Wiek: 18 Dołączyła: 23 Maj 2011 Posty: 232 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 19:43
przyspieszona owulacja?
zakladam nowy watek bo nigdzie nie moglam znalezc nic w tym stylu - mozliwe, ze owulacja moze sie pojawic w ciagu kilku dni od okresu? tzn okolo 3 dni... cykle mam w granicach 28-30 dni, ale ostatnio uplawy takie jak przed i w czasie owulacji pojawiaja mi sie duuuzo wczesniej niz zazwyczaj, juz po 3-4 dniach...
"Upławy" jako takie to w ogóle stan chorobowy...
http://www.google.pl/sear...lient=firefox-a
I ja bym poszła do lekarza, ponieważ okres z normalnym cyklu pojawia się pok 14 dni po owulacji, może to rzeczywiście jakaś infekcja.
A owulację obserwuje się wieloobjawowo, nie tylko po śluzie...
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Chyba że marecka źle używa nazwy upławy. Upławy to nie jest duża, nawet obfita ilość normalnego, zdrowego śluzu.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
no o to mi chodziło, dlatego wzięłam w cudzysłów i pokazałam w google co to jest
a po zwiększonej ilości sluzu nie wnioskowałabym od razu owulacji.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
za to ja jesli miałam infekcje jakieś to właśnie miałam duzo, ale normalnego sluzu, nie zmieniał za bardzo koloru i zapachu, nie byłam pewna o co chodzi.
Wysłany: Wto 02 Sie, 2011 12:16
dzięki za poprawienie, właśnie ta duża ilość śluzu na dwa dni po okresie... ja sobie nie określam owulacji dokładnie bo się nie znam na tyle, ale te dni okołoowulacyjne w miarę łatwo jest "wyczuć"... w każdym razie mam tak od ostatnich dwóch cykli i się zastanawiam czy to możliwe czy po prostu aż tak bardzo się nie znam...
Upławy też mam denerwujące strasznie, o dziwnym zapachu i kolorze, gin powiedziała, że to od tamponów... kiedys dawno temu miałam różne problemy w tamtych okolicach, jak nie pełno krostek, to pieczenie i swędzenie, jak nie te ohydne upławy serowate, to ropnie jeden na drugim....
Wysłany: Wto 02 Sie, 2011 12:26
SFR, przez pierwsze dwa dni okresu muszę używać tamponów bo mam obfite krwawienia, staram się tego unikać, ale czasem sytuacja wręcz tego wymaga. reszte dni sobie odpuszczam
pławy też mam denerwujące strasznie, o dziwnym zapachu i kolorze, gin powiedziała, że to od tamponów...
poszłabym do innego lekarza, infekcje się leczy.
Marecka sorry argument dla mnie głupi. Też miewam obfite a nawet b. obfite miesiączki i jakoś nigdy nie było to dla mnie argumentem przeciwko podpaskom.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
marecka, osobiście uważam, że zdrowie jest ważniejsze niż wygoda poza tym nikt nie powiedział, że tampony są dla wszystkich...ja kiedyś też musiałam zrezygnować na jakiś czas z tamponów ze względu na infekcję i jakoś przeżyłam...
Upławy też mam denerwujące strasznie, o dziwnym zapachu i kolorze, gin powiedziała, że to od tamponów... kiedys dawno temu miałam różne problemy w tamtych okolicach, jak nie pełno krostek, to pieczenie i swędzenie, jak nie te ohydne upławy serowate, to ropnie jeden na drugim...
Zmień gina i dokładnie się przebadaj, bo takie upławy świadczą o jakimś stanie chorobowym, dziwny zapach czy kolor to może być infekcja bakteryjna, nie lekceważyłabym tej sprawy. Póki co zrezygnuj z tamponów, odstaw środki do higieny intymnej (myj się samą wodą) i zapisz się do innego lekarza.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wysłany: Wto 02 Sie, 2011 22:51
Justyce, po pierwsze gdziekolwiek bym chciala isc do gina, wszedzie trzeba czekac pol roku, poza tym bylam juz u trzech: pierwsza to zlekcewazyla, wynik z wymazu jakiestam bakterie, za zab nie pamietam (ale to niegrozne, przejdzie samo, gin nie byla wiarygodna, a juz na pewno jak sie okazalo ze sie zapila), druga i trzecia powiedzialy to co wyzej napisalam... nie dosc ze ginekologow u nas malo, to ciezko cokolwiek od nich sie dowiedziec, a prywatnie na razie nie moge sobie pozwolic... krostki, podraznienia przeszly mi juz dawno ale te uplawy czasem wracaja, czasem jest ok... poszlabym do gina do Olsztyna, ale tyle czekac....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum