Whatever. Teraz to już i tak po ptokach poza tym... to nie ja się za późno ogarnęłam, tylko on. Nieważne. I tak lepiej, jak się okazało, żebym miała teraz niż za tydzień
mam problem a wiec ukradziono mi torebke gdzie mialam tabsy to byla 6 tabletka recepty nie mam i dopiero w poniedzialek ja zdobende wiec omine 2 tab co zrobic przestac brac i wziasc od nastepnego okresu czy ominac i pozniej brac normalnie i zabezpieczac sie do konca opakowania cz juz niewiem co?
[ Dodano: Sob 05 Cze, 2010 18:27 ]
czy odp im ktos
[ Dodano: Sob 05 Cze, 2010 20:17 ]
dziewczyny pomocy
bibu [Usunięty]
Wysłany: Pią 25 Cze, 2010 08:45
1 raz kombinuje z tym przesuwaniem, mimo ze biore tabletki dosc długo. wiec mimo ze tu wszystko bylo napisane to doptyuje ;> z gory wybaczcie upierdliwosc
moge dolozyc do opakowania 3 tabletki czyli wziac 24 potem zrobic 7 dniową przerwę i w nastepnym opakowaniu wziac 18, tak?
tylko krwawienie powinno wystapic wtedy np jak zwykle w 4 dniu przerwy czy moze byc inasczej\
bibu, tak, możesz. A z krwawieniem to Ci niestety nie powiemy, kiedy wystąpi.
Wysłany: Pią 25 Cze, 2010 22:11
no mi od zawsze wystepuje czwartego, nawet o tej samej porze mniej wiecej. nigdy nie bylo inaczej stad myslalam ze moze tez tak bedzie, bo mi tu wlasnie zalezy na tym zeby wystapiło wtedy kiedy bym chciala
ale rozumiem ze nie da sie tego do konca przewidziec, mam nadzieje ze troche to przesunę. dzieki za pomoc.
WodaMineralna [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 10:10
Czy skracanie opakowań ma jakieś granice? W sensie, że lepiej nie robić tego kilka razy pod rząd? Ja skracam już 3cie opakowanie do 19stu tabletek (3cie i ostatnie zarazem) i jestem w sumie spokojna, ale wpadł mi dziś przed oczy pewien tekst Pani doktor (moim zdaniem niezbyt wiarygodny i niezgodny z ulotką) i wolę poznać jeszcze Wasze zdanie tak dla spokoju sumienia. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Edit: 3cie i ostatnie w sensie, że następnych nie będę już skracać, a nie że kończę całkowicie branie tabsów.
WodaMineralna, nie ma. Podobnie jak przedłużanie, np branie po 2 opakowania pod rząd. Grunt by było to minimum 16 pigułek.
Swoją drogą, po co tak skracasz?
WodaMineralna [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 13:07
natalenka, dzięki za odp.
A skracam bo lecę niedługo do Egiptu i krwawienie wypadało mi akurat na początku wakacji (3-6 dzień). Nie łączę opakowań bo tragicznie się wtedy czuję (jestem cała opuchnięta, bolą mnie piersi, brzuch, jajniki, pojawiają się też plamienia) - więc krwawienie musiałam albo przyspieszyć albo opóźnić o kilka dni. Łatwiejsze (o mniej dni) było przyspieszenie dlatego je wybrałam.
dewolaja888 [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Lip, 2010 20:41
Witam jestem tutaj nowa i mam pytanie biorę cyprest. Wziełam całe opakowanie i nie robiąc przerwy ( ze wzg na przyjazd mojego chłopaka zza granicy ) zaczełam następne opaowanie. Dzisiaj wzięłam 14 tabletkę i chciałabym od jutra zrobić przerwe. Czy można ? Czy muszę brać to opakowanie do końca. NIe wiem czy to ma jakieś znaczenie ale jeszcze dzisiaj współżyłam.. Proszę o odpowiedź
Wysłany: Pią 16 Lip, 2010 09:32
Dziewczyny czy przy pierwszym opakowaniu tabletek mogę zrobić taką kombinacje że skrócę to opakowanie o 2 tabletki (czyli wezmę 19) a po 7 dniach przerwy wezmę normalnie 21 ? antykoncepcja jest zachowana przez cały czas ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum