przyśpieszenie przerwy i nie rozpoczęcie nowego opakowania
Witam, mam do was pytanie. W tym cyklu wystąpiła u mnie pojedyncza biegunka, 15 minut po wzieciu tabletki, więc od razu łyknęłam druga, dolegliwosc ustapila, wiec pigulka na pewno sie wchloneła. Nastepne bralam codziennie o tej samej porze, nie miałam wymiotów ani biegunek, dzisiaj powinnam wziasc ostatnia (21) tabletke z tego opakowania, ale tego nie zrobilam, poniewaz tak jak wczesniej napisalam, musialam wziasc dwie jednego dnia i zostalo mi o 1 tabletke mniej. Tak wiec skonczylam branie po 20 dniach, a nie 21 i dzisiaj juz zaczelam 7 dniowa przerwe (20dni brania+7 dniowa przerwa). Jakies 3 dni temu kochałam się ze swoim chłopakiem. Planuje nie brania juz nastepnych pigulek anty ze wzgledów osobistych.
Pytanie 1: Czy dobrze zrobiłam biorac tabletki przez 20 dni, a nie przez 21? Ma to jakis wplyw na zabezpieczenie?
2: Czy jestem zabezpieczona po stosunku, który odbył się 3 dni temu (czyli 3 dni przed pierwszym dniem przerwy) mimo tego ze nie wezme tabletki 8 dnia przerwy?
Jesli cos jest nie zrozumiale to prosze pytac.
Pozdrawiam
Czy dobrze zrobiłam biorac tabletki przez 20 dni, a nie przez 21? Ma to jakis wplyw na zabezpieczenie?
Dobrze zrobiłaś, można opakowanie nieco skrócić.
zawstydzona napisał/a:
2: Czy jestem zabezpieczona po stosunku, który odbył się 3 dni wczesniej mimo tego ze nie wezme tabletki 8 dnia przerwy?
Jeśli te 3 dni temu to było jeszcze w czasie brania tabletek, to jesteś zabezpieczona. Ostatnim bezpiecznym dniem był dzień, kiedy wzięłaś ostatnią pigułkę.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
W tym cyklu wystąpiła u mnie pojedyncza biegunka, 15 minut po wzieciu tabletki, więc od razu łyknęłam druga, dolegliwosc ustapila, wiec pigulka na pewno sie wchloneła.
Nie ma czegoś takiego jak "pojedyncza biegunka"
Jednorazowy rzadki (nawet jak człowiek ma wrażenie, że to woda sama) stolec to nie jest biegunka. A nie zdążyłoby Cię przeczyścić tak, żeby wydalić pigułkę połkniętą 15 minut wcześniej, to jest niemożliwe. Ona sobie wtedy spokojnie jeszcze w żołądku siedziała, więc zażycie drugiej pigułki było po prostu zbędne. Nic się nie stało, ale tak na przyszłość - to po prostu nie ma sensu
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mam jeszcze jedno pytanie, takie na przyszłość
Czy byłabym zabezpieczona podczas tej (po 20 dniach brania) przerwy jesli 8 dnia zaczelabym nowe opakowanie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum