Qlaira na Jeanine - pominięcie czerwonych tabletek?
Jestem właśnie przy końcu opakowania Qlairy. W niedzielę wypada mi pierwsza czerwona tabletka (tabl. 25). Jednak od następnego cyklu zmieniam tabletki na Jeanine.
Za tydzień w piątek (na święta) wypada mi wyjazd i w związku z tym chciałabym przełożyć sobie możliwe krwawienie, które - biorąc pod uwagę dotychczasowe krwawienia po Qlairze wypadałoby mniej więcej w tym terminie.
Wg mojej gin, jeśli po tabletce 26 (druga czerwona) nie wezmę ostatnich dwóch białych (placebo) tylko zacznę od razu Jeanine, to na 200% nie dostanę okresu bo podobno Jeanine są silniejsze czy coś (niezbyt chciało jej się tłumaczyć...). Tyle że ja jakoś nie mam takiej pewności - przy Qlairze okres dostawałam zawsze przy 1 białej tabletce i trwał on 4-5 dni, dość obfity. Stąd moja obawa, że nawet przy Jeanine będzie tak samo.
Stąd moje pytanie - czy może jakoś mocno zaburzyć cykl bądź spowodować inne nieprzyjemne rzeczy, jeśli POMINĘ 2 czerwone tabletki (25 i 26) i zamiast nich od razu zacznę Jeanine (od niedzieli)? W ten sposób w dzień wyjazdu będę brała 6 tabletkę Jeaninę i liczę, że ewentualny okres już by się wtedy skończył... Gin na takie pytanie powiedziała, że niby mogę, ale po co - skoro ona mi gwarantuje, że przy pominięciu białych okresu nie będzie i tak.
Czy faktycznie na podstawie składu tabletek można to stwierdzić?
Czy jeśli ominę czerwone tabletki to zabezpieczenie będzie zachowane? Jeśli nie - przez ile trzeba się dobezpieczać?
Wiem, że ta straszna chęć przesunięcia okresu może być dziwna, ale wyjeżdżam w miejsce gdzie nie wiem, jak będzie z higieną, a w tym czasie wiadomo - prysznic wskazany. No i ogólnie to dość mało jednak wygodne.
Hmm.. te czerwone zawierają tylko sam estrogen.. więc chyba nic takiego się nie stanie, jak je pominiesz. Z drugiej strony, faktycznie możesz mieć pewność, że przy pominięciu tylko białych też nie dostaniesz krwawienia, bo zamiast nich od razu zaczniesz brać pigułki, które faktycznie mają więcej hormonów. Może ewentualnie pojawić się plamienie, które bardzo szybko może zaniknąć.
Więc wybór faktycznie należy do Ciebie, jeśli będziesz pewniej czuła się, jeśli pominiesz te czerwone, no to ja bym tak zrobiła. Tak jak mówię, one zawierają tylko estrogeny, więc w sumie to pominięcie ich nie byłoby żadnym dramatem.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum