cyklu.Potem doczytalam że zaczynac stosowanie tego leku powinno sie w 5. dniu cyklu.Co mam teraz zrobic?...Stosowac dalej?Czy przerwac i nastepna tabletke wziac w szóstym dniu?
Kobieto! Aż wygooglałam sobie ulotkę do tych tabletek i tam jak byk jest napisane:
"(...)Przуjm⋃jąc pierwszą tabl - w 5 dni⋃ cуkl⋃ należу stosować dodatkową metodę antуkoncepcji l⋃b powstrzуmać się od współżуcia przez całу pierwszу cуkl.
Stosowania dodatkowej metodу antуkoncepcji można ⋃niknąć rozpoczуnając przуjmowanie tabletek 1 dnia cуkl⋃."
Wniosek: jeśli pzryjęłaś pierwszą tabletke pierwszego dnia cyklu to plus dla ciebie - od początku jesteś w pełni zabezpieczona. Jeśli zaczęłabyś przyjmowanie od piątego dnia - wskazana byłaby dodatkowa metoda zabezpieczenia pzrez pierwszy cykl z tymi tabletkami.
Wsio jasna kak solnce
Sliczne dzieki za odpowiedz, widac studiowałam ulotke w nocy i bez okularkow i nie doczytalam.
Pozdrawiam.
powerstuff_girl [Usunięty]
Wysłany: Sob 16 Gru, 2006 22:35
apropo tematu
hmm... a z novynette jak jest? wogole jak sie robi ta przerwe.. .ze sie tak zapytam. po prostu mam wziac po 21 tabletce pierwsza z nastepnego opakowania zjesc nastepne 21 i dopiero zrobic przerwe? i czy w tym czasie jestem w pelni zabespieczona?
powerstuff_girl, no jak weźmiesz 2 opakowania pod rząd to właśnie nie zrobisz przerwy. Zabezpieczona oczywiście będziesz, bo jak cały czas je bierzesz, to niby dlaczego miałoby być inaczej?... A Novynette to normalne, jednofazowe pigułki.
Wysłany: Sob 16 Gru, 2006 22:50
ahaaa... czyli dopiero po kolejnych 21 moge sobie zrobic 7 dniowa przerwe?... sorki za nowy temat... ;/
mozecie mi jeszcze powiedziec czym sie roznia jednofazowe od dwu i trzy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum