ja sobie tłumacze, ze do 18 mam wziąc i koniec. Biore rano, żeby pamietac i automatycznie brac - woda i tabletki leza przy lózku. Ostatnio robie to tak automatycznie ze zapominam czy wzielam, przez to przychodze i sprawdzam ;p
tez tak miałam, ale teraz rano myusze brac takie piguły, co po nich 4h odstepu...
no i biore ok 14 :/
ale przypomnienie w komórce mi wystarczaa
Wy dziewczyny nie kombinujcie tylko biercie tabletki w czasie maksymalnie zbliżonym do godziny o której normalnie powinnyście brać... bo potem będzie zgrzyt i posty "brałam normalnie, a zaszłam w ciążę"
Witam !!
Czytałam wątek ale mimo to mam pewne pytanie. Proszę o pomoc.
Brałam tabletki novynette przez 7 miesięcy, teraz zrobiłam sobie 4 - miesięczną przerwę. Dzisiaj zaczęło mi się krwawienie, w związku z tym wzięłam pierwszą tabletkę ( novynette).
W dniach 7-14 czerwca mam bardzo ważny wyjazd i nie mogę mieć w tym czasie miesiączki.
Mam pytanie:
Czy lepiej byłoby wziąć 17- 18 tabletek i zrobić przerwę 7-dniową ( od 1 do 7), czy wziąć 28 tabletek i wtedy zrobić przerwę?
Nie zalezy mi na ochonie w tym czasie, chcę tylko przesunąc okres.
Jestem początkująca i nie mam pojęcia co byłoby lepsze. W którym przypadku prawdopodobieństwo krwawienia jest większe?
Proszę o pomoc i radę.
ninana, wszystko jedno, jak wolisz. ale ja bym wzięła mniej tabletek i wolałabym mieć krwawienie wcześniej. Po przy łączeniu opakowań może się zdarzyć, że zacznie Ci się plamienie.
Dziękuję bardzo za odpowiedź !
Jest to moje pierwsze opakowanie po przerwie, więc boję się trochę, że miesiączka zacznie mi się normalnie - tj. po 21 dniach. Czy jest to możliwe ? Czy mogę miec jako taką pewność ze miesiączka przesunie mi sie na dni 1- 7?
ninana, to już w ogóle nie będzie "miesiączka", tylko krwawienie z odstawienia Nie możesz mieć żadnej pewności. Krwawienie może wystąpić dowolnego dnia w trakcie przerwy. Jeśli nie boisz się ewentualnych plamień, to może weź o te 7 tabletek więcej...
Pamiętaj, że przez 3 pierwsze opakowania możesz mieć różne skutki uboczne...
Witam wszystkie Panie
Mam pytanko w imieniu mojej koleżanki - czy przy Nuva Ring można nie robić przerwy ? Koleżanka ma wyjazd na szkolenie i chciałaby uniknąć w tym czasie krwawienia i wożenia się z dodatkowym krążkiem tym bardziej, że musi być on przechowywany w lodówce.
Prosze o jak najszybszą odpowiedź !
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Biedronka [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 19:10
witam
biorę logest już przez 3 lata ale jeszcze nigdy nie przesuwałam sobie okresu... Az w końcu nadszedł ten moment. Po przeczytaniu rzeczy znajdujących się tutaj udało mi się ustalić, że:
jeśli skończę 1 opakowanie i zacznę brać 7 tabletek z następnego to po tych 7 będę mogła zrobić przerwę 7 dniową. A po niej mogę normalnie zacząć brać kolejne opakowanie. I przez ten cały czas będę zabezpieczona. Wyciągnęłam dobre wioski?
Kobiety... ratunku...! Nie mam już czasu szukać teraz (lenistwo trochę też :/)... zrobiłam sobie przerwę od poniedziałku (w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę), krwawienie dostanę pewnie w czwartek... Ale nagle okazało się, że lepiej, jakbym go w piątek już nie miała... Więc skróciłabym przerwę. Tylko dwa dni to za mało chyba, co? Raczej trzy powinny być? Tak mi się wydaje, ale mam nadzieję, że mi powiecie jednak co innego... Mogę już dzisiaj wziąć tabletkę i uniknąć krwawienia...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum