Wczoraj zaczęłam swoją przygodę z Q.
póki co (jak to przy zmianie tabletek) mam mdłości. zobaczymy co będzie dalej.
3majcie kciuki!!
malenkami [Usunięty]
Wysłany: Czw 01 Lip, 2010 09:46
Ja zaczęłąm drugie opakowanie i mam takie same dolegliwości co przy pierwszym opakowaniu. Po 10 tabletce z opakowania zaczyna mi się okres i trwa, aż do następnego.. Ginekolog powiedzial, że 3 opakowania trzeba wziąć żeby zobaczyć czy będzie OK, więc czekam cierpliwie.. Chociaż zastanawiam się nad odstawienie, bo 1 sierpnia chce na urlop wylecieć i nie wyobrażam sobie 2ch tygodni urlopu z okresem.. ;|
Kochani pomocy!
Biorę Qlaire ,wzielam dzis o 7 rano kolejna 13 tabletke,zjadlam sniadanie i niestety jakis rozstroj zoaldkowy i teraz nie wiem pomozcie mi,nie mam drugiego zapasowego opakowania,moge kupic dopiero jutro ale wzielam nastepna14 tabletke z blistra dla zachowania ciaglosci tylko ze to jest tabletka z poniedzialku, mysle ze dobrze zrobilam bo to ta czesc 17 tabletke ktore nie roznia sie skladem, powiedzcie mi teraz czy dobrze zrobilam i co dalej powinnam zrobic? zaczac nowe opakowanie od dnia gdy wzielam dwie tabletki czy sa inne rozwiazania,nie moge znalezc tego w ulotce
Kochani pomocy!
Biorę Qlaire ,wzielam dzis o 7 rano kolejna 13 tabletke,zjadlam sniadanie i niestety jakis rozstroj zoaldkowy i teraz nie wiem pomozcie mi,nie mam drugiego zapasowego opakowania,moge kupic dopiero jutro ale wzielam nastepna14 tabletke z blistra dla zachowania ciaglosci tylko ze to jest tabletka z poniedzialku, mysle ze dobrze zrobilam bo to ta czesc 17 tabletke ktore nie roznia sie skladem, powiedzcie mi teraz czy dobrze zrobilam i co dalej powinnam zrobic? zaczac nowe opakowanie od dnia gdy wzielam dwie tabletki czy sa inne rozwiazania,nie moge znalezc tego w ulotce
Wiek: 20 Dołączyła: 16 Wrz 2009 Posty: 74 Skąd: spod Warszawy
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 23:55
Dziewczyny, jak się ma Coca-Cola do tabletek anty? Czy wypicie szklaneczki tego napoju 30min po zażyciu tablety jest szkodliwe? Może zmniejszyć działanie? Z jednej strony się tak nad tym zastanawiam, z drugiej zaś myślę, że takie rzeczy wyszczególnione byłyby w ulotce.
Dziewczyny, jak się ma Coca-Cola do tabletek anty? Czy wypicie szklaneczki tego napoju 30min po zażyciu tablety jest szkodliwe? Może zmniejszyć działanie? Z jednej strony się tak nad tym zastanawiam, z drugiej zaś myślę, że takie rzeczy wyszczególnione byłyby w ulotce.
ma się tak, jak piernik do wiatraka;) jak juz coś do picia, to częste popijanie tabs sokami grejfrutowymi (?) może zaburzać działanie tabletek i dziurawiec. Jakby kazdy napój wpływał, to by nic prócz wody nie można było pić;)
Wysłany: Wto 20 Lip, 2010 22:48
agnieszka82 napisał/a:
Shape, Znow Ci sie schizy zaczynaja. :/
Tak, ale ostatnimi czasy coraz rzadziej, a jak już w ogóle to bardziej "niepokoje" niż schizy. Jestem z siebie dumna, że przezwyciężam mój nieracjonalny strach
Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 16:13
Normalnie jem i piję tyle, że ta Cola mnie zaniepokoiła ponieważ mówi się, że to "odrdzewiacz" i dlatego tak pomyślałam, że mogło tabletkę za szybko rozpuścić albo inne historie zrobić.
Witajcie!Dziewczyny chciałabym zmienic godzinę przyjmowania tabletek,jestem w dwudniowej przerwie,nowa tabletkę powinnam wziąć o 7 rano we wtorek,ale chciałabym zmienić godzine na wieczorną ,czy mogłabym to zrobic w ten sposob ze skróce tę dwudniowa przerwę i pierwsz atabletke wzemę w poniedzialek wieczorem,czy wtedy będe jzu normlanie dalej zabezpieczona czy przy zmianie godziny tez obowiazuje dodatkowe zabezpieczenie,trudno to wyczytac z ulotki,prosze o wasze uwagi ,pozdrawiam
[ Dodano: Pon 16 Sie, 2010 13:12 ]
czy naprawde nikt mi nie pomoże? Prosze powiedzcie czy tak jest dobrze bo sie gubie,nie ma tu 7 dniowej przerwy tylko 2 dniowa a w ulotce nie ma nic napisane na ten temat
Hej, a ja mam pytanie... czy Qlaira zabezpiecza nas juz po wzieciu pierwszej tabletki, czy nie. Bo w ulotce Yaz jest napisane że po wzieciu pierwszej tabletki kobieta jest odrazu chroniona... I na innych forach czytalam ze zabezpiecza tylko w 80%... nie wiem co o tym wszystkim myslec...
Pozdrawiam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum