Mam pytnie...czy mogę wziać pod rząd dwa opakowania tabletek Tri Regol zeby uniknac krwawienia, czyli zaraz po 21 tabl przyjac 1 z nastepnego opakowania? Dokładnie podczas 7 dniowej przerwy mam slub i wolalabym obyc sie bez krwawienia w tym czasie...czy jest to mozliwe?
Można tak zrobić z tabletkami dwuskładnikowymi. Poszukaj na tym forum, na pewno cośbyło o trójfazowych.
Hmm, chyba tylko przy nierobieniu przerwy mogą czasami wystąpić plamienia jako skutek uboczny, ale nie zawsze.
P.S. Uczyć i się uczyć muszę ;]
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 15:32
nie mozesz,bo to tabletki trojfazowe,tzn. poszczelne fazy maja rozny sklad!okres przesunac mozesz jedynie dobierajac pigulki z ostatniej fazy (bodajze zolte),a wiec maksymalnie o 10 dni.
ale to nawet jesli mozna przesuniac o tydzien, to kolezanke uratuje mnie tez sie wydaje, ze nie mozna brac calego opakowania przy trojfazowkach.
doki, najlepiej byloby gdybys poradzila sie szybka jakiegos lekarza, nawet telefonicznie, albo byl gdzie w sieci taki portal gdzie mozna bylo napisac do ginekologa wiadomosc. Ja pisalam chyba 2 razy i dostalam odpowiedz w ciagu 2-3 dni.
_________________ What would you do if you were not afraid?
i z tego co mi wiadomo, mozna przedluzyc ta trzecia faza tylko dwa razy...
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
no ja wlasnie nie pamietam adresow, ale pogooglaj troche i powinnas latwo znalezc
_________________ What would you do if you were not afraid?
doki [Usunięty]
Wysłany: Czw 16 Lut, 2006 00:32
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego tematu: czy można wcześniej skończyć zażywanie tabletek np po 14 pigułce, aby tydzień wcześniej wywołac krwawienie? potem 7 dni przerwy i nowe opakowanie od początku? To by mi bardziej pasował, bo okres wypadł by przed ślubem a nie w podóży poślubnej
Jakiś lekarz na sieci poradził wziąć po rząd dwa opakowania mimo ze biore trójfazowe tabletki Triregol..? Od Was wiem, że można przedłużyć 3 fazę cyklu, biorąc dłużej pigułki z następnego opakowania, ale tylko z 3 fazy?
dopiero po 16-17 tabletce mozesz zrobic przerwe.
a przedluza sie tylko 3 faza, ginekolog zle ci powiedzial.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum